Ким Чен Ун не отговаря на Джо Байдън от февруари

Контакт между Северна Корея и САЩ няма от 12 месеца
14 мар 2021 15:35, Нели Христова
60
Ким Чен Ун не отговаря на Джо Байдън от февруари
Снимка: БГНЕС

От февруари Америка се опитва да се свърже със Северна Корея, но без успех, съобщават от Администрацията на американския президент Джо Байдън.

Вашингтон е пробвал да осъществи контакт с Пхенян по няколко различни начина, за да се предотврати нарастване на напрежението, заявили държавни служители, цитирани от BBC. Двете страни са в конфронтация заради ядрената програма и програмата за балистични ракети на Северна Кория.

До момента преговорите, целящи азиатската държава да се откаже от ядрените си оръжия, са безуспешни, а това е ключово искане на САЩ и други западни сили.

Държавните медии в Северна Корея все още не са обявили, че Джо Байдън е вече президент на САЩ.

Съдържателен контакт с Вашингтон не е осъществяван от над 12 месеца, пише Ройтерс, като се позовава на висш държавен чиновник.

Джо Байдън обяви преразглеждане на политиката спрямо Северна Корея, която се очаква да бъде представена през април. Той нарече севернокорейския лидер Ким Чен-ун „гангстер“ и подчерта нуждата от ядрено разоръжаване преди тежките икономически санкции да бъдат облекчени.

Ким от своя страна призовава американските власти да се откажат от „враждебните си политики“ и подчертава военната способност на страната.

Ядрените амбиции на Северна Корея се очаква да се сред основните теми по време на посещението следващата седмица в Япония и Южна Корея на американския държавен секретар Антъни Блинкън и министъра на отбраната Лойд Остин.

Границите на Северна Корея са затворени вече повече от година, за да се предотврати разпространение на Covid-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Тръмп не си пише с Джо Байдън.
5
2
 
30
 
! Отговори
Да преди 3 години
Браво, с терористи не трябва даде разговаря...
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джо Байдън е един мухъл, сега САЩ един вид няма президент, искаха да съборят Тръмп и да го затапят в Твитър затуй туриха Джо Байдън. Никой не искаше да се изправи лице в лице с Тръмп и да го тричат републиканците.
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И да му беше вдигнал все тая, кой ти помни толкова далече.
2
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що, а длъжен ли е да му се обади, това да не е тиквата който веднага ще изкимти и ще изприпка на килимчето пред началника.
1
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай Дън отдавна е забравил