Полицията в Мианмар стреля по протестиращи, уби жена

Според местни медии има и ранени
27 фев 2021 15:07,
31
Полицията в Мианмар стреля по протестиращи, уби жена
Снимка: БГНЕС

Полицията в Мианмар взе мерки, за да попречи на противниците на военното управление да протестират срещу режима и една жена беше застреляна в град Моунюа, предадоха Ройтерс и Киодо, цитирани от БТА.

Според местни медии освен убитата са ранени и няколко протестиращи. Силите за сигурност, изпратени да разпръснат протестиращите, са използвали на няколко пъти водни струи. Полицията в Янгон е стреляла с гумени куршуми, за да разпръсне протестиращите, които искат връщане към демокрацията, съобщава Франс прес.

Полицията в Мианма разположи още рано сутринта свои сили в двата най-големи града на страната, Янгон и Мандалай, за да затрудни протестните прояви срещу военния преврат, отбелязва Асошиейтед прес, като припомня, че кризата в страната претърпя вчера драматичен развой, след като посланикът на страната в ООН заяви на специална сесия на общото събрание на организацията, че остава лоялен на отстранената от военните лидерка Аун Сан Су Чжи и призова международната общност да окаже натиск върху армията да предаде властта.

В Янгон и Мандалай, където всеки ден има демонстрации срещу военния преврат в Мианма, бяха извършени арести. Полицията прилага заповедите на военния съвет, управляващ Мианма, да не бъдат допускани събирания на едно място на петима и повече души. В много други градове на Мианма също се провеждат демонстрации срещу преврата, извършен на 1 февруари.

Превратът нанесе удар на крехкото развитие на демокрацията в Мианма след пет десетилетия на военно управление. Партията на Су Чжи убедително спечели парламентарните избори в страната ноември и се очакваше да сформира правителство за нов управленски мандат, но армията блокира работата на парламента и задържа Су Чжи и високопоставени членове на нейното правителство, припомня АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Реда трябва да се спазва, правилно са стреляли
6
3
 
11
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
стои ли Комунистически Китай зад Преврата в Бурма?!
5
11
 
6
 
! Отговори
LeQuebequa преди 3 години
Каква демокрация е имала в Мианмар, та ООН'то иска завръщането му?! Макар да не заема място в новините ни, през последните години в Мианмар продължава геноцидът на будитстите над мюсулманското население. Наскоро имаше документален филм на тази тема по един от френските канали - шокиращо! Будистите се оказаха противополжното на моите представи - садисти в най-рафинираната и форма.
4
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1Стрелят армейци комунисти, на които им се плаща от вън! Будистките монаси стоят като жив щит пред протестиращите и се молят, отделен е въпроса че стрелят и по тях! Но монасите отдавна са приели, че ще ги стрелят, то това е от 70 г. Нищо ново от комунистическия свят, дали са будистки или християнски монаси, на тях им е все тая.Четете и гледайте и чужди новини бре умни и красиви!
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новина от преди 2 дни!Много сте назад днес.бг!
2
4
 
18
 
! Отговори
111 преди 3 години
Демокрацията приключи. Целия свят е под контрола на Сатанистите.
1
7
 
9
 
! Отговори
Hakikat преди 3 години
Къде сте да заклеймите терора на будистите над мирно население, вкл. мюсюлмани? Представям си да беше в някоя мюсюлманска държава какъв вой щеше да е. Будистите нали са най-мирните вярващи?