Новият щам по-смъртоносен? Въпросът остава открит!

Британски учени не смятат, че има твърди доказателства
Обновена: 23 яну 2021 21:26 | 23 яну 2021 21:22, Веселина Йорданова
37
Новият щам по-смъртоносен? Въпросът остава открит!

Учени във Великобритания смятат, че въпросът дали новият щам на Covid-19 е по-смъртоносен от оригиналния вариант остава открит, тъй като все още няма твърди доказателства за това.

Още по темата
За последното денонощие обаче отново бе отчетен висок брой смъртни случаи.

Мнозина бяха разтревожени снощи, когато премиерът Борис Джонсън заяви, че има "известни доказателства" за това, че новият английски щам е по-смъртоносен.

Днес обаче много учени се опитаха да разсеят мрачните настроения с аргумента, че проучването по въпроса е направено на базата на сравнително малък брой случаи и е твърде рано да се правят глобални заключения.

Един от съветниците на премиера дори изрази учудване, че Борис Джонсън е избързал да информира обществеността. Друг учен пък защити премиера за това, че има прозрачност в работата на правителството.

Данните за смъртните случаи обаче продължават да са тревожни. За последното денонощие са отчетени 1 348 жертви.

Макар и да има известен спад спрямо предишните дни процентът на смъртност продължава да е достатъчно висок и при това положение до дни общият брой на жертвите от началото на пандемията ще надхвърли 100 000.

Две са положителните новини. Първата, че броят на заразените продължава да намалява – 33 552 за последното денонощие. И втората, че близо 5,9 милиона британци вече са получили първа доза ваксина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз си харесвам стария щам.Новия не го искам.
28
0
 
3
 
! Отговори
Дедо преди 3 години
Знаете ли защо бил по-смъртоносен:Ако бил по-заразен, повече хора биха се заразили, толкова повече ще влезнат в болница - следователно повече ще ли да умратНекадърниците намриха виновния...
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новата Баба Яга не е по-интересна от старата.Измислете нов герой или нов сюжет, че на тия даже болните хипохондрици вече не им се плашат.
26
1
 
8
 
! Отговори
нали така преди 3 години
пак ли плашите гаргите, мисля, че скоро някой ще ви осъди за всяване на страх, паника, стрес и изглежда няма да имате пари и за журналисти
25
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера писахте че не бил по-смъртоносен. Днес ишете друго, утре ще измислите трето. Важното е всеки ден, отвсякъде да се бълва корона,корона,корона... страх да има. И паника да има, стрес да има, да се бесят и да скачат от терасите хората да има. А вие всички, дето го правите това - и на вас кат ви дойде времето, ще платите с душата си.
24
0
 
14
 
! Отговори
мдаа преди 3 години
Айде чупка с тоя ваш коронавирус и супергероите му смъртоносни щамове. Дигайте си чуковете и престанете с тези бостански плашила. Само тази година във входа ми умряха 5 човека, ама познайте-не от коронавирус, а щото не си лекуваха основните заболявания от страх, че ако отидат в болница ще пипнат коронавирус.
23
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да баха забранили за 1 месец движението на хора от една страна в друга, какво е това спиране на работа за година, локално и дрън, дрън. Емигрантите кой ги знае какви вируси носят, но баба Меркурий ги канеше да се заселват в Европа за да съсипват живота на европейците. Природата е непобедима.
22
2
 
0
 
! Отговори
Ъ преди 3 години
До анонимен 25:Кой? Тия *** да разберат нещо? Чак пък "път" да видят и то духовен?Хаха, никога няма да стане това! Блажени сте вярващите.:)
21
0
 
4
 
! Отговори
? преди 3 години
Да благодарим на корупцията и нашия министър че у нас ваксини има най-малко.По умрели пък на глава от населението сме напред.Евала.
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Казва Христос:"Да не се смущава сърцето ви!" И аз казвам: Не се смущавайте! В света ще станат чудни неща. (Из беседа на Учителя) .. Ако съвремените народи не се откажат от своята алчност,ако не разрешат правилно мъчнотиите и противоречията на своя народ и не изпълняват Волята Божия,те ще минат през големи изпитания и страдания.Сега небето стяга всички народи и тези събития,ще причинят колективно събуждане на хората,а не само единично.И тогава народите ще разберат,че едничкият път е духовният!
19
0
 
0
 
! Отговори
da преди 3 години
всеки си носи ,..
18
5
 
10
 
! Отговори
noFreeman преди 3 години
то няма доказателства че вирусчето съществува те...
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами то числата ясно показват какъв е резултата от новия вирус и дали смъртността е по-голяма.Сега във Великобритания умират по 1200-1300 човека средно на ден, а когато починалите са се заразили преди10 до 40 дни, новозаразените бяха между 35000 и 57000 средно на ден.*Средно на ден е за седем последователни дни.
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
веганчо тролски, пий си хранителните добавки и хапчетата с витамини, да се закрепиш още някоя друга година, преди тялото ти да абдикира от тоя античовешки режим. Утре вземи да си направиш за закуска едно кюфте от почти-месо, или едни не-точно-яйца, нали е пълно със заместители на истинска храна, да си прилъгвате поне малко съзнанието, че ядете нещо вкусно.
15
15
 
5
 
! Отговори
Веган преди 3 години
Мислете му вие,които се тъпчете с м..pшa и тя загнива във вас и ви разболява!
14
8
 
4
 
! Отговори
Веган преди 3 години
Мислете му вие,които се тъпчете с *** и тя изгнива във вас и ви разболява!
13
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"МДАА", ако това е вярно, това е най-добрата новина от година насам! А ако може и кораба с тия ваксини да потъне, и да се оттърват и американците... Че иначе след някой друг месец, пак ще доплеват насам, като ги върнат отвъд океана - понеже вече останаха много малко тревопасни, склонни на БОЦ
12
13
 
7
 
! Отговори
Мдаа преди 3 години
Само да ви кажа че ваксините във Европа официално са спрени!! Всичко отива за Щатите !!Нали ревахте !!Са да видим на кой бог ще се молите!!!
11
7
 
22
 
! Отговори
Бай Ганю преди 3 години
Живея в Англия и всички мои познати и роднини го изкарахме на крак този нов щам. Много бързо се заразяваш ни много по леко минава. За два дни си готов. Може малко температура или кашлица които минаеат бързо. Даже бнякои изибщи не се занимават да се тестват ами се изилират за няколко днидокато мине и толкова Британското правителство лъже щито изтърва нещата и си търси оправдание за некадърното управление на кризата от самото начало. Освен това плаши хората за да ги принуди да се ваксинират.
10
3
 
7
 
! Отговори
До6 преди 3 години
Абе те ще направят ама може и на някой като Ким да не му издържат нервите и току виж е решил да Остъкли светът!