30 случая на тромбоза след ваксиниране с „АстраЗенека“ на Острова

Засега няма данни за такива случаи при „Пфайзер/Бионтех“
2 апр 2021 11:40, Елка Василева
51
30 случая на тромбоза след ваксиниране с „АстраЗенека“ на Острова
Снимка: архив, БГНЕС

Тридесет случая на тромбоза след поставяне на ваксината на „АстраЗенека“ са установени от британския здравен регулатор, предаде Ройтерс.

Още по темата

Експерти на ведомството уточниха, че засега няма данни за такива случаи след ваксиниране с ваксината на „Пфайзер/Бионтех“, но според тях ползата от превенцията срещу коронавируса превъзхожда многократно риска от тромбоза.

Ройтерс коментира, че някои държави ограничават използването на ваксината на „АстраЗенека“, а други продължават с имунизационния си план, докато трае проучването на докладваните случаи на редки, но понякога тежки случаи на тромбоза, предаде БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
48:ДАбях контактна с болен от Ковид 3 дни в затворено помещение.без да знам и НЕ се разболях.Пфайзера ме опази.
46
0
 
1
 
! Отговори
до 43 преди 3 години
Ако си човек които не висиш в София защото им е мръсен въздуха, не се возиш на кола защото има много голяма вероятност да умреш от катастрофа.Значи си прав, че и тази вероятност е добре да я изчистиш.Но за хора които като мен карат всеки ден кола и вдишваме редовно софийски въздух, малко си дребнав ,но си прав наш избор е да се возим всеки ден с коли рискувайки живота си , наш избор е и да дишаме мръсен въздух.Така за нас риска от ваксиниране изглежда малък риск,спрямо всекидневните ни.
45
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
30 тромбози на 30 МИЛИОНА ваксинирани англичани.те са 60 000 000 души.
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
46 Би ли се ваксинирам отново, ако знаеше че ще е така?
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще изчакам година, две пък ако са живи другите, тогава може и аз. Но дотогава може да няма Ковид, друго да има. Пък и лято идва, бройката ще падне.
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аз от Пфаъзер имах главоболие.високо кръвно.виене на свят.гадене.подути лимфни възли.схващане на пръстите на ръката .отток и зачервяване към рамото.кожни проблеми.преди това напълно здрава
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колегите ми се ваксинираха. Не с АЗ. И след няколко дни всички се изтръшкахме от вируса. Аз не съм ваксиниран - загубих обоняние и вкус, усетих отпадналост и главоболие, тестът ми беше положителен. Ваксинираните ми колеги вдигнаха температура до 39, кашлят жестоко, някой са в болница, при едни тестовете са положителни, при други - отрицателни. Те това е положението след ваксинирането...
40
4
 
3
 
! Отговори
@43 преди 3 години
Пич, шансът да умреш в самолетна катастрофа е 1 на 11 млн, в катастрофа с кола е 1 на 5000 на година. Човек трябва да знае кои рискове си заслужават. Шансът да умреш от ковид в България е 6 на 100 ако си симптоматичен. Сериозно ли мислиш, че шанс от тромбоза от 1.5 на милион е по-зле от това?
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
42 ама ако ти с тоя тромб е друго нали. Ама ако е някой друг, кво толкова...
38
4
 
2
 
! Отговори
Опит преди 3 години
Онзи ден семействто си сложихме Астрата. Странични ефекти:Мъж: 48 часа треска.Жени: Възрастна - без симптоми.Млада - 8 ч. треска.Това е засега.
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И колко хубаво, че пак не пише от колко ваксини. За да не може хората да видят, че става въпрос за поредна манипулация. Случаите на тромбози по немските данни са 1.5 на милион, модерна дава случаи на анафилактичен шок при 2.5 на милион, за пфайзер не се казва (щото нали Пфайзер е гигантска фармацевтична компания и трябва да се пази от лоша реклама), но най-вероятно са повече от тези на Модерна.Така че не се оставяйте да ви манипулират.Всички ваксини имат редки гадни реакции при около 2 на милион
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демек по добре да умреш от тромбоза, отколкото от ковид?!
35
2
 
9
 
! Отговори
Боряна преди 3 години
Когато никой не носи отговорност за ваксините, колкото и да е логично обяснението на компетентните лица, предпочитам сама да решавам дали да рискувам. За момента разумът или страха не ми позволяват да поема този риск и затова се надявам да пристигнат и други ваксини.
34
0
 
8
 
! Отговори
Петър преди 3 години
При положение, че има други ваксини и от информацията, която имаме до момента, не показват такива опасни отклонения, защо изобщо трябва да играем на руска рулетка с АстраЗенека? От всичко може да се умре, но от нещо, което колкото и малък процент да има такъв риск, си е риск.
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пфайзер не съм чул и аз на някой да води до тромби сред ваксинираните, обикновено се оплакват от температура , хващане на ръката не могат да я полват няколко дни и алергии българите просто масово имаме алергии и те се проявят.За Англия не знам ,там не ходя а от преса достоверна информация няма как да получи човек, все пак пресата има функция да продава реклами а не да дава достоверна информация.
32
1
 
2
 
! Отговори
до 28 преди 3 години
Примерно 2015 година в българия на 1000 души смърноста е 15 човека,Ако постигнем на 7 милиона толкова сме си населението 30 дори 50 човека, мисля че ще е супер постижение.България сме в водещите страни по показател смъртност на 1000 човека.Иначе си прав на никой не му се умира, дори и на столетниците .
31
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Според тях ползата от превенцията срещу коронавируса превъзхожда многократно риска от тромбоза."На умрелите едва ли им пука, че ползите били повече... След като тази ваксина очевидно многократно застрашава здравето и живота на хората в сравнение с други ваксини, защо все още се прилага?!?!? Ако правителствата са наистина отговорни за здравето на гражданите си, то те трябва да я спрат!!! Другото са само празни приказки!!!
30
2
 
8
 
! Отговори
Гадняр преди 3 години
Да направят Астра лотария. Който получи тромбоза - получава посмъртно няколко милиона британски лири от джакпота.Гарантирам ви, че Боко веднага ще активира патоанатомите да търсят съсиреци в моргите.
29
5
 
10
 
! Отговори
1 преди 3 години
До До 1/8"Да ,сигурно и шанса да спечелиш от лотарията е по-голям, но ако си един от тия с тромбозите,няма да те интересува ,дали шанса е малък или голям.Една ваксина трябва да е абсолютно , а не относително-безопасна."Такова животно като "абсолютно безопасна ваксина" няма и НИКОГА не е имало. СПИРАЙТЕ да си ваксинирате децата срещу полиомиелит, варицела, вариола и пр ...Дарвин си знае работата.
28
6
 
18
 
! Отговори
до 24 преди 3 години
Животът е руска ролетка. Това което е сигурно е че накрая всички ще умрем. Простата сметка показва: Риск от смър при Ковид (оптимистично): 1 на всеки 100Риск от смърт от ваксина: 1 на всеки 1 000 000Всеки избира сам коя руска рулетка да играе.