Новото нормално - ваксина на всеки две години, защо?

Препаратите ще бъдат модернизирани заради новите щамове
Обновена: 27 фев 2021 23:01 | 27 фев 2021 23:01, Веселина Йорданова
100
Новото нормално - ваксина на всеки две години, защо?
Снимка: БГНЕС

До края на лятото пандемията ще е под контрол, ако ваксинирането продължи със задоволителни темпове. Това заявява изпълнителният директор на "Байонтех" Угур Шахин в интервю за германското списание "Шпигел".

Според Шахин обаче е възможно да има нужда и от трета доза от ваксината на "Пфайзер- Байонтех" най-късно до другата година.

По думите му най-вероятно оттук нататък ваксинирането срещу коронавируса ще се повтаря на всеки две години, предаде БНР.

Причината - ваксините ще бъдат модернизирани заради новите варианти на коронавируса, които ще се появяват. Нещо, което се случвало и с противогрипните ваксини.

Угур Шахин коментира още пред "Шпигел", че това ще е новото нормално.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: ваксиникоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега зарибяват овцете, след година-две, когато тялото им вече не може да се бори естествено с вируси, хората ще трябва да купуват редовно наркотика. Който не може, си отива.Новото робство.Честито, наивници, мислещи си, че някой ви помага с ваксини.
64
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че то се очакваше.Ваксина за сезонно заболяване, което мутира бързо, се прави дори ежегодно. От този, който я прави. Нормален здрав човек няма нужда от ваксини.
63
0
 
0
 
! Отговори
ГРЕШКА В ЗАГЛАВИЕТО преди 3 години
До: номер 51Нещо не те разбрах много какво каза?
62
1
 
3
 
! Отговори
Съ общава се преди 3 години
Има връзка с 6G то. Тия чипове искат бърз интернет . Милиарди чипове онлайн. Дано да са безплатни. Поне за първите желаещи.
61
1
 
29
 
! Отговори
Мая преди 3 години
Това определено е ново, но не е нормално.
60
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НОВОТО ЛИЦЕ НА ФАШИЗМА
59
0
 
23
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
До 63 да да ама неСегрегацията е исторически факт.През 1940 на евреите се давала жълта голяма шестоъгълна звезда и всеки трябвало на улицата и в обществени места да я носи на ревера си... И тогава тръбели, че не било сегрегация... Така се започва!Пак ли ще се връщаме към тези времена преди 80 години?
58
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най новия наркотик след първата доза вече нема лабаво още още и още ама със много пари а който няма-?
57
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
без да се об.сят няколко човека на ключови ръководни позиции за назидание, не става, историята го е показала.
56
0
 
27
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
И защо някой трябва да ми дава наклон на ** и да ми казва аз какво да правя все едно че ми е Господ?Да си заврат новото нормално в гъст!
55
1
 
29
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Каквото и да си пишем тук за ваксините - и "коронните" ваксини са за пари, тъй както са противогрипните! С противогрипните не ни зарибиха да се ваксинираме всяка есен-зима масово! Сега ще искат да има сегрегация на база "ваксиниран-неваксиниран" за коронавирус, ама май и коронавируса бил мутирал като грипните вируcи и мутанта от +++++++ ваксината нa ++++++++май не го "хващала"- няма проблем! И ни намериха цаката : след като народонаселението не щe дa дава пари за грипни ваксини - ще плащат държавите от данъците на народонаселението зa "кoрoнни" зaceгa! Зa пo-нaтaтък щe видим!
54
1
 
11
 
! Отговори
Великият ваксинатор преди 3 години
Затуй с чипа е по лесно , ще пуска по малко ваксинка периодично И си пич от всякъде.
53
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено че така ще каже турчина нали за всеки нов щам му плащат милиарди евро.За валсина която не е произвел.И защи не иска да се ваксинира с новото си творение?
52
3
 
38
 
! Отговори
123456 преди 3 години
Няма "ново нормално"!Нормалното е само едно! И то е да НЕ носиш маска по улиците, в магазина...В магазина да можеш да пазаруваш във всеки един момент от работното му време
51
1
 
12
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 3 години
Нещо като ГТП се получава, нали?!
50
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 54"Аз да не съм ви айфон да ме ъпдейтвате на всеки две години ве!"Засега на две години. С напредването на техническия прогрес ще става всяка сутрин - ще получавате кратък анонс на официалните световни новини и инструкции за действие през деня.
49
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално, ама за ненормални.
48
3
 
40
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Циркът ще продължава до установяване на нов световен ред.Това е по волята на тези, които имат претенции да управляват целия свят - Рокфелер, Ротшилд, Морган и др. Те, юдео масоните, талмудистите, искат да предизвикат страшна световна икономическа криза, и най-богатите държави да обеднеят, тогава те ще управляват целия свят без проблеми! Тя, кризата е налице. В целият свят масово фалират фирми и безработицата расте. И ще стане още по-страшно, инфлация, парични реформи. Това иска задкулисието!
47
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя джиганин дори още не се е ваксинирал със собствената си ваксина!
46
0
 
18
 
! Отговори
Бат Пенко преди 3 години
Е кък що? Ъпдейт на всеки 2 години.