37-километрово задръстване в Германия заради снега

Значителни нарушения в транспорта и във Великобритания
9 фев 2021 15:00, Елка Василева
18
37-километрово задръстване в Германия заради снега

Обилен снеговалеж предизвика значителни нарушения на транспорта в Германия, включително 37-километрово задръстване, при което стотици коли и камиони бяха блокирани часове наред при минусови температури, предаде Асошиейтед прес.

Полицията в град Билефелд каза днес, че стотици автомобили са били блокирани цяла нощ при задръстването на магистрала А2 в западната част на Германия. Спасителни екипи са минавали от автомобил на автомобил и са раздавали одеяла и топли напитки.

"Общата ситуация е сериозна. Ще мине много време, докато бъде сложен край на задръстването", заяви говорител на билефелдската полиция.

Задръствания заради снега и заледените пътища имаше също в източната провинция Бранденбург и централната провинция Хесен. В няколко региона беше частично спряно движението на влаковете, а снегорини работеха денонощно за разчистване на снега и леда от релсите.

Транспортният министър Андреас Шойер призова германците да останат по домовете си и да избягват пътувания.

Националната метеорологична служба заяви, че днес се очаква още сняг в Северна Германия.

Шофьори на автомобили бяха блокирани през нощта и на магистрала А4 в Централна Германия, отбелязва Франс прес.

Ситуацията е изключително тежка и в голяма част от Великобритания, от Южна Англия до северните предели на Шотландия, а също така и в някои райони на Северна Ирландия.

В тези региони бе обявен жълт код заради обилния снеговалеж, който според британската метеорологична служба може да възпрепятства железопътния транспорт. Метеорологичната служба предупреди също така за опасности от падания във връзка с образувалите се поледици.

В Лондон снегът, който вали днес цяла сутрин, покри градските паркове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде сега хейтърите и червените ***. Ама там снега бил друг! Не бе! Не разбрахте ли, че ГЕРБ е спечелил изборите и в Германия! Пълнят шкафчета. Само в България при ГЕРБ има срутища, наводнения, затворени пътища през зимата. В Западна Европа такива неща не случват! Там "водата се отича за 5 минути"! И там недисциплинирани водачи на камиони на заледено леко възвишение са направили задръстване! Шофьорите са като ято.
16
1
 
3
 
! Отговори
Аре не.. преди 3 години
Глупости на търкалета. Петрохан съм го минавал в снеговалеж отиващ към 10 см. Само спрях на равно и спуснах гумите на 1 атмосфера. В Западна Европа,нежели Англия 30 см сняг не е падал от десетилетия. Ингелизките шофьори въобще не могат да карат на сняг. Затова бяха курназ да се хвалят колко са им оправни службите за почистване. В България поне половината територия е планинска и такъв сняг ,ако не всяка година пада през година. Аре не ги слушайте тираджиите дуто са с износени гуми и без вериги.
15
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има една малка подробност, та става дума за 30-40 см. сняг. При такова количество у нас направо затварям държавата. Ние блокираме при 10-15 см. Кога в Бг ще видиш спасителни екипи да раздават одеяла и топли напитки при такова задръстване?
14
3
 
7
 
! Отговори
Абе преди 3 години
В България, каквото и да стане , се започва едно плюене, колко сме задръстени, колко сме некадърни и т.н и т.н.! Е виждате, че и в Западна Европа се случват такива неща, като снеговалежи, наводнения и др.. И те лиса такива, като нас, че и при тях се получават проблеми? Но явно тук всеки е специалист по всичко и може да дава акъл. Не може да вали сняг, вятъра да го навява и платното да е черно!
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Меркел взе много да се среща с нашите депутати и снега взе че ги изненада :D
12
1
 
7
 
! Отговори
МИГРАНТ преди 3 години
И аз съм в Германия не е изчистено между градовете само магистралите са чисти в градовете пътищата са покрити със сняг .
11
1
 
6
 
! Отговори
Чукча от тундрата преди 3 години
Ама вие на това зима ли му казвате? Много знаете вие, какво е зима. 30 см. сняг и бедствено положение обявяват. Ама вие наистина не знаете, какво е това явление - ЗИМА. хехе.
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И що продължавате да ни занимавате с Великобритания и Лондон? Те вече не са в ЕС, кво ме интересува за там? Ако ще и камъни да валят, все тая.
9
1
 
9
 
! Отговори
Дойчланд преди 3 години
А бе ние за тва сме на тва дередже в бг. Аз съм в германия и карам камион има навсякъде задръствания след изненадващия ги сняг.Не е само в България какво като са германия..за 37 не знам точно но със сигурност имаше доста...😉
8
1
 
4
 
! Отговори
aa преди 3 години
некадърници
7
2
 
7
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Не ги мислим тях, да си оправим първо нашата ***.
6
9
 
3
 
! Отговори
Док преди 3 години
Тази фалшива новина е част от хибридната война на Путин. В Западна Европа е невъзможно снега да ги изненада, това се случва само в България. Имало 37 километра задръстване?! Абсурд!!
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наваля 30см и стана паника. Просто едните не могат да карат (колите), а камионите не са подготвен вследствие на което се обръщат и препречват движението. Никой не спори,че не лесно на сняг, но не е нещо драматично. Справка Финладия, Швеция. Чак и влаковете спряха.. Латото над 30 не им работят климатиците, зимата под 0 самите влакове спират.
4
2
 
15
 
! Отговори
Тираджия преди 3 години
Къде са нашите шофьори къде минават цяла европа и само в БГ чакат да почистят пътищата?!
3
4
 
14
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Е нема такава държава аз данаци плащам винетки тол такси оставка на Боко и Фандъкова.
2
3
 
16
 
! Отговори
Гледал преди 3 години
съм ги в Дания как при 3-5 см. сняг се започват едни драми, вади се техника за почистване, започва се разпръскване на разни вещества, предупреждения и т.н. А бе глезотия. Я да дойдат да видят тук как е.
1
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там ще се оправят, но няма да се учудя, ако у нас снегът пак ни изненада.