БГ моряците, задържани с дрога за $40 млн., пред съда

Четиримата са обвинени в търговия и притежание на наркотици
5 мар 2021 15:55, Елка Василева
9
БГ моряците, задържани с дрога за $40 млн., пред съда
Снимка: Полиция на РЮА

Десетимата моряци от България и Мианма, задържани за наркотрафик край бреговете на Южна Африка, се очаква отново да бъдат изправени пред съда следващата седмица, докато РЮА търси преводачи от български и бирмански, съобщи местният сайт IOL.

Още по темата

Задържаните българи са Асен Иванов, Марио Васев, Атанас Биков и Борислав Атанасов. Заедно с шестимата граждани на Мианма те са били изправени пред съда във Фреденбург в четвъртък по обвинения в търговия с наркотици и притежание на наркотици, предаде БНР.

В понеделник те бяха задържани при операция на южноафриканската полиция, а на риболовния им кораб бяха открити 973 пакета с кокаин на стойност близо 40 млн. долара.

Говорителят на прокуратурата Ерик Нтабазалила заяви, че вероятно ще им бъдат повдигнати още обвинения: „Поискали сме да бъдат организирани преводачи, за да може да осигурим защита правата на обвинените“.

Съдът е уведомен, че преводач от български е наличен, но проблемът е да се намери такъв от бирмански.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Ами преди 3 години
Решили са, че искат да изкарат по $50,000 за 1 курс, вместо $3,000 и са рискували здраво, но са ги хванали с цял тон кокаин на борда. Сега буквално ще им разцепят д-тата в южноафриканския затвор, а по официални данни 10% от жителите на Южна Африка са заразени със СПИН, т.е. 1 от всеки 10 граждани, а в затворите сигурно 90% са заразени.Кристиян Николов, който уби Милен Цветков, също беше друсал кокаин, преди да седне зад волана.1 тон кокаин са 5 милиона дози и милиони съсипани човешки съдби.
8
0
 
1
 
! Отговори
Ами преди 3 години
Защо си мислите, че някой би станал трафикант по своя воля?Защо НИКОЙ не може да ме накара да се кача на кораба насила. Ако имам съмнения относно товара или условията на борда или ПРОСТО НЕ ИСКАМ да работя на тоя кораб, хващам си шапката и самолета и се прибирам у нас. Явно не знаеш какво е Морски синдикат и Международен морски кодекс, това не са ти мутрите работодатели у нас.Те да не би да са били оковани във вериги да гребат на тоя кораб като Жан Валжан от Клетниците на Виктор Юго?
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кви моряци, бе? Боби Белото, най-големия кокаинов трафикант!
6
6
 
1
 
! Отговори
Сребро или олово преди 3 години
Защо си мислите, че някой би станал трафикант по своя воля? Нима си мислите, че този който им дава стока за 40 милиона ще сключи трудов договор със застраховки с тези хора? 90 % от трафикантите са НАСИЛВАНИ да вършат това, те НЯМАТ ИЗБОР.Изборът е затвор или червеи.Вие кое избирате?
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Експерти, когато картел с милиарди долари ви насочи дуло на автоматично оръжие, всички ще изберете да станете трафиканти.Защото от затвора се излиза, от гроба, не.
4
1
 
0
 
! Отговори
До2 преди 3 години
Е то сигурно единият я от тях, я от мианмарците е капитанчето. Ами такоз е по корабите. Незнаещ кога ще те хванат 🙂.
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не я пипайте ,чее като дойда !? Тя е на Толупа бе .....:) имаше ли и две кюлчета ?
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия моряци нЕмат ли си капитан, що така само те са задържани??? Много пъти екипажа няма избор каквото каже капитана това правят.
1
3
 
15
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Тежко и горко на тези "юнаци", ако ги осъдят и лежат в южноафрикански затвор. Дупе да им е яко, в прав и в преносен смисъл.