Съд отреди мъж да плати на съпругата си за домакинската работа

Сумата ще покрие положения труд за 5 години назад
24 фев 2021 22:20, Ния Христова
30
Съд отреди мъж да плати на съпругата си за домакинската работа
Снимка: Pixabay
Съд в Пекин нареди на мъж при развода със съпругата си да изплати определена сума като компенсация за грижите по дома по време на брака им, предаде Би Би Си.
 
Жената трябва да получи 50 000 юана (около 7700 долара) за положения в продължение на 5 години труд.
 
Делото предизвика мащабен дебат онлайн за стойността на домакинската работа. Някои дори твърдят, че компенсацията в случая е твърде скромна.
 
Мъжът на име Чен е подал искане за развод със съпругата си Ван миналата година. Двамата са се оженили през 2015 г. Първоначално тя не искала да се разделят, а след това поискала финансова компенсация с довода, че Чен не поел никаква домакинска работа и не помагал за отглеждането на сина им.
 
Освен компенсацията, която мъжът ще заплати, съдът постановил и месечна издръжка в размер на 2000 юана (300 долара).
 
Съдебното решение е съгласно нов граждански кодекс, който влезе в сила тази година. Според него партньор може да търси компенсация при развод, ако той или тя са поели по-голяма отговорност при отглеждането на деца, грижата за възрастни роднини и помощ на партньорите в работата им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
3 Не е длъжна, може и той да си поема неговите неща, вместо да ги прави тя.Аз например работя на 4ч, в майчинство съм, върша и домакинската работа. Мъжа ми не можел, изморен след работа..Децата гледам.. Лесно е да си мъж.Oтгоре на това и разходите трябва да разделим, щото не работи за много.
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чен не е бил доволен от домакинската работа и е поискал развод.
2
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега е ред на жълтия да осъди жена си, че я е издържал 5 г. да стой вкъщи и да не работи. Вода, ток, парно, телефон, тв, Интернет, храна, лекарства и др., кой ги е плащал да не би да е жената, която не е работила. Децата след 1-2 г., според зависи от страната тръгват на детски заведения, а тя какво е правила след това ? Дала е своят принос - домакинство, безплатен обяд има ли някъде, че аз не знам ?
1
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха.Червените са измислили още един начин да предотвратяват разводите.Обаче пак са се провалили, както обикновено.