Макензи Скот - бившата съпруга на Безос, се омъжи за учител

Дан Джует преподава в училището на децата й
8 мар 2021 19:10, Елка Василева
45
Макензи Скот - бившата съпруга на Безос, се омъжи за учител
Джеф Безос и Макензи Скот. Снимка: архив, БГНЕС

Макензи Скот – бившата съпруга на основателя на Amazon Джеф Безос, с когото тя се разведе преди две години, и която е една от най-богатите хора в света, се омъжи за преподавател от училището на децата си, съобщиха Ройтерс и Би Би Си.

Макензи Скот е една от най-богатите жени в света. Тя е изявен филантроп - дарила е повече от четири милиарда от състоянието си.

Новината за брака й с Дан Джует беше обявена на филантропския сайт Giving Pledge, като Джует обещава да се присъедини към организацията и да дарява голяма част от приходите си.

Още по темата

"Дан е страхотен и аз съм щастлив и развълнуван и за двамата", каза Джеф Безос.

Макензи Скот беше омъжена за Джеф Безос 25 години. Тя му е помогнала да създаде Amazon през 1994 г. Написала е и два романа.

На авторската й страница в Amazon пише, че живее в Сиатъл с четирите си деца и съпруга си Дан. Той преподава в престижното училище на децата й.

Когато Джеф Безос и Макензи Скот се разведоха през 2019 г., той беше най-богатият човек в света. Според споразумението за развода тя получи четири процента от дяловете в Аmazon.

Макензи Скот, която е на 50 години, сега е на 22-о място по богатство в света с 53 милиарда долара според "Форбс". Джеф Безос отново е начело на класацията със 177 милиарда.

През декември миналата година Макензи Скот заяви, че през предишните четири месеца е дарила 4,1 милиарда долара на хранителни банки и благотворителни фондове заради пандемията от COVID-19. Преди това тя дари 1,7 милиарда за каузи като расово равенство, права на ЛГБТ общността, обществено здравеопазване, борба с климатичните промени.

Кампанията Giving Pledge е лансирана през 2010 г. от Уорън Бъфет и Бил и Мелинда Гейтс. Тя насърчава най-богатите хора в света да даряват по-голямата част от състоянието си за филантропия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
4
 
! Отговори
Левтер преди 3 години
Явно учителя много не подбира,като я гледам на какво прилича, хъхъхъ...
25
0
 
15
 
! Отговори
До анонимен 13 преди 3 години
Братле много си... Жената е с Безос отпреди да стане дори милионер! Помага му за създаването на компанията. То и си го казват в статията ама кой да чете. Бай ти *** тряя па да се изходи звучно ...
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** илите дето плюят да излязат малко да видят свят, да общуват с хора и да осъзнаят какви *** или са! Много Бай *** в тъ панаристан затова никога няма да се оправи тая страна....
23
7
 
4
 
! Отговори
Леля Цецка преди 3 години
Две уродливи същества. Пу пу
22
2
 
4
 
! Отговори
До 19 преди 3 години
Нямам регистарция в нито един чуждестаранен портал за онлайн търговия и пазарувам само от български магазини с наложен платеж. *** се от яд.
21
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютен ***
20
0
 
0
 
! Отговори
Анчо Салич преди 3 години
Hello kids, my name is Jeffff...Jola ninos, me llamo Jeffe...с23 e01
19
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безос прилича на плешивото джудже от по-ранните филми на Джеймс Бонд.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брееееееей, че важно...
17
5
 
5
 
! Отговори
Да, да ... ама.... преди 3 години
До АнонименНе си, да да. Само така си мислиш. Много сайтове и услуги се хостват на сървъри на амазон. Отдавна фигурираш като клиент в компанията на Безоската.
16
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога не съм пазарувал от амазон... а съм на 44. И нямам намерение.
15
4
 
5
 
! Отговори
беден Богаташ преди 3 години
Безоската е най-големия пич. Аз го уважавам много.А тва дето Бил Гея и Уорън Бюфета са принудили насилствено жената на Безоската да дарява пари във фондацията им не го одобряам ич.Първо ваксините с чипове, сега рекет... тоя за къв са мисли? Добре че не е идвал у Перник или у Враца, че щеше да яде винкелите.
14
8
 
9
 
! Отговори
дочул преди 3 години
В цяла Северна Америка майките учат дъщерите си : Първият мъж за пари, вторият по любов. Така е през капитализъма. През социализма жените са били равни с мъжете по заплащане и са избирали по любов. През капитализъма първо финансова цедка и след това ...ако остане време по любов. Това е реалността за съжаление.
13
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Преди това тя дари 1,7 милиарда за каузи като расово равенство, права на ЛГБТ общността, обществено здравеопазване, борба с климатичните промени."Ясно, поредния либерастичен "филантроп" където крие данъци. Тези "расови права", "права на ЛГБТ", "климатични промени", това са начини да се местят пари безнаказано от заккона и без да могат да се проследяват, от едно място към каузи насочени с/у човечеството. Не се оставяйте да ви заблужадават.
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
6 е напълно прав. Много хора като този имат постижения, които не са по силите на човек за толкова кратък период от време. Това са същества, които имат отвъд човешките способности да прогнозират събития. Познават човешката психика по-добре от нас, за да я манипулират успешно.
11
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви са тези извънземни на снимката муа-ха-ха
10
6
 
3
 
! Отговори
до факт преди 3 години
има нещо вярно, тая прилича на восъчна фигура а безос с това изпъкнало око си е направо ясно че не е човек , или са някви машини или извънземни натегнали човешки кожи повърху извънземните си тела
9
0
 
5
 
! Отговори
до 6 преди 3 години
е, колко да е отлична имитация, щом ти веднага ги фана
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото по-простичък живот, толкова повече щастие. Less is more.
7
1
 
6
 
! Отговори
Питър преди 3 години
Явно жената е имала нужда от малко нормалност и интелект в живота си. Щото психопатът Джеф хвана баш вампир-куротрошач, с който явно й е извеверявал преди развода