Отзоваха посланика на ЕС в Куба заради писмо до Байдън

Ще бъде ли уволнен Алберто Наваро?
Обновена: 27 фев 2021 22:19 | 27 фев 2021 22:19, Веселина Йорданова
39
Отзоваха посланика на ЕС в Куба заради писмо до Байдън
Снимка: БГНЕС, архив

Посланикът на ЕС в Куба е бил отзован в Брюксел за обяснения, след като подписа отворено писмо с призив към президента Джо Байдън да отмени търговското ембарго на САЩ над острова, съобщи говорител на шефа на дипломацията на ЕС Жозеп Борел, цитиран от Франс прес и Асошиейтед прес.

"Поискахме от посланика да дойде в Брюксел, за да даде обяснения на Върховния представител" за външната политика, каза говорителят Петер Стано.

Посланикът на ЕС, испанецът Алберто Наваро, трябва да обясни защо е подписал такова писмо и каква е била мотивацията му.

Борел беше принуден да го отзове, след като 16 европейски депутати поискаха смяната на постоянния представител на ЕС в Куба за тежко провинение.

Стано не отговори на въпрос дали Наваро ще бъде уволнен. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: кубаСАЩЕСДжо Байдън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
32
 
6
 
! Отговори
sd преди 3 години
подлеци са руснаците а кубинците са същата долна пасмина, щом се поведоха по акъла на руските сатрапи и убийци
9
24
 
4
 
! Отговори
sd преди 3 години
на такъв не-годник като Алберто Наваро бих му разпрал корема да му изтекат вътрешностите
8
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е човекът, това което върши сащ над Куба е чудовищен геноцид, вече цели 60 години.А те не могат да преглътнат, че една малка държава не се предава вече толкова години.Това всъщност е позор за сащ и причина да бъдат изобличени в мpъcнaтa си игра. ООН е длъжна да обуздае тези самозабравили се индивиди и да им наложи наказание и съд.Всички американци са лъжци, лицемери и подлеци, които пробутват интересите си, прикрити като демокрация.
7
10
 
40
 
! Отговори
, преди 3 години
Достойният дипломат е разбрал 60-годишите страдания на кубинския народ от ембаргото и е постъпил по съвест! Той със сигурност е знаел резултата, но е направил тази ярка демонстрация от свое име, без да ангажира факания ЕС! Браво на г-н Наваро, пълна противоположност на мекотелото Борел, който се върна от Русия без всякакъв успех, а започна да говори глупости!Изненадан съм, че един цял ЕС има един общ представител в Куба. Дали съм разбрал правилно?
6
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А посланника на ЕС в Москва? За участие в опозиционно мероприятие? Кога?Или мерим с двоен, а понякога. и троен аршин?Впрочем, ако не знаете депутатите в ЕП са 751, което прави около 2% пожелали отзоваване на посланника, ноооо, отва очеизвадно са правилните дупетати, демократичните американофили и байдънолюбци!
5
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Eee! Е що да не подпише човкеа! Бааааси гадовете!
4
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Редом с неговия подпис има ли и на други дипломати?Ако това е инициатива на дипломатическия корпус в Куба, би било неестествено посланикът на ЕС да не се подпише
3
8
 
40
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
правилно е подписал писмото за какво налагат санкции по света за щяло инещяло има ли резолюция на оон за санкции и какво прави цру в куба и сеоплаква че ги разболяват с някакви вълни ами да се махат от там
2
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Впрочем от Венецуела няма нужда да го призовават, Венецуела експулсира посланика на ЕС, но Борел още нищо не е изпелтечил след унижението което преживя в Русия. Сигурно великите ЕС ще наложат санкции на Венецуела и превителството ще падне!
1
4
 
45
 
! Отговори
Анти-ЕС преди 3 години
Това е демокрация по брюкселски ! Васали на чичо Сам.