Задава ли се война? Русия струпва войски на границата с Украйна

САЩ обмислят изпращането на военни кораби
9 апр 2021 22:31, Анисия Иванова
343

Черно море е на път да стане арена на нова военна заплаха. Съединените щати обмислят изпращането на военни кораби в знак на подкрепа за Украйна. И то на фона на струпването на военна сила на Русия на източната граница на страната.

Съединените щати не смятат, че струпването на войски предвещава настъпателни действия, но Пентагонът следи. А в телефонен разговор с германския канцлер Ангела Меркел президентът Владимир Путин посочи, че Русия е свободна да мести военните си формирования по свое усмотрение, съобщи Bulgaria OIN AIR.

"Президентът даде необходимите разяснения. Първо, че ние сме абсолютно свободни да придвижваме нашите въоръжени сили и всякакви части през територията на Руската федерация по наша преценка. И второ, че безусловно в момента Украйна потенциално се превръща в много нестабилен регион и всяка държава, която до границите си има нестабилен регион, предприема мерки за гарантиране на собствената си несигурност", коментира руският дипломат Дмитрий Песков.

Опасенията от евентуална руска офанзива, която може да излезе извън районите на Източна Украйна, контролирана в момента от Кремъл, се увеличават.

"В случай на начало на военни действия в Украйна и потенциална хуманитарна катастрофа, подобна на тази в Сребреница, за което вече говори президентът Путин, нито една страна в света не трябва да остава встрани", категоричен е Песков.

Мащабно нахлуване от конвенционални сили би представлявало голяма ескалация в седемгодишната кампания на Русия срещу Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам дали четете История,но през ВСВ голямата част жертви на СССР са украинци. Прикривана и до сега истина от Гомор. Тея хора са били на първа линия в сблъсъка с Хитлер, докато рашагите се крият и дезертират. Десетки пъти са застанали, като щит на раша и накрая да им вземеш 1 педя земя при положение че имаш половин Азия. Жалка история. Незнам, как ще изтрият това петно .
152
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 229Мазалото в източна Украйна вече го направиха ,към 2млн.са бежанците ,към Русия и вътрешността на Украйна.Донецк и Луганск са призрачни градове ,както и целият Донбас.Може би Путин иска ,да анексира още части от Украйна и те да станат пустини като Донбас!Който е казал ,че къде стъпи миризливия руски ботуш ,трева не никне,не е излъгал!
151
8
 
9
 
! Отговори
Франсис Фукуяма преди 3 години
Изглежда, че някои страни не могат да постигнат самоуважение освен за сметка на други страни. Мисля, че Русия е класически случай. По някакъв начин тяхната национална идентичност е силно свързана с господството над други народи около тях. Това е било вярно за Русия от XIX век и си остава вярно за путинова Русия. Единственият начин да се противопоставим на това е класическата геополитика. Ние няма да успеем да ги спрем, ако от наша страна няма достатъно силно противодействие.
150
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' Задава ли се война? Русия струпва войски ''..................Засега не ... Путин по подобие на Ким чен Ун дрънка оръжие отвреме на време, за да го забележат, но с това приключват нещата, защото им се живее на диктаторчетата мизерни
149
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано господ помогне на раша да осъзнае след 100г,че приятели се трупат с уважение, помощ и разбирателство. До тук имат 2ка за всичко,което правят. Да накараш целия източен блок да те мрази и половината свят...не е лесно. Отдавна са изгубили посоката си ,като хора.
148
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Два щатски разрушителя ИДАТ!!! Турците са казали че ще минат през Босфора днес- утре! Слава на САЩ, НИКОГА не изоставят съюзник срещу мракобесния Мордорru!
147
16
 
5
 
! Отговори
Слава Україні преди 3 години
До Анонимен...... решат ли руснаците ще прегазят украйна за отрицателно време и нищо и никой неможе да ги спре.... Хайде бе, наистина ли? Нали руснаците са миролюбив народ, пък и според Путин украинци и руснаци били един народ.
146
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой пияници пак почват филма, как Сащ е виновен за това,че Украйна неиска да под контрола на Гомор. Ами приемете го бе ***. Украйна е държава и за 50г нищо, не направи под Гоморска власт. Искат хора да се ориентират на запад. Коя е русия да ги спира? Да открадна си територия...ами на тяхната съвест,ще лежи . Вече никога няма да се братя. В поколенията на Украйна винаги, ще тежи това огорчение от това предателство. Русия сама загу най близката си държава и може да се сърди само на джуджето.
145
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
70% то населението на Украйна са руси. Просто на някой му изнася да сте в война.
144
2
 
16
 
! Отговори
Ивелин Димитров преди 3 години
Независимост за индианците в САЩ и независими Хавай.
143
13
 
6
 
! Отговори
Слава Україні преди 3 години
Ще изпратим всички руски окупатори при Гиви, Батман, Моторола и Захарченко!
142
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНе се задава. Краварите са в упадък, а Русия са в подем, при това са най-голямата бяла държава.----Нямаш си и най-малко понятие колко са мощни щатите, ама никакво, ако поискат - всичко могат да направят каквото пожелаят, по-добре да се молим да не се карат и заяждат с руснаците, защото руснаците и украинците са ни близки , а и не искаме конфликт до нас или в Черноморието или Европа. По-скоро изпитвам съжаление към руснаците,те не заслужават такава трагедия,нито украинците
141
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се задава. Краварите са в упадък, а Русия са в подем, при това са най-голямата бяла държава.
140
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименсклавинския *** на Хазароюдеите от блатото на североисток се зъби на акана Евреите и западния свят Ако това изобщо почне русия просто няма да съществува и чесно казано по-добре ще е за всички Лошото е че джуджето е страхливо и не случайно е кръстено на женския детероден орган...Ти гледай твоята Турция да не я разполовят кюрдите или гърците да си поискат Константинопол и Византия,а българите Одринска Тракия.Чужди християнски земи заграбихте
139
9
 
4
 
! Отговори
Рушофилски трол преди 3 години
да не се заклещят на Босфора...........Каскет, чувал ли си за "Incirlik Air Base".......знаеш ли кВо има там?
138
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано да се задава, че коронавирусът стана много скучен
137
3
 
4
 
! Отговори
Мечкоеба някой преди 3 години
виждал ли го е живо последните 12 -15 месеца?
136
7
 
16
 
! Отговори
САЩ пращат кораби, преди 3 години
но дали ще могат да избягат, да не се заклещят на Босфора, че тогава ще стане напечено. Ако стане война и България ще отнесе ритник!
135
7
 
7
 
! Отговори
До 210 преди 3 години
А Чечения защо няма право да се отдели?
134
10
 
8
 
! Отговори
А сега сериозно преди 3 години
Ми то се очакваше. След като Тръмп го махнаха и назначиха дедо Бидон в САЩ, си ясно че на Путин апетита му ще се възвърне. Нали при Бидон прелапа Крим? Щеше ли да посмее Путин при Тръмп? Само дето, ако Путин е умен, трябва да изчака малко, Бидон да съсипе и олаби НАТО както си знае.