ЕС отново с призив Сергей Навални да бъде освободен

САЩ, Германия и Франция заклеймиха присъдата на опозиционера
108
ЕС отново с призив Сергей Навални да бъде освободен

Подновявам призива на ЕС за незабавно освобождаване на Алексей Навални, написа председателят на Европейския съвет Шарл Мишел в Туитър.

Още по темата
Не можем да приемем тази присъда, правосъдието не трябва да бъде политизирано, допълва той по повод днешното решение на съд в Москва да задържи Навални в лагер на общ режим. Присъдата на опозиционера е 3.5 години, от които ще бъде приспаднато времето, прекарано от него под домашен арест.

Протестиращите трябва да имат правото на мирни демонстрации и на изразяване на политическите си виждания, добавя Мишел.

В следващите дни върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел ще пътува до Москва, а негов говорител заяви, че има надежда за среща с Навални. Съветът на Европа осъди новата присъда срещу Навални и заяви, че тя е заплаха за човешките права на руснаците.

Съединените щати, Германия и Франция разкритикуваха днес осъждането на руския опозиционер Алексей Навални и призоваха за незабавното му освобождаване, предаде Франс прес.

"Повтаряме призива си към руското правителство да освободи незабавно и безусловно г-н Навални, както и стотиците други руски граждани, арестувани през последните седмици, за това че просто са си упражнили правата, в това число свободата на изразяване и на мирно събиране", каза в комюнике държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън.

"Днешната присъда срещу Алексей Навални е тежък удар по основополагащите свободи и правовата държава в Русия", реагира в "Туитър" германският външен министър Хайко Маас.

"Осъждането на Алексей Навални е неприемливо. Политическите разногласия не са престъпление. Призоваваме за незабавното му освобождаване. Спазването на човешките права като това на демократична свобода не подлежи на обсъждане", каза в "Туитър" френският президент Еманюел Макрон. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който е престъпник в затвора.САЩ защо не свалят обвиненията срещу Асандж и разрешат свободно да се размотава в Амарика. Само дето Асандж знае че арестуват ли го няма да има освобождаване.
91
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сергей - Андрей - абе как е истинското му име :)Добре, че поне сега ще има постоянен адрес /поне за 3,5 години/
90
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анониментози акробат-Навални, си профаде родината.за какво-ей това на ме е пък не ми е ясно!-------------Е, как не ти е ясно? За 30 сребърника!Щерка му учи в щатите. Сега ще полежи в затвора да поексплоатират малко темата и да реват срещу Русия, а после ще му дадат една виличка някъде в Айдахо, да ближе емигрантски рани.
89
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 102 ГЪДЮАйсиктир бегендар
88
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на който още не му е станало всно:НОВ СВЕТОВЕН РЕД си пробва късмета, дълбае раната малко по-малко.на който не му е станало ясно все още:това са лошите, тези от НСР.на който не му е станало ясно:този акробат-Навални, си профаде родината.за какво-ей това на ме е пък не ми е ясно!
87
6
 
3
 
! Отговори
ГЪДЮ преди 3 години
ШЕФЪТ НА РАЙОННИЯ СЪД,КЪДЕТО Е ГЛЕДАНО ДЕЛОТО Е ПОДАЛ ОСТАВКА.ПЪРВОНАЧАЛНО ОПРЕДЕЛЕНИЯ СЪДИЯ ДА ГЛЕДА ТОВА ДЕЛО Е СМЕНЕН С ДРУГ СЪДИЯ. ЧЕТЕТЕ ВЪВ "ФОКУС".
86
9
 
