Почина президентът на Танзания, най-върлият коронаскептик

Говори се, че се е заразил с COVID, официално е починал от сърце
18 мар 2021 07:10,
126
Почина президентът на Танзания, най-върлият коронаскептик
Снимка: БГНЕС

На 61-годишна възраст днес е починал президентът на Танзания Джон Магуфули - един от най-отявлените коронаскептици в Африка.

Вицепрезидентката Самия Сулуху Хасан съобщи новината повече от две седмици след като Магуфули изчезна от общественото пространство, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Магуфули бе видян за последно на 27 февруари, което предизвика слухове, че се е разболял от КОВИД-19. Преди пет дни представители на властите отрекоха той да е болен.

Танзанийската вицепрезидентка обаче съобщи тази вечер, че държавният глава е починал около 18 ч. вчера в болница в столицата Дар ес Салаам. Причината за смъртта му е заболяване на сърцето, уточни тя.

В страната, част от която е остров Занзибар, е обявен 14-дневен траур, като знамената ще бъдат свалени наполовина.

Джон Магуфули неведнъж направи скептични изявления за опасността от новия коронавирус и до един момент дори отричаше заразата да е достигнала Танзания.

По конституция вицепрезидентката ще заеме президентския пост до края на втория петгодишен мандат на Магуфули, който започна миналата година. Тогава той бе преизбран на поста с 84 процента на избори, които според опозицията са били белязани от измами.
През май миналата година Танзания спря да съобщава данни за епидемичната ситуация. Дотогава страната бе регистрирала 509 случая на коронавирус и 21 починали, отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
2
 
4
 
! Отговори
Цеци преди 3 години
Поредния неграмотен журналист...Не е вицепрезидентка,научете се вече,няма такава дума.Дори да е жена,в което няма нищо лошо,правилното обращение е Гожпожо вицепрезидент.
100
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, това е либертарианска икономическа политика. Каролев за такава политика пропагандираше, когато ходеше по Витоша и пускаше лайфове във фейсбук.Това е африканската пазарна икономика, без ограничения за кръчмарите и далавераджиите, истинска либертарианска пазарна икономика, която рекламират каролевците и иваннейковците.
99
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наште занзибарци кой щам са донесли? Изследваха ли?
98
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Столицата на Танзания е Додома, а не Дар ес-Салаам, миисиирки
97
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Следват наш'те хахавели .Двойно прецакани или (по тяхната логика ) че ги замълчат или ги фанал короната на вируса им се невиди баст.уните на паркизанен глад, каквито са :)))
96
3
 
18
 
! Отговори
Магуфули беше велик преди 3 години
Убиха го гадовете, защото не им играеше по свирката и даваше "лош пример"! Бях 22 дни в Занзибар- няма заразени, нито умряли. Говорих с месни хора.
95
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БКП БСП криеха че има радиация след авариятря в чернобилсега Радев прави същото с световната епидемияНЯМА ВИРУС НЯМА ОПАСНОСТМНОГО ЛЪЖАТ ТЕЗИ ОТ БСП
94
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ние имаме един такъв.............. след него НИЩОкойто не вярва че хората умират
93
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Убийци!Един от само няколкото, който отказаха да участват в постановката, изобличи фалшивите ПСР тестове, отказада купува отровата наречена ваксини и да мачка народа си с мерки.Историята ще го запомни за разлика от марионетките в повечето страни.
92
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е наред
91
13
 
11
 
! Отговори
Този същият преди 3 години
Лекуваше Ковид с молитвиЯвно не се е молил достатъчноИли е бил много грешенМангъров и Мангъровци да си имат едно наум, бог има " нетрадиционно" , чувство за хуморВихрят се из форумите и дежурните конспиративни теории: бастисали са го, щото е виден борец против КовидизмаТръмп, Борис Джонсън, Болсонаро и ред други *** популисти също се правеха че няма Ковид, с им се наложи да лежат в болница заради него
90
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е ли странно, че всеки противник на официалната конюнктура, от време на време умира я от "сърце", я от "самоубийство"...
89
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Задължително ли трябва да е починал от Ковид? Само питам.
88
5
 
5
 
! Отговори
Вальо + Веслко = ВНЛ преди 3 години
И този пи чай... ама много му лаеше балалайката!!!
87
8
 
3
 
! Отговори
ceco apartamenta преди 3 години
Xa sega vasko dalaverata kiro breika paskov magara canof da laiat pak che nema viros chee e konspiracia i laja golemo laene beshe eiii ......................
86
4
 
2
 
! Отговори
Скруч преди 3 години
Oт 30 бр .само 1 е със Cov. А в България от 12 починали 1 е със .Cov.
85
5
 
29
 
! Отговори
Мм даа преди 3 години
Човек, ако се разрови ще намери десетки такива примери, за хора с позиция, които не говорят по сценарий. В Германия има поне 3 случай на хора с положение, които през изминалата 1г. се изказаха против политиката, която се провежда и ги сполетя същата съдба. Двама починаха неочаквано рано от различни болести ( хора на 65+ ), по-младият от тях загина в нелепа катастрофа в стеснен участък с ремонт.. или с нас или против нас. Ще е интересно да се проследи сега какъв курс ще поеме Танзания ;)
84
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да почива в мир! А гРобалистите (неговите убиици) огън да ги изгори.
83
10
 
19
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Уб.иха го из.верзите със сигурност ! Един от малкото, които говореха истината ! Сигурен съм, че ще се превърне в ГЕРОЙ ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО !
82
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, малко гавра се получи, но е история поучителна за ковидиoти и антиваксъри.