Ердоган: Думите на Байдън за Путин са неприемливи

Руският президент отговорил великолепно
19 мар 2021 15:58, Нели Христова
84
Ердоган: Думите на Байдън за Путин са неприемливи
Снимка: БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че смята изказванията на американския държавен глава Джо Байдън за руския си колега Владимир Путин за недопустими.

"Изявлението на Байдън за Путин е неприемливо за държавен глава, това не е изявление, което можете да приемете и преглътнете, руският лидер даде много умен и великолепен отговор", цитира думите на Ердоган Анадолската агенция.

По-рано Байдън отговори утвърдително, попитан в интервю за ABC дали смята руския си колега за "убиец". Той също така подчерта, че Путин ще отговаря за намесата на Русия в американските президентски избори.

В отговор на вчерашното предложение на Путин да разговарят, Белият дом заяви, че двамата вече са разговаряли и че САЩ са в контакт с руското ръководство.

Путин, коментирайки изявлението на Байдън, му пожела много здраве. Той отбеляза, че това не е просто шега, а изразяване със смисъл. По думите му в историята на всеки народ и всяка държава имало много трудни, драматични и кървави събития и "когато оценяваме други хора, или когато оценяваме дори други държави, други народи, ние винаги сякаш се поглеждаме в огледало", "ние винаги там виждаме себе си", "ние винаги прехвърляме върху друг човек това, което ние самите дишаме, това, което сме по същество".

По-рано руското външно министерство заяви, че руският посланик в САЩ Анатолий Антонов е привикан в Москва за консултации, за да се анализира каква политика да бъде водена в контекста на отношенията със САЩ. В същото време ведомството подчерта, че са заинтересовани да предотвратят необратима деградация на отношенията с Вашингтон и най-важното "да определят какви са начините за коригиране на руско-американските отношения, които са в лошо състояние".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
0
 
! Отговори
АЗ преди 3 години
Когато коментирате как се живе е в други страни погледнете първо б БЪЛГАРИЯ . Както е казал Христос - нека хвърли камък тоз който е невинен .
57
3
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
въпрос на ценности е г-н ердоган,турските граждани свободни хора ли са,щастливи ли са,живеят ли добре?или им налагате ценности пазещи властта ви??Бог да пази САЩ!недостойно е управници да продават и превръщат животите на Народите си в ад...за да спасят властта и привилегиите си!Бог да пази САЩ и приятели!!!
56
3
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До моето мнениелицемерният свят които обслужваш и в които детето ти ще живее като обслужващ персонал/ако имаш,моля се да нямаш/няма бъдеще,ще платите сметката,ще си платите...Справедлив и Свободен свят г-н путин...смъртта на Немцов направи ли ви по силни и уважавани???Народа на Русия живее ли по-добре,щастливи хора ли са руснаците г-н путин???животите на милиони руски граждани ваша собственост ли са???крепостен господар на руски граждани чийто животи са им дадени от Бог ли сте г-н путин???
55
3
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До лош Путинпадна и се изправи Президента на САЩ...Путин така и не можа...обзет от манията за власт,пари,его...обрича ограбеният си Народ на нищета и мъки...убиват несъгласни с политиките им...само факти!!!
54
3
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До моето мнениеа представи си,че съм капитан на Американска подводница...и ми падне пердето...не в защита на диктатори...а на ценности...не искам да живея в свят в които путин може да поръча детето ми,както с...Немцов например...султана го устройва...и той поръчва...няма ценности...внимавайте какво си пожелавате...прочетете Историята на САЩ!!!
53
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И на Ердо скоро ще му кажат истината в очите, затова му е "настръхнала козината".
52
3
 
5
 
! Отговори
Rrr преди 3 години
Хоть кто-то может говорить о том что думает, и это Эрдоган!
51
4
 
7
 
! Отговори
лош Путин преди 3 години
Бай Дън за малко да се пребие като се качваше по стълбите на самолета, а Путин му пожела живот и здраве.Представям си ако му беше пожелал нещо друго, какво ли щеше да се случи.
50
2
 
7
 
! Отговори
Циганин Комунист преди 3 години
Да живее свободата на словото!Днес БГ поздрави!
49
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ердоган също е убиец. Какво да каже. Путин също е убиец. Лика-прилика са. Диктатори 2021.
48
2
 
4
 
! Отговори
отговарям преди 3 години
До инфоПодозирам, че само Мъск ще е доволен, че няма да му се наложи да ходи до Марс, за да живее като на Марс!
47
6
 
9
 
! Отговори
инфо преди 3 години
Наясно ли е пентагона, че руските подводници за разлика от американските са напълно автономни и за изстрелването на ракетите "Булава" снабдени с кобалтови ядрени бойни глави не е нужно да получават разрешение за това от Москва! Всеки капитан сам решава кога трябва да извърши това действие. На всяка подводница има по 16 бр. от тези ракети и една подводница може за 400 000 години да направи една територия с големината на шата Тексас негодна за всякакъв живот!
46
5
 
12
 
! Отговори
моето мнение преди 3 години
Просто ви е бедна фантазията: колко опасна е тази ситуация! Представете си , че съм капитан на атомна руска подводница скрила се на някакви 100 мили от източния американски бряг и чуя тези думи на глупавия американец назначен от естаблишмънта за президент на САЩ по адрес на моята родина! Знаете ли какво ще се случи ако ми падне пердето?
45
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Думите на Байдън за Путин и спъването му по стълбите за самолета много си приличат.
44
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доживях да видя турски държавен глава да подкрепя руски такъв :))) За турците руснаците са дявол, неведоми са пътищата политически :))))
43
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Краварите скочиха от трън та на глог,след рижавият перко се насадиха на дементирал старчок
42
5
 
3
 
! Отговори
Левтер преди 3 години
А тоя кой е?
41
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо човечетата са се спекли...Тоя път яйцето опира...
40
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ми е интересно,Байдън дали има спомен от изказването си?
39
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Erdogan- е пич въпреки ,че в НАТО не може да каже на черното бяло.