2
 
! Отговори
ГЪДЮ преди 3 години
ЧЕТЕТЕ ВЪВ"ФОКУС" ОБШИРЕН МАТЕРИАЛ ОТНОСНО ДЕЛОТО НА НАВАЛНИ,АКО ИСКАТЕ ДА ЗНАЕТЕ ИСТИНАТА ПО ВЪПРОСА,БЕЗ ПОЛИТИЗИРАНЕ!!!!ЦЯЛ СВЯТ ЗНАЕ,ЧЕ ПУТИН РАЗРЕШИ НА НАВАЛНИ ДА ОТИДЕ В ГЕРМАНИЯ И ТОЙ ОТИДЕ-НАЛИ ТАКА????!ЦЯЛ СВЯТ ЗНАЕ,ЧЕ ТАМ НАВАЛНИ СЕ Е ЛЕКУВАЛ И Е БИЛ В КОМА.ОТ МАТЕРИАЛА ВЪВ"ФОКУС" Е ВИДНО,ЧЕ Е УВЕДОМИЛ ВЛАСТИТЕ В РУСИЯ,ЧЕ Е НА ПОСОЧЕН АДРЕС В ГЕРМАНИЯ.ВСЕКИ ЗНАЕ,ЧЕ СЕ Е ВЪРНАЛ В РУСИЯ ДОБРОВОЛНО,НАЛИ ТАКА??!!!ПРИ НАЛИЧИЕ НА ИЗБРОЕНИТЕ ПРЕДПОСТАВКИ ДА ГО СЪДИШ Е ИДИОТИЯ.
85
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера руският съд си каза тежката дума и обосновано постанови 3 г. и 5 м. реален затвор за берлинския пациент. Удовлетворени сме от това решение. Сега трябва да проявим милосърдие и да изпратим затворника за "Белият лебед", като му подарим тубичка вазелин. В "Белият лебед" затворниците са меки и толерантни като памук.
84
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зоната ЕС е в правото си да призовава. Кремъл твърдо заяви:"Готови сме последователно и търпеливо да обясняваме всичко, но не възнамеряваме да реагираме на поучаващи изявления и да ги вземаме под внимание""Ако Борел носи твърдо послание, Сергей Лавров ще му отвърне също толкова твърдо"
83
2
 
10
 
! Отговори
ЕС преди 3 години
затварат си червените фенери и търсят на някой да си го изкарат!
82
0
 
0
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До НЕРАЗБРАЛправ си особено за случаите, когато не са компетентни, а се изказват от висотата на пълното разбиране на ситуацията, като германците...Но поводите често нямат нищо общо с причините...
81
3
 
9
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До БългаринСпоред мен, ЕС изобщо не познават Русия...Натъпкани са с разни предразсъдъци и пропагандни глупости, на които си вярват...Но въпросът е, че в момента имат специално отношение не толкова към Русия, колкото към Путин! Нали видя какво стана в САЩ с Тръмп - заядат ли се с някой, докато не го сдъвчат не мирясват...Въпрос на дресировка!...Някой трябва да каже СТОП на тази простотия!...Но Путин мисли в други категории очевидно, така че обективните проблеми са реални, значи...
80
3
 
17
 
! Отговори
НЕРАЗБРАЛ преди 3 години
"Днешната присъда срещу Алексей Навални е тежък удар по основополагащите свободи и правовата държава в Русия", реагира в "Туитър" германският външен министър Хайко Маас.Удар по правото на чуждите агенти да се месят във вътрешните работи на Русия ли има предвид?
79
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ес защо се месят там дето не им е работа? Русия не е част от съюза. Не е длъжна да се съобразява с никои. Това си е вътрешна политика н а държавата и Еропейския съюз не трябва да се меси.
78
2
 
22
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Колко недемократично от страна на Европа, да не признава законите и разделението на властите в Русия. Явно са демократични само когато им отърва.
77
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовСъвета на Европа няма нищо общо с ЕС, в Съвета на Европа/ не бъркай със Съвета на Европейския съюз/ та в Съвета на Европа членуват всички европейски страни с изключение на Беларус, членува и Русия, както и много други страни, които не са членки на ЕС, ЕСПЧ е орган на Съвета на Европа
76
1
 
2
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен74Пак празни приказки! Кво да кажа? - БСП си е БСП...Мен не ми трябва да съм глупава, че да бъда милионерка - това е запазена марка на БСП, а аз си спазвам законите...Но човек може да бъде милионер и без да е толкова глупав, като при това резултатите не са никак неприятни...
75
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как са господата които твърдяха,че Ердоган ще свърши като Кадафи и Садам?
74
1
 
2
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен82Нема грешка, бачо ле! Май твойта грешка е верна, значи...Само БСП говори общи приказки като иска да излъже нещо, значи /може и да позаблуди некого също/! Ако не си БСП значи са те научили лошо на техните си маниери...Та...Аз не правим разлика БСП, ученици...Все е БСП, значи...
73
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 1917 година Русия е независима държава от Запада и не могат да я командват.Лошо за Европа, те винаги са заплашвали Русия с война, ако не слуша.