Погребват Петр Келнер в тесен семеен кръг

Той загина при катастрофа с хеликоптер в Аляска
29 мар 2021 14:18, Александър Попов
26
Погребват Петр Келнер в тесен семеен кръг
Снимка: PPF/Twitter

Милиардерът Петр Келнер загина при катастрофа с хеликоптер в Аляска през уикенда.

Той беше сред петима души, загинали при катастрофа на хеликоптер на около 80 километра от Анкоридж в Аляска в събота вечерта, съобщи финансовата му група PPF в понеделник. Съобщава се, че пътували с хеликоптер за да отидат на ски, когато се е случила трагедията.

Келнер отдавна беше известен като най-богатия гражданин на Чехия. Той обаче избягваше светлината на прожекторите и в продължение на няколко години обществеността го видя само на шепа снимки, уточнява Радио Прага.

Личното му богатство се оценява на 17,5 милиарда щатски долара, докато PPF притежава активи в размер на 44 милиарда евро в средата на миналата година, съобщиха медии.

Пътят на Келнер към огромно богатство започва през 90-те години, когато той и партньори основават PPF като инвестиционна фирма, когато посткомунистическата Чехословакия разпродава много предишни държавни компании.

Още по темата
Тогава PPF купи контролен пакет от най-голямата застрахователна компания в страната, Česká pojišťovna.

По-късно PPF се разширява в областите на финансите, телекомуникации и други направления, оперирайки фирми в Европа, Азия, САЩ и другаде.

Освен това групата на Келнер е мажоритарен собственик на Home Credit, фирма за потребителски заеми, която развива сериозна дейност в Китай и други държави от Югоизточна Азия. Той също така притежава телекомуникационни фирми в Централна и Източна Европа, сред които O2 в родната му Чехия.

Миналата година PPF финализира поглъщането на централноевропейските медийни предприятия, група телевизионни станции в региона, която включва чешката телевизия TV Nova.

Чешкият премиер Андрей Бабиш определи смъртта на Келнер като невероятна трагедия и изрази искрени съболезнования на семейството му.

Говорителят на президента Милош Земан заяви, че държавният глава изключително уважава скритите успехи в бизнеса и безкрайно съжалява за трагичната му смърт.

Говорител на PPF апелира за уважение към неприкосновеността на личния живот на семейство Keлнер и заяви, че погребението ще бъде в тесен семеен кръг./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: Петр Келнер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
6
 
1
 
! Отговори
до Роза преди 3 години
Но по добре да тънеш в лукс и хората да те помнят 100 години след смъртта ти, отколкото да умреш като про.шляк ,да получиш безименен гроб и след 5 години никой да не се сеща за теб!
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересен екземпляр, но в България се знае малко за него. Чехия не е във фокуса на новините у нас. Затова коментарите по темата са излишни.
16
0
 
6
 
! Отговори
Роза преди 3 години
Само смъртта изравнява хората!Колкото и много пари да имаш,не можеш да избягаш от това,което ти е орисано!Не можеш да подкупиш смъртта!!!
15
2
 
1
 
! Отговори
Де Блазиус преди 3 години
В тесен семеен кръг - и в равностранен любовен триъгълник.
14
0
 
5
 
! Отговори
Bp преди 3 години
На колко години е станал милиардер?
13
1
 
3
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Аляска не беше ли в USA?
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поне е имал по-приятна физиономия от всичките наши забогатели през прехода взети накуп.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повече никакви хеликоптери, особено пък за милиардери! Сума народ се изпотрепа с тях. Може най-много с балон, ама и това е опасно.
10
6
 
8
 
! Отговори
Народен човек преди 3 години
Келнер - милиардер?? Ха ха ха!! Откога келнерите станаха милиардери?? Ще изуча сина си за келнер , белким стане милиардер!! Жалко само,че ковчегът джобове няма!!!
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пътят на Келнер към огромно богатство започва през 90-те години, когато той и партньори основават PPF като инвестиционна фирма, когато посткомунистическата Чехословакия разпродава много предишни държавни компании.-----------Ахааа....Май шъ съ окаже, че катастрофата не е била съвсем случайна?!
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо БТВ и Канна Рачева мълчат?!
7
2
 
9
 
! Отговори
Мир на праха му! преди 3 години
Имаше един Константин Димитров - Самоковеца. Подобно на Петр Келнер, той също си отиде далеч от България. Само че нидерландците хванаха убиеца. Дали американците ще пожелаят да разберат причината за злополучната катастрофа или ще пускат материали за Литвиненко и Скрипал, за Навални и Политковска.
6
2
 
17
 
! Отговори
Маг Минчо преди 3 години
Време и някои "наши" с приватизационни фондове и сделки, да се представят пред Последния съд....Грехота е да цапат и сквернят земята!30 години им стигат!
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ква кирия да знаем че е умрял като дори не можем да отидем да го видим 'умрял'.е.и си майката и това е, ректил!
4
1
 
18
 
! Отговори
Безумна история преди 3 години
Да имаш пари за ракета до Марс и обратно, а да те загроби летяща консерва от неколкостотин хиляди...
3
2
 
28
 
! Отговори
Хм преди 3 години
тесен семеен кръг...още една аналогия с Илия Павлов и Мултигруп. И там никой не видя труп и все още се шири конспирация за успешна пластична операция.
2
4
 
21
 
! Отговори
Поздрав от Москва преди 3 години
Жалко, но руските пари винаги убиват...Сега руските олигарси са с изпрани от Келнер пари и легално ще му изкупят фондовете.
1
4
 
11
 
! Отговори
русенец преди 3 години
Дали го погребват? Щом в родината му практически не знаят нищо за него, значи човекът не обича да е под прожекторите. Щом един доста богат човек не обича нещо, то има как да се избави от него.