МВнР: Отношенията между САЩ и България никога не са били по-активни

От външно министерство са учудени от позицията на двамата сенатори
5 мар 2021 19:25, Нели Христова
67
МВнР: Отношенията между САЩ и България никога не са били по-активни
Снимка: БГНЕС

Министерството на външните работи би искало да изрази своето учудване по повод личната позиция на двама сенатори от САЩ, която не изразява мнението на Сената и не отразява равнището на двустранните ни отношения, се казва в позиция на МВнР, в която се твърди още:

Получихме уверения и от посолството на САЩ в София, и от Държавния департамент във Вашингтон, че това изявление не обвързва правителството на САЩ, което по никакъв начин не би искало да влияе на предизборната кампания у нас.

Преди година САЩ и България подписаха във Вашингтон два всеобхватни документа - декларация за двустранните отношения с Белия дом и надграждащо споразумение за задълбочаване на стратегическото партньорство. След това в София беше проведен Стратегически диалог между двете правителства в областта на външната политика и политиката за сигурност, отбрана, енергетика, икономика, образование и култура. В края на 2020 г. бяха подписани меморандуми за сътрудничество в сферата на 5G технологиите, както и за използването на ядрената енергетика за граждански цели. Само преди две седмици държавният секретар Блинкен избра да се включи във видеоконференция, организирана от България, и да поздрави страната за домакинството на инициативата "Три морета".

Отношенията между САЩ и България никога досега не са били по-активни и по-задълбочени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
България е нелоялен член на НАТО и троянски кон на Кремъл. Управлява се от бивш комсомолски секретср и фоказани агенти на ДС. Политиката на Борисов ще доведе до това, че пак ще станем буферна държава на руснаците.
19
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От толкова лъжи носа му е заприличал на човка. Скоро ще бъде брат на Пинокио. :D Като лъже втората си съпруга не ни касае. Но като лъже за България ......................РАДЕВ, ИМПИЙЧМЪНТ!
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 10 Винаги съм се чудил , как може човек да напише толкова глупости в няколко изречения
17
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бълтгария БЕШЕ васална и подмандатна територия, когато тук стъпи руския ботуш и си набутаха комунистите да управляват.Без Червената армия българите никога нямаше да гласуват за ковунисти.А когато в Кремъл пр----днеха тука нашите *** се пос----раха.Сега България равноправен член на ЕС, левн е на НАТО и по този случай Путин газ п.....
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоест до 10ти коментар
15
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбирам защо се впрягате какво казали 2 платени сенатора?Тези двамата,където са дрънкали по ФБ и са пл.юли по България са платени от Цветанов и боса му.В Америка можеш да си платиш да вечеряш с тях. Можеш и да си платиш да ти пишат статуси в статии или да се снимаш с тях.Цветанов за това беше в Америка. Той е накъдрил цялата галимация защото не минава 4% в поучванията на социологията. Радев може да лети с изтребител, а Борисов пеша да върви и пак няма как да го изпревари. Напъва се излишно.
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 11"Няма ресурси,никога не е имала конкурентно по качество производство .Никога не е имала икономика! Никога не е имала армия"------нищо не каза , вади книгите със статистиката и гледай числата преди 89та Вади историческите книги и чети за българската армия .
13
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е васална подмандатна територия на пряко управление от Вашингтон.
12
3
 
7
 
! Отговори
тцтцтцтцт преди 3 години
Е бива ли такова нещо , Борисов и лакеите му така се стараят в раболопието , слугуването на Вашингтон , а тези сенатори така да пишат Сега ще извадят 100 страници доказателства , как добре слугуват - било в икономиката , външна политика и т.н Какво да направят ,че са свикнали да бъркат в кацата с мед и да не им правят забележки Как немските организации , които създадоха ГЕРБ , не се притесняват от корупцията И тези да свикват Нали ви слугуват , какво значение има корупцията
11
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е унитарна парламентарна република. Всичко се решава в НС чрез гласуване и комисии.Но Радев иска Президентска република. Това му е не само фикс идея. Това е сякаш мисия.Кой му плаща да прави всичко това не е ясно от пръв поглед защото около него са Черепа,Вълка, Александър Маринов (съветник на Радев, но и това е последният човек говорил с Васил Илиев боса на Вис, 20 минути преди да го застрелят пред х-л Москва в София), другите съветници агенти на ДС са следствени за изнудване и агенти.
10
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако България някога е била световен фактор никога тук нямаше да има: режим на ток и вода,купонна система,липса на хляб по магазините,решетки по терасите,панелни кутии за домове,хиперинфлация,безработица 45%,рекети,борци.България няма патентована ни една утвърдена и авторитетна марка.Няма ресурси,никога не е имала конкурентно по качество производство .Никога не е имала икономика! Никога не е имала армия ! С малки изключения,България винаги е била под чуждо робство от създаването си.
9
1
 
5
 
! Отговори
Отношения преди 3 години
има между равноправни. Между Началници и аборигени какви отношения
8
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румен Радев е болен мозък. Вредител 1 на България. Радев е хейтър на България. Но е безопасна игла. Нищо не зависи от него. Той няма много правомощия. България е унитарна парламентарна република. Нищо не решава Радев. Може да налага вето (междувременно Р.Радев е рекордьор по наложени вета за 4г.) Правомощията може да видите в Коституцията. По-важно е, че хората втори път няма да се излъжат и да се доверят на парашутист в президентството. Вола рие на гърба му пада. Колкото говори повече затъва.
7
5
 
8
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Не всички могат да бъдат засилени с двеста.Стана очевидно ,че МВнР се населява от някакви *** ,чието място не е там.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може и да махнат визите, но дали САЩ ще се наричат такаНе става въпрос да ги махат, а да има СПРАВЕДЛИВИ И РАВНОПРАВНИ ОТНОШЕНИЯ - след като има визи за българите в САЩ, да има визи и за краварите в България
5
1
 
4
 
! Отговори
2099 преди 3 години
Може и да махнат визите, но дали САЩ ще се наричат така
4
2
 
8
 
! Отговори
НИЕ СМЕ ОТ ПАСИВНАТА преди 3 години
Страна, а САЩ са наистина много активни
3
11
 
11
 
! Отговори
Не ме учудва преди 3 години
задкулисните действия на Фатмаши не ме учудват.Тоя с нокти и зъби се бори срещу демократично избраното правителство с *** методи и лъжи. Да не забравяме , че 35% от 300-души щат във Фигурантствоо са бивши - ДС
2
9
 
11
 
! Отговори
минувач преди 3 години
Макар че Днес не е така любезен да ни каже за мнението на двамата Сенатори - явно те са прави!
1
8
 
12
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 3 години
Отношенията между САЩ и България никога не са били по-активниТова е много вярно, но проблемът е, че България е пасивната страна, наведена в поза партер, а това не е равноправно сътрудничество, а колониална политика!Като за начало може да въведем визи за краварите, посещаващи България, до отпадането на визите за българи в САЩ, това ще бъде РАВНОПРАВНО, СПРАВЕДЛИВО И РЕЦИПРОЧНО