Румен Драганов: Със "зелените паспорти" се налага задължителна ваксинация

Идеята може и да не бъде осъществена
5 мар 2021 22:50, Нели Христова
35

"Зелените паспорти" са все още идея, която може да не бъде осъществена, а чрез тях се налага задължителната ваксинация. Това заяви директорът на Института за анализи и оценки в туризма доц. Румен Драганов в студиото на "Денят ON AIR".

"Нямаме документ все още, има идея и тя се нарича сертификат, но той няма да бъде с изключителни права, защото не са осигурени достатъчно ваксини. Има и туристи от трети страни, които се ваксинират с друга ваксина, има и деца, и хора, които не могат да се ваксинират. В ЕК също има противоречия, това, че има политици, които смятат, че се грижат за народа си, не означава, че това изобщо ще се случи. Ние искаме да насилим някого да се ваксинира по такъв начин, вместо да го убедим по друг", категоричен беше доц. Драганов.

"Ако сега кажа "трябва да има паспорт", маса народ ще се стресне, но това не мога да го кажа аз, не може и ЕС", допълни той.

По думите му освен тежестта на пандемията, има и тежест от психологическия статус, който е "унищожителен за някои хора".

"Решихме, че вместо да си мием ръцете, трябва да спрем всичко, което е изключително неправилно", подчерта доц. Драганов пред Bulgaria ON AIR и отбеляза, че българският туризъм е загубил 6 млрд. лева заради пандемията.

"В България имахме доста по-либерална политика и не може да се оплачем. Виждаме огромно желание у хората да живеят. Хората трябва да си мият ръцете, да носят маските и да спазват правилата, ако някой дойде и ви зарази, това е терористичен акт", смята събеседникът.

"Излъгали сме ЕС и в България сега са виновни туроператорите. Следващото правителство се бори да влезе в парламента, за да плаща санкции. Как така ще прибереш пари, когато не си дал услуга, къде го има това в ЕС?!", каза доц. Румен Драганов и добави: "туризмът създава консолидиран приход за държавата".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До да,да ама не 7 все ми се струва , че човекът писал коментар 4 ,е казал общо взето същото като теб Без доказателствената част
6
4
 
8
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Анонимен 1 Защо ли ми се вижда, че си отвратително прав?!
5
5
 
25
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Анонимен 4Одобрени под наблюдение с временни разрешения! Защото не са минали както си му е реда всички проверки! Всички коронавирусни ваксини са така - временни! затова е и информираното съгласие да те "боднат"! Ако греша ми го докажи! И без словоблудства, моля!
4
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То ако вирусът се спираше с миене на ръце само ....
3
12
 
8
 
! Отговори
доц.Боц преди 3 години
По слабите ще изгорят под психологическия натиск , упражняван през последните години. И така трябва, за да се очисти планетата от шита.
2
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинирането става с одобрени за целта ваксини, а не с инжектирането на експериментални препарати. Вместо ваксинация е редно да се използва, термина препаратизация.
1
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинирането по задължение е диктатура.