МВнР: Отношенията между САЩ и България никога не са били по-активни

От външно министерство са учудени от позицията на двамата сенатори
5 мар 2021 19:25, Нели Христова
67
МВнР: Отношенията между САЩ и България никога не са били по-активни
Снимка: БГНЕС

Министерството на външните работи би искало да изрази своето учудване по повод личната позиция на двама сенатори от САЩ, която не изразява мнението на Сената и не отразява равнището на двустранните ни отношения, се казва в позиция на МВнР, в която се твърди още:

Получихме уверения и от посолството на САЩ в София, и от Държавния департамент във Вашингтон, че това изявление не обвързва правителството на САЩ, което по никакъв начин не би искало да влияе на предизборната кампания у нас.

Преди година САЩ и България подписаха във Вашингтон два всеобхватни документа - декларация за двустранните отношения с Белия дом и надграждащо споразумение за задълбочаване на стратегическото партньорство. След това в София беше проведен Стратегически диалог между двете правителства в областта на външната политика и политиката за сигурност, отбрана, енергетика, икономика, образование и култура. В края на 2020 г. бяха подписани меморандуми за сътрудничество в сферата на 5G технологиите, както и за използването на ядрената енергетика за граждански цели. Само преди две седмици държавният секретар Блинкен избра да се включи във видеоконференция, организирана от България, и да поздрави страната за домакинството на инициативата "Три морета".

Отношенията между САЩ и България никога досега не са били по-активни и по-задълбочени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
4
 
! Отговори
а бе к.ух преди 3 години
До 38 Сата НАТОами защо тогава да купува някой самолети от америка когато могат така да те шантажират??? ами ще си купим европейски такива от фирми които УВАЖАВАТ клиентите си ане ги изнудват !! ама боко продажника като теб изсипа едни милиарди към америка да си купи индулгенция
39
3
 
2
 
! Отговори
я посочи преди 3 години
До 38 Анонименкога една европейска държава член на ес е наложиляа санкции на друга европейска държава член на ес ??? бе то ес не може да санкционира полша и унгаия които нарушават правилата ти ми говориш да ни откажат доставка на ракети за грипен или рафал например ??? само американците действат от пзицията на салата безкомпромиско ИЗ ЦЕЛИЯ СВЯТ незачитайки закони като гледат да постигнат своите си интереси със двойни стандарти-за косово може но крим не може да се отдели !!!
38
3
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
сената им може да спре всяка доставка на боеприпаси за амарикански самолети ако не се съобразяваме с ТЕХНИТЕ интереси-------- Ами направи си собствени ракети бе, 21-ви век е, това да не е космическа технология? Сърбия си прави и ракети, и самолети, даже и на други страни продава. Па като не можеш - ракети произвеждат поне пет страни в Европа.
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕС никога няма да бъде сила ако не създаде своя армия, състояща се само от европейски войници! Докато това не се случи вечно ще бъдем заложници!
36
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А европейците не могат да спрат доставките?Щото ги е страх от нас ли?
35
3
 
6
 
! Отговори
не ни трябват преди 3 години
До Сата НАТОамерикански самолети а европейски...грипени или рафал например. американците ще могат да ни рекетират защото сената им може да спре всяка доставка на боеприпаси за амарикански самолети ако не се съобразяваме с ТЕХНИТЕ интереси !! за какво са ни тогава самолети без ракети например !!! американците се бъркат по целия свят и налагат санкции на всеки само защото искат америка да е на първо място ??? а бе да не би останалите държави да са васали !!!
34
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А вие какво искате бе? Да ви тръшнат 300 войника с 2 мозъчни клетки, да превърнат черноморието във военна база и да изнасилват дъщерите ви без да носят наказателна отговорност? Защо не питате японците колко ядове виждат с американските "приятелски" войски в базите , а?Знаете ли, че държава която приема американска база, подписва договор че каквото и да направят войниците ще бъдат съдени само в САЩ и само от американския съд, дори и убийство, и изнасилване!
33
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безумното прахосване на пари за Балкански поток остави без думи дори Белград. И те се чудят какво става, но приеха подаръка и сложиха капак на темата. Само нашия луд си поръчва картини с тръби и мисли, че някой ще му е благодарен.
32
8
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Не бяха ремонти на мигове, не бяха ремонти на су-та, и всичко, за да се саботира НАТО.Правим се на улави, за да имаме слаба и неефективна армия. Отдавна трябваше да имаме боеготова ескадрила Ф-16, вместо да тупаме топката и да се оправдаваме, че ще купуваме блок 70. Само за да отложим превъоръжаването. Сръбската армия вече трета година оперира с последен модел американски 3-координатни радари.
31
0
 
7
 
! Отговори
Добър ден преди 3 години
Ами те знаят за вътрешният тероризъм в БГ и корумпираните магистрати,всичко знаят!
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямаше нужда да ни го казвате!Активноста я видяхме на 3ти март!
29
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сата НАТО 20 политиката на Борисов ще доведе до това , че поколения няма да ни стигнат да се оправим от изпълненията на слугинските му поръчки от ВашингтонКакто е тръгнал , скоро ще ни чака гърмеж на АЕЦ Козлодуй, само заради едното слугуване
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 21 обслужващ интересите на Кремъл , интересно някакъв пример , доказателство ?Защото за американския слугинаж на управляващите ни доказателствата са цели планини
27
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сърбия, която не е в НАТО, има повече връзки и по-интензивно военно сътрудничество с америкаците, отколкото ние.
26
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Режимът на Мутрата-безродник е пряко зависим от Вашингтон и Берлин. Докато не се прекъсне връзката с тези два външни фактора Бъглария ще продължи да загива и никакви фалшиви избори няма да променят това.
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 3 години
Като им налива е милиарди всяка година как да не са активни.
24
11
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Скоро Сърбия ще заеме мястото на България, а нас ще ни изритат обратно в азиатския лагер. Благодарение на Борисов и Каракачанов. България упорито отказва да се превъоръжи с ефективно натовско въоръжение, продължява да подържа армията в НЕВЪОРЪЖЕНО състояние и системно налива пари на руски и белоруски фирми за ремонт на остаряла руска теннкка.
23
0
 
2
 
! Отговори
Ясновидец преди 3 години
👓 дългата ✋ на 👂,известен още като Цвъки Молитвената закуска.
22
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те ги плюят,а те си мислят че е роса!Няма по нагли от гербавите! Гласуваш за ГЕРБ получаваш ДПС и мафията!
21
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ не трябва да забравят,че в България има свиреп мафиотски режим, пряко обслужващ интересите на Кремъл. А как ни търпят в НАТО и ЕС -и фантазията ми е бедна...