Задава ли се война? Русия струпва войски на границата с Украйна

САЩ обмислят изпращането на военни кораби
9 апр 2021 22:31, Анисия Иванова
343

Черно море е на път да стане арена на нова военна заплаха. Съединените щати обмислят изпращането на военни кораби в знак на подкрепа за Украйна. И то на фона на струпването на военна сила на Русия на източната граница на страната.

Съединените щати не смятат, че струпването на войски предвещава настъпателни действия, но Пентагонът следи. А в телефонен разговор с германския канцлер Ангела Меркел президентът Владимир Путин посочи, че Русия е свободна да мести военните си формирования по свое усмотрение, съобщи Bulgaria OIN AIR.

"Президентът даде необходимите разяснения. Първо, че ние сме абсолютно свободни да придвижваме нашите въоръжени сили и всякакви части през територията на Руската федерация по наша преценка. И второ, че безусловно в момента Украйна потенциално се превръща в много нестабилен регион и всяка държава, която до границите си има нестабилен регион, предприема мерки за гарантиране на собствената си несигурност", коментира руският дипломат Дмитрий Песков.

Опасенията от евентуална руска офанзива, която може да излезе извън районите на Източна Украйна, контролирана в момента от Кремъл, се увеличават.

"В случай на начало на военни действия в Украйна и потенциална хуманитарна катастрофа, подобна на тази в Сребреница, за което вече говори президентът Путин, нито една страна в света не трябва да остава встрани", категоричен е Песков.

Мащабно нахлуване от конвенционални сили би представлявало голяма ескалация в седемгодишната кампания на Русия срещу Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия не е лоша държава. Просто голяма част от руснаците живеят като диваци. Възпитанието им е грубо. Една част от тях, например в Санкт Петербург са с някак малко по-буржоазен маниер, съревновават се с Москва където пък има всякакви, както напудрени и лачени, така и дрипави и мъpляви. Близо 30% от стоките им (храна, дрехи, уреди, разни неща за домакинството) са направени в Турция и Китай. Голяма част от рускините са красиви жени, но дават лесно и често са ментално объркани.
192
16
 
4
 
! Отговори
Nikos Petros преди 3 години
РОМАНИА ИМА ГОЛЕМИ ПРЕТЕНЦИИ към райони на УКРАЙНА , НЕ НА РОССИЯ.. .Муахахаха...И към малка бедна и зверско-слаба Бъглария .РОМАНИА ЩЕ ВИ ОПРАВИ , БИЛГАРОС .ГЪРЦИЯ ПОДРЕПЯ РОМАНИА...РОСИСЯ ПОДКРЕПЯ РОМАНИА .
191
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 3 години
Ами нищо чудно от страна на Русия да нападне отново Украйна,но една от първите причини е,къде да използват новите си оръжия,трябва да върви бизнеса с оръжие и боеприпаси. Колко са коварни само,властта и алчността погубва света.
190
15
 
2
 
! Отговори
IQ 2.28 преди 3 години
До Хахахахахахахахадокато гледат коритата, в румъния пускат два наземно базирани иджиса и правят черноморската зона свободна от руски превозни средства. а румънците им дреме за конвенциите че имат да връщат още от всв, и като долети неко пепелац набор 85, най много пак да четеме дитрамби за мъченици
189
9
 
1
 
! Отговори
IQ 2.28 преди 3 години
До За "Incirlik Aто и една подводница стигаше, ама "она утонула" . вай вай...язък
188
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В главите ви -да!
187
14
 
4
 
! Отговори
Настрадин Ходжа преди 3 години
в Москва има повече джамии, отколкото на Балканите.
186
4
 
23
 
! Отговори
За "Incirlik A преди 3 години
Пъ пеш, по своите ли ще пускат самолети, а и за целият им Инжирлик им стига само една ракета. САЩ си мислят, че гарги плашат, но ще имат съдбата на Хитлер!
185
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички видяхме, как Азерите натупаха редовната армия на Армения. Пишман войници събрани от кол и въже си мислят,че са рамбовци. Ами не сте.
184
5
 
20
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 3 години
Конвенцията Монтрьо накратко: военните кораби на нечерноморските страни не бива да надвишават 15 000 тона, като едновременно могат да преминат не повече от девет военни съда с общ тонаж най-много 30 000 тона. Освен това престоят им в Черно море се ограничава до 21 дни.Четете и се образовайте, за да не ставате *** на краварите. Краварските корита както дойдат, така и ще си отидат, в пълно съответствие с Монтрьо, този цирк с плаването на краварски корита в Черно море сме го гледали 100 пъти
183
10
 
2
 
! Отговори
IQ 2.28 преди 3 години
До Военен експерттебе да те не е страх случайно? айде ако е така, ушанката, рюкзака, на вокзала и нах москвабад геен, битте.
182
11
 
5
 
! Отговори
Валентин Вацев преди 3 години
РОССИЯ си взима Украйна...а ГЪРЦИЯ СИ ВРЪЩА АНАТОЛИЯ и ЛИМЕСА на ДУНАВ .ГЪРЦИЯ и РОССИЯ СА НОСИТЕЛИ НА БОЖИЯТА СЛАВА И СИЛА .
181
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Косово прекалено малко време в историята е било сръбско. А причината сърбите да го изгубят е най-обикновена фашисткa националистическа. Както в България има партии като ВМРО и Атака и НФСБ и Възраждане които се хранят от омраза, така по подобен начин почти цяла Сърбия много десетилетия беше погълната от омразата.
180
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма бъркотия е, но все пак прочетете за балканската федерация.
179
3
 
10
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 3 години
До болния тип Два щатски разрушителя ИДАТ!!! Конвенцията за черноморските проливи, подписана в Монтрьо през 1936 г., е международно споразумение, което регламентира режима на преминаване на военноморски съдове през черноморските проливи. Тя гарантира свободното преминаване на граждански кораби в мирно време. Ограничава преминаването на военни кораби, които не са от черноморските държави.
178
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Косово е света земя Сръбска , Крим е Руски
177
4
 
4
 
! Отговори
Военен експерт преди 3 години
Демократите, дето софиянци гласуваха за тях могат да ядосат Путин и тогава ново турско робство. И няма да има спасение.
176
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СпокойноНас за западна цивилизация ли ни смяташ.....? :)))) Знаех че си зле но чак толкова не съм очаквал :))
175
12
 
1
 
! Отговори
Ептен военен експерт преди 3 години
момичета, руснака кога не чопка украина на три ракии ни "връща на турците". що си мислите че ни се готви такова правителство? а вие седете тука и вардете честта на союз нерушимий.
174
4
 
5
 
! Отговори
IQ 2.28 преди 3 години
До Военен експертда да, а двайсе и осемте панфиловци са спрели целата група армии север, кожедуб сам си е напраил въздушните победи, и руснаци никога не са бомбардирали българското черноморие. так держать.