ЕМА опроверга: Не е установена връзка между АстраЗенека и тромбозите

Официалният доклад ще бъде представен в следващите дни
6 апр 2021 19:12, Нели Христова
45
ЕМА опроверга: Не е установена връзка между АстраЗенека и тромбозите
Снимка: БГНЕС

Европейската агенция за лекарствата (ЕМА) опроверга съобщенията, че е установила причинно-следствена връзка между ваксината на Университета в Оксфорд/АстраЗенека и образуването на кръвни съсиреци.

Европейската агенция за лекарствата (ЕМА) опроверга съобщенията, че е установила причинно-следствена връзка между ваксината на Университета в Оксфорд/АстраЗенека и образуването на кръвни съсиреци, съобщава британският национален ежедневник The Guardian, цитиран от "Фокус".

В изявление пред френска медия ЕМА уточни, че „все още не е стигнала до заключение и прегледът в момента продължава“,а официалният доклад с констатациите ще бъде представен в сряда или четвъртък тази седмица.

По-рано говорител на EMA потвърди връзката между препарата на АстраЗенека и образуването на кръвни съсиреци в някои случаи. В интервю за италианския вестник Il Messaggero Марко Кавалери, ръководител на стратегията за ваксини в EMA, заяви, че е „ясно, че има връзка с ваксината“, но все още не може със сигурност да се каже какво точно предизвиква такава реакция. Съгласно думите на италианеца, че сред по-младите ваксинирани хора има по-голям от очаквания брой случаи на церебрална тромбоза - съсирване на кръвта в мозъка - в сравнение с останалата част от населението.

От редакцията припомнят, че редица държави от Европейския съюз се отказаха от употребата на АстраЗенека заради тромботични инциденти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
5
 
! Отговори
истината преди 3 години
Не е само Астрата, НИКОЯ ваксина няма тоя тип клинични проверки,които се изискват за всички лекарства и специално-за дълготрайни(във времето) наблюдения за последствия,както и спрямо плацибо група.Никоя компания,произвеждаща ваксини НЕ Е ОТГОВОРНА, ако нещо се случи с ваксинирания,или се установи връзка между заболяване ,появило се след ваксинацията.Това важи и за детските ваксини.Ваксините за Ковид са изпитвани върху ограничен брой доброволци,здрави и без история на заболявания в семействата и
41
1
 
8
 
! Отговори
Гюрга Пинджурова преди 3 години
Тук-там, тук-там - кисело млеко,Тук-там, тук-там - кисело млеко!!!*** ми - дойди ми!!!Ваксината е гоброволна бе, другари!Ако ви кефи - ваксинирайте се!!!!!!!!Но оставете нас, НЕВАКСИНИРАНИТЕ да дишаме свободно!!!
40
0
 
2
 
! Отговори
Интересен факт преди 3 години
Шефката на ЕМА е на този пост от октомври 2020. Преди това е била в лобито на пфармацевтичната индустрия и е защитавала интересите на АстраЗенека, Пфайзер, Байер и т.н. Като гледам само кабинета, в който работи е сменила, но не и интересите, които защитава..
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пари пари пари Пфайзер Астра един фол дренки
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А преди малко бяха установили връзка сега не някъде традето ли се пръсна
37
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ема да сиги пъха у *** тия ваксини народа не им иска никакви ваксини сложете си вие у *** тия ваксини забрана за всички ваксини бог да ви накаже най скоро време няма да се ваксинират хората стига долни лешояди никой не ви вярва вече вън и в затвора
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо де, те хората вече сами стигнаха до заключението, няма нужда от повече обяснения и увъртания.
35
0
 
