Жена подправи картончето си за ваксина, искала по-рано

Това крие риск за здравето, предупреждават здравните власти
21 мар 2021 15:02,
54
Жена подправи картончето си за ваксина, искала по-рано
Снимка: БГНЕС

Случай на фалшифициране на картончето за имунизация засякоха днес във ваксинационния кабинет на Районната здравна инспекция във Велико Търново. Това е пореден случай на опит за злоупотреба от гражданите за поставяне на ваксина, заявиха пред БНР здравните власти.

Пациентката показала в имунизационния кабинет на РЗИ Велико Търново ваксинационното си картонче, според което първата доза от ваксината на "АстраЗенека" е поставена на 21 февруари и днес подлежи на реимунизация.

"На пациентката беше отказана ваксина, защото не фигурираше в списъка за имунизация на хората, включени във фазите от първа до трета, нито в списъка, генериран от електронния портал за ваксинация днес", поясни д-р Светлана Моминска от здравната инспекция.

"Не винаги нещата изглеждат и са така, както те ги казват. На гражданката ѝ трябва сертификат за края на април. Днес сме само 21 март", допълни Моминска.

При проверката в регистъра се оказа, че първата доза от ваксината е поставена на посочената на картончето дата, но реимунизацията е насрочена за 2 май.

"Неспазването на периода между двете ваксинации крие здравен риск за пациентите и това не трябва да се подценява", предупреди д-р Светлана Моминска.

Оказа се, че в РЗИ Велико Търново е имало и други опити за злоупотреби от страна на гражданите, които искат да се ваксинират, посочвайки че са членове на секционни избирателни комисии, без действително да са ангажирани с изборите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
28
 
22
 
! Отговори
Доктор Трайков преди 3 години
Само вчера през нашето ДКЦ бяха ваксинирани над 50 деца на възраст от 2 до 16 годишна възраст, без никакви странични ефекти, ваксината на Астра Зенека е сертифицирано БЕЗОПАСНА. Препоръчвам!
2
20
 
22
 
! Отговори
123 преди 3 години
Евтина пропаганда. Никой не иска да се ваксинира. Днес.бг, и вие сте част от пропагандната машина.
1
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зажадняла да и набучат нещо, па макар и на собствен риск.