Новият щам по-смъртоносен? Въпросът остава открит!

Британски учени не смятат, че има твърди доказателства
Обновена: 23 яну 2021 21:26 | 23 яну 2021 21:22, Веселина Йорданова
37
Новият щам по-смъртоносен? Въпросът остава открит!

Учени във Великобритания смятат, че въпросът дали новият щам на Covid-19 е по-смъртоносен от оригиналния вариант остава открит, тъй като все още няма твърди доказателства за това.

Още по темата
За последното денонощие обаче отново бе отчетен висок брой смъртни случаи.

Мнозина бяха разтревожени снощи, когато премиерът Борис Джонсън заяви, че има "известни доказателства" за това, че новият английски щам е по-смъртоносен.

Днес обаче много учени се опитаха да разсеят мрачните настроения с аргумента, че проучването по въпроса е направено на базата на сравнително малък брой случаи и е твърде рано да се правят глобални заключения.

Един от съветниците на премиера дори изрази учудване, че Борис Джонсън е избързал да информира обществеността. Друг учен пък защити премиера за това, че има прозрачност в работата на правителството.

Данните за смъртните случаи обаче продължават да са тревожни. За последното денонощие са отчетени 1 348 жертви.

Макар и да има известен спад спрямо предишните дни процентът на смъртност продължава да е достатъчно висок и при това положение до дни общият брой на жертвите от началото на пандемията ще надхвърли 100 000.

Две са положителните новини. Първата, че броят на заразените продължава да намалява – 33 552 за последното денонощие. И втората, че близо 5,9 милиона британци вече са получили първа доза ваксина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, което искат да направят, вече го постигат. Страх, репресии, фалити и обедняване. Пропагандата е безумна, особено опасна за хора, които работят отвкъщи, особено опасна за лабилните и за онези с паник атаките. Важното е да се продават ваксини, да се продават най-новите маски с еди какъв си стандарт и ти, смъртен човеко, да си едно нищо, да си една единица, трепераща от страх, но вкъщи, не на улицата и не в общността. Така лесно ще те въртим, че и права няма да имаш. Трябва да се вдигаме!
8
9
 
19
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Най-смъртоносен е вирусът от Банкя !!! Факт !
7
4
 
3
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: Бобчо (номер 6)Абсолютно си прав!!!И ние не ручаме доматите с колците!!!
6
3
 
17
 
! Отговори
Вуте преди 3 години
- Пешооо! Верно ли е, че от наш'то село Евлоги спечелил лека кола "Москвич" от държавната лотария?- Не е Евлоги. Генади е. И не е от наш'то село, а от съседното. И не е "Москвич", а "Волга". И не я спечели, ами го прегази!!!Та така и сега. Не е нов щам, а нов вариант на стария. И не е по-смъртоносен, най-вероятно е по-безобиден. Никой явно не знае, защото не се рекламира, че предишният щам - SARS-CoV-2 е 10 пъти по-смъртоносен! Но през 2003 г. никой не беше чул за него, нали?
5
6
 
19
 
! Отговори
Бобчо преди 3 години
Медиите са станали пропагандни машини на пандемия, ваксини, избори, протести срещу тиранията и подобни. Всичко това води до турбо материализъм. Постеппенно ядрените оръжия ще избледнеят пред "новите щамове." Просто си помислете какво могат да направят кукловодите със едно уплашено население.
4
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако трябва да освободим място ни избийте с бомби набързо!По-малко мъчително ще е.
3
4
 
26
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Днес бяхте публикували,че не е по- смъртоносен,а е по- заразен! А сега - обратното!Хахахаха.......Отидете да се прегледате в психиатрията!
2
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яко ни пържите мозъците!Или поне се опитвате.
1
5
 
16
 
! Отговори
hahahahahha преди 3 години
Тръмп-2 : Имам данни, че вируса е много, много смъртоносен. Ще умрат много, много хора. Откъде е разбрал, какво му подкрепя думите - няма нищо насреща. Тъмната страна на политиците и властта в сянка тепърва започва да изплува покрай локдауните и доброволното робуване на народите из света.Отслабеното поколение, което живее онлайн в социалните мрежи, порно сайтовете и компютърните игри ще е най-лесното модерно масово робско съсловие.