Да отслабнеш с 204 килограма за две години

На 27 г. Джъстин Максуейн тежал 311 килограма
13
Да отслабнеш с 204 килограма за две години
Снимка: Artem Podrez from Pexels

На 27 години Джъстин Максуейн тежи 311 килограма. От тях 181 са натрупани за последните четири години. Фигура, която му пречи да направи нещо толкова просто като да отиде в офиса си и да работи. Когато осъзнава проблема си, той се сблъсква с най-трудната част: прави първата стъпка и посещава редовно терапевт повече от година, преди да успее да поиска помощ. После се превръща в пример за подражание, разказва "Ту Отро Диарио", цитиран от БГНЕС.

Джъстин е един от главните герои на телевизионната програма "Моят 270 килограмов живот" - риалити шоу, което проследява живота на хора, страдащи от болестно затлъстяване, за да изпълни една цел: да им помогне да подобрят начина си на живот, така че да могат да достигнат здравословно тегло.

Напълняването на Максуейн започва, когато той е дете, живеещо със своята мащеха, която заключвала храната и му се карала, че е преял. С течение на времето той развива тревожност и фобия от обществени места: толкова много, че за да не излиза на улицата, винаги си поръчва храна у дома. Докато един ден телевизионното шоу не променя живота му.

Джъстин претърпява операция за отслабване, въпреки че подчертава, че това е само първата стъпка към новия му живот: "Това направи невероятна промяна в живота ми, но един от най-важните уроци, които научих от него, е, че това е наистина просто инструмент. Необходими са още много неща".

Две години след тази намеса той е отслабнал с 204 килограма и сега, на 30-годишна възраст, се е превърнал в пример за онези хора, които попадат в ситуацията, през която той самият е преминал: "Радвам се, че имам тази възможност да вдъхновявам другите хора с това докъде съм стигнал. Преди година не бих повярвал, че ще мога да направя нещо подобно".

След като отслабва, Джъстин Максуейн казва, че се е преоткрил: "Това ми даде възможност да определя нови интереси и нови страсти. Разбрах, че мога да бъда някой, който заслужава шанс в живота".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: отслабване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.