13
 
! Отговори
Edin888 преди 3 години
До Анонимен 26В този смисъл не е ли честно и обективно в дневната сводка за починали от Ковид-19 да има и списък колко от тях са били ваксинирани, с кои и колко ваксини, както и същия списък за хора, които нямат 'доказан' Ковид-19, но са починали скоро след ваксинация? Ако МЗ имат такива данни, нека ги споделят честно и открито. иначе т.н информирано съгласие става вече неинформирано, може би дори престъпно умишлено неинформирано.
34
1
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Всички под строй за доброволна ваксинация!Какво се обяснявате като дупетати.
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-рано говорител на EMA потвърди връзката между препарата на АстраЗенека и образуването на кръвни съсиреци в някои случаи.Чакайте сега. Ботокса я обяви за безопасна, не им ли казаха на тия от ЕМА? Даже ЕМА сама я обяви за безопасна след откритието на Ботокса. Сега що му играят к*pвенски номера?!? Хахахха.
32
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези вече съвсем се оляха и оплетоха в лъжите си. Час по час ги сменят. Сутрин има връзка с тромбозите, вечер-няма. Така трагедията се превръща във фарс. За посмешище станаха.
31
5
 
1
 
! Отговори
Летеца Кемиал Трейс преди 3 години
АЗ пък, ако ме принудят ще си сложа и Астта Зенека, все ми е тая
30
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 31Хората не искат да се ваксинират по принцип не е само АЗ. А каквото и да им се даде няма да го искат като се вижда с какво насилие искат да наложат т.нар.имунизационен паспорт,нормално е хората да се усъмнят.А като се погледне и какви европейски бездарници и корумпирани служители в разни агенции мижитуркват,да не говорим
29
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Днес го казаха, на всеки 100 човека желаещи ваксинация, 100 човека твърдо отказват британската ваксина."И като си боцнат Пфайзера, си мислят , че ще цъфнат и вържат. Най-ироничното е, че Пфайзерът е поне 50 пъти по-съмнителен буламач с непредвидими странични ефекти, съответно потенциално 50 пъти по-смъртоносен, ама *** се бута за него.
28
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе тия от агенцията шизофрения ли имат или да? Или се уплашиха,че ще им спрат комисионните и обърнаха плочата!?Ето заради такива слугинажни агенции хората няма да се ваксинират.Пък ония мързеливци от ЕК да се чудят що ваксинацията в Европа не върви,както господарите на ЕК го искат.И ние сме в тоя прогнил ЕС..Пасито и оня комарджия от Мадрид са за съда,затова че ни вкараха в това чудо.Блазе им на сърбите
27
1
 
11
 
! Отговори
Наблюдатели от ЕС преди 3 години
Много странно, тази статия.Във всички останали европейски новини точно обратното е вярно.Или авторът е много глупав, или се подчинява на волята на клиентите си.Представител на ЕМА: Тромбозата е свързана с AZ !!!!
26
1
 
7
 
! Отговори
Астра Зенека умря преди 3 години
Астра Зенека умре отдавна. Клонираха я с друго име, ама клонинга не оцеля. Мир на праха й.
25
0
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
АКО ОБЯВЯТ , ЧЕ ПРИЧИНЯВА ЩЕ НАСТЪПИ МАЗАЛО!!!БРЕЙВИК НЕ Е НЯКАКЪВ ФЕНОМЕН ИЛИ ИЗКЛЮЧЕНИЕ!!!ЩЕ ИМА ЯКО : ЛЕЛЕ ТИЯ УБИХА ТАТКО , УБИХА МАМА , УБИХА И ЖЕНА МИ :DЩЕ ИМА ДОСТА БРЕЙВИКОВЦИ И ТО НЕ САМО МЪЖЕ!
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ако починалите от ваксините се брояха на същия принцип, на който се броят починалите от ковид, цифрите щяха да са умопомрачителни.
23
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поне в България вече няма смисъл да се говори за Астра Зенека. Тази така наречена ваксина приключи съществуването си тука. Смятам, че нейните бройки изобщо не трябва да влизат в статистиката и да заблуждават хората. Не е необходимо и да се говори за АЗ, вече празни приказки. Днес го казаха, на всеки 100 човека желаещи ваксинация, 100 човека твърдо отказват британската ваксина.