Колко руснаци влошиха отношението си към Путин?

Всеки четвърти гледал разследването на Навални за двореца
Обновена: 8 фев 2021 23:30 | 8 фев 2021 23:25, Веселина Йорданова
42
Колко руснаци влошиха отношението си към Путин?
Снимка: БГНЕС

Всеки шести пълнолетен руснак е влошил отношението си към президента на Русия Владимир Путин, след като е гледал видеоразследването на критика на Кремъл Алексей Навални, което свързва луксозно имение с руския лидер, според социологическо изследване на центъра "Левада", предаде Ройтерс.

Според резултатите, оповестени днес, 26 процента от пълнолетните руснаци, или всеки четвърти, са гледали разследването на Навални, а 31 на сто са чули за него.

17 процента от анкетираните казват, че мнението им за Путин се е променило към по-лошо, след като са гледали разследването, но 77 на сто не са променили отношението си. Същото проучване на общественото мнение, част от което беше оповестена миналия четвъртък, регистрира устойчиво одобрение за Путин от 64 процента.

Руснаците са разделени в отношението си към истинността на твърденията, показват днешните резултати. Една трета от участниците казват, че са убедени, че изнесеното не е вярно, 38 на сто - че изглежда истинно, но им е трудно да преценят, а 17 процента са сигурни, че е вярно.

Съюзникът на Навални Леонид Волков приветства резултатите. "Това, че 17 процента от гледалите видеото, казват, че отношението им към Путин се е влошило, е много. Говорим за милиони хора. Това е битка - в прекия смисъл, за умовете на руснаците", паниса той в Туитър. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки четвърти гледал разследването на Навални за двореца------------А, защо не изкарате статистиката, че болшинството са гледали едночасовото "филмче" за двореца на Путин за не повече от Осем Минути?И, че "фейк нюз" -а на а.Налний не успя да реализира целта си?Странни хора са руснаците, вместо на "демократа" а. Налний, вярват на президента си!А, ся де!!!!!-)))))))))))
10
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според нормалните хора там, Путин има повишаване на рейтинга си. Според неговите противници (в САЩ и т.н сателити-джуджета), рейтингът му пада.Не случайно дойде деде бай Дън.
9
37
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умният Путин ги докара да ядат камъни и са пият боярищник.А той се шири в дворци - щото има поне още 20
8
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това да не е руския вариант на Сова Харис и 90-те % одобрение на Бойко/Герб сред 2-*** анкетирани ?
7
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунизма се е крепял на такива овце като русофилите дето за тях Русия е много добре с 280лв мин. заплата а България е много бедна с 650лв. минимална заплата. Ама овцете са до време както видяхме с СССР и всичките му сателити.
6
5
 
23
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Продажни журналисти и платени статии винаги ще има. На изборите в Русия ще се види.
5
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде копейкаджиите слава на Путин, 277лв минимална заплата в Русия, супер икономика, Путин възроди страната. След още 20 години може и да стигнат нашето сегашно ниво.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Колко?Авторите имат неофициалното право да си гласуват колкото си искат в + и -... Та гледай и мисли!
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Язе и Тизе
2
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие оставете Путин,ами проверете колко руснаци са се наострили срещу *** Навални!?
1
5
 
23
 
! Отговори
Колко? преди 3 години
0 - точно колкото са и коментарите на безсмислената ви статия!