Най-разголените туристи в Занзибар - българите и руснаците

Между 700 и 2000 долара глоба за неприлично облекло
19 мар 2021 14:29, Нели Христова
68
Най-разголените туристи в Занзибар - българите и руснаците
Снимка: БГНЕС

Министърът на туризма на Занзибар Лела Мохамед Муса обяви по-строги изисквания към облеклото на туристите, дошли на почивка на острова.

Нарушителите могат да бъдат глобени от 700 до 2000$ в зависимост от тежестта на провинението.

На Международното летище в Стоун Таун, Занзибар, през последните месеци са кацнали по около 30 000 туристи месечно. Изкушени от топлото време и плажната атмосфера, много от тях се обличат оскъдно дори и когато не са на плажа, като забравят, че се намират на остров с предимно мюсюлманско население.

Сред най-честите нарушители, по думите на българските туристи, са руснаците. Късите поли и панталони и разголените деколтета са често срещани сред туристите, но за местните хора такава гледка може да е шокираща.

"На обществени места в Занзибар туристите трябва да покриват телата си от раменете до коленете. Това не е нещо ново. Задължение на гостите е да разберат какви са културата и правилата на улицата," заяви министър Муса.

Според тежестта на провинението на нарушителите ще се налага глоба от минимум 700$.

По думите на министъра задължение на туроператорите и екскурзоводите е да запознават клиентите си с правилата на острова и да се грижат те да ги спазват. Затова най-солените глоби са предвидени за туроператорите - до 2000$.

Занзибар беше и една от най-популярните дестинации за екзотична почивка през зимата за българите заради отворените граници и липсата на задължителна карантина при пристигане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а как разбрахте че според българските туристи да не ги интервюирахте всичките ?
48
10
 
1
 
! Отговори
Желяз каменноff преди 3 години
А бре то е зима по цялата планета ве кво лято рам
47
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално. Евтините хора, от евтините държави. Комплексите на изостаналте държави.
46
2
 
21
 
! Отговори
. преди 3 години
Аиде стига с този Занзибар, голяма реклама голямо чудо.
45
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
по шокиращо ще е гледката ако местното население се разголи за това би трябвало да им си налагат ефективни присъди.
44
4
 
38
 
! Отговори
Перископ преди 3 години
Недоумявам защо изведнъж започна да се лансира тази дестинация. Особено когато правителството не само, че не предоставя данни за епидемиологичната обстановка, но и откровенно лъже. Повсеместна мизерия, всеки те гледа в ръцете и безброй туристически капани.
43
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те туристите ще спрат и никой няма да ги смущава. Да отидеш до Татарли махала за една торба пари не е най-добрата оферта. Хората тръгнаха на там заради свободното придвижване и уж липсата на ковид.
42
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пожелавам на тези религиозни фанатици с менталитет от средновековието да си седят в средновековието и по икономическо развитие. Пречат им банските костюми. Тяхна си е държавата да си живеят както си искат и да не пускат туристи. Да са живи, здрави, бедни и праведни.
41
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ми се вярва. Рускините по принцип избягват да се пекат по монокини, защото руските доктори им казват че от ув-то щяло да ги хване рак на гърдата. Иначе прашки слагат.
40
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заглавието едно,съдържанието друго.Според българските туристи, руските такива са най-разголени,но "важно" според антибългарския сайт само да се прочете заглавието за да се активират плювковците по българите.
39
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дреме ми какво искат тия от Занзибар, белите хора така ходят като е топло, тия като не ги устройва да си стоят гладни и толкова.
38
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туроператорите кога ще благоволят да върнат парите от почивките, за които чакаме повече от година вече и закона не спазват!!! там пише до 1 година от датата на пътуването, вече минаха 5 дни в повече и те мълчат и се крият??? докога???
37
9
 
22
 
! Отговори
воайор преди 3 години
Не българите, а българките. За да им видиш банския, трябва да им разтвориш........
36
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато Бг прУвинциалисти с 5 уевЪ у жобЪ тръгнат да ми оценяват курорти и дестинаци започва да ми се повръща настойчиво....
35
18
 
14
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Аууу, заедно сме с ***, гешеФФ, бегай бърже в Занзиабар да ловиш руски шпиони !!!И си оставай там, ти щем мазния каскет тук !!!
34
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Иване в сравнение с Найроби, Момбаса си е направо спокойно :))) зависи с какво сравняваш, ама обще взето по тия места не е много за всеки, винаги требва да имаш едно на ум особенно извън хотелските комплекси, а и прекалените приливи и отливи по източното крайбрежие не са много приятни, иначе из Африка като най-безопасни за мен си остават Тунис и Мароко, но пак с известни условности
33
7
 
6
 
! Отговори
Иван преди 3 години
До Анонимен 35Бил съм и в Момбаса и в Бербера. Не мисля, че е опасно. Имаше преди години атентати на Ал Шабаб в Малинди, Кения, който е много красив курортен град, но вече е спокойно. Сомалиленд отдавна няма проблеми с Ал Шабаб.
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Иванинтересно ама доста опасно, даже и Момбаса, което е горе долу цивилизовано място пак си е доста опасно и нензаеш откъде какво ще те удари :)))
31
3
 
12
 
! Отговори
Иван преди 3 години
До Ямболски цървулСомалия има прекрасна плажна ивица. Плажовете са чисти и красиви. В Бербера, например (Сомалиленд) дори не е опасно. Има хотели и интересни неща за разглеждане. Има много акули, обаче, докато край Момбаса в Кения има риф, който спира акулите. Изобщо Източна Африка е много интересно място.
30
3
 
11
 
! Отговори
Николета Лозанова преди 3 години
Пука ми, на мен има кой да ми плати глобата..