Биткойн поскъпна до исторически връх, стигна 62 531 долара

Регулаторите поставят под съмнение полезността на криптовалутата
13 апр 2021 22:50, Анисия Иванова
71
Биткойн поскъпна до исторически връх, стигна 62 531 долара
Снимка: Pixabay

Биткойн поскъпва до исторически връх на фона на оптимизма на инвеститорите към криптовалутите преди листването на Coinbase Global, съобщава Bloomberg.

Цената на биткойн се повишава с 4,3% до 62 531 долара към обяд българско време, надвишавайки по-ранния си връх от март.

Поддръжниците на криптовалутите набраха инерция, след като нарастващ брой компании приеха биткойн, въпреки че скептици се съмняват в устойчивостта на бума. В един от най-значителните сигнали за нарастващото признание на Wall Street към криптовалутите Coinbase ще се листне в Nasdaq на 14 април с капитализация от около 100 милиарда долара.

“Това е еволюцията на индустрията, която се намираше в периферията”, заяви Ник Джоунс, главен изпълнителен директор и съосновател на Zumo. „Това наистина размива границите между крипто и по-традиционните финансови институции“, отбелязва той, цитиран от Bloomberg TV Bulgaria.

Goldman Sachs и Morgan Stanley обявиха планове да предоставят достъп на клиентите си до криптоинвестиции. Tesla по-рано тази година затвори инвестиция за 1,5 милиарда долара в биткойн и наскоро обяви, че ще приема плащания с криптовалутата за покупката на електромобил.

Все пак някои скептици посочват, че цените на дигиталните валути са завишени заради стимулите, чиито обеми също достигнаха рекордни нива. Междувременно регулаторите по света засилват надзора и поставят под съмнение полезността на криптовалутата.

Дебютът на Coinbase тази седмица също засилва представянето на дигиталните валути на други борси, включително на Binance Coin, която се нареди на трето място по капитализация след биткойн и етер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
8
 
5
 
! Отговори
Тли Милиона Долала преди 3 години
От всичко написано от милионерите в биткойн излиза, че си държат имАнето в компа, образно казано, и чакат удобен момент да го продадат. Да, обаче то се покачва и те още го задържат там, де факто не могат да го извадят и да го осребрят, но твърдят, че притежават 60 000 долара за биткойн А принципът на златотърсача е, че докато не си изкопал и взел златото в ръцете си, нямаш НИЩО.Чудя се само на кого ще го продадат за 60 000 долара като почне да пада.
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БогатЕдни копаят, други са по ДеФи, трети купуват и ходълват... А една голяма и шумна група (явно и мнозинство) обяснява как всичко е измама, как само хартиените пари били ценни и т.н... Точно доларът в момента е дотолкова обезценен, че чак помага на криптовалутите да скачат още...
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самия факт че можеш да си купиш кола директно с биткойни е достатъчно красноречив. Като спре да може да си купуваш коли, наркотици и оръжие с биткойни - тогава нещата ще се объркат.
27
6
 
8
 
! Отговори
Богат преди 3 години
До маймуните дето питат защо Крипто милионерите били пишели коментари : Защото е ужасно забавно да се хилим на жалките ви опити да изразявате мнение и напън за мисловна дейност :))))
26
5
 
12
 
! Отговори
Богат преди 3 години
Дааа, настроението малко по малко, но сигурно се променя. Тук-там се появяват в коментарите хора дето са се качили на влака. Всички останали ще ги познаете по вечно същите лафове за пирамиди, схеми и отказ да видят истината - кешът са хартийки без покритие, а криптото е бъдещето. Инфлацията вече е тук, а Бай *** все още се пъне да обяснява, че Биткойн били фалшиви Интернет пари... Финансовата култура на повечето коментарищи е толкова ниска, че чак е тъжно.
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонимеНCoinbase се листва в NASDAQ. Ти какво постигна?
24
6
 
3
 
! Отговори
Ivani4ka преди 3 години
Един хляб = 1 бит кон. Нема лошо. А заплатите 2000 биткойна месечно на чистачка в мола . Все същите циркове.
23
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в общи линии при тази търговия спечелените пари са равни на загубените, като на покер за да спечели един трябва друг да загуби, иначе се забавлявам на писанията на разни ентусиасти дето "купили" на 100 $ и ги държали до днес та да станат милионери :)
22
3
 
10
 
! Отговори
Тли Милиона Долала преди 3 години
Гледам, че доста биткойн милионери са си оставили мнението тук, но не ми е ясно защо не си броят милионите, а пишат мнения в днеса.
21
1
 
14
 
! Отговори
Смехурко преди 3 години
Балона св надува, надува надува и ... бум...Всъщност не е важна посоката на пазара, важно е да я познаеш - и от мечки и от бикове се печели, стига да ги налучкаш....
20
7
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ВМИРИСАНИЯ БИТ КОН Е ОБВЪРЗАН СЪС ВОНЯЩИЯ ИНДЕКС НА НАСДАКВЪВ МОМЕНТА ИНДЕКСИТЕ СА НА БЕЗОБРАЗНО ВИСОКИ НИВА ТАВАНИ!!!МНОГО ПО-ВЕРОЯТНО Е ДА ИМА ГРОЗЕН СРИВ ОТКОЛКОТО ОЩЕ ПОКАЧВАНЕ!
19
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 28Аз имам къщи навсякъде по света и когато има проблеми бягам. Сега съм извън Европа, щото не знам ко шефът става с Русия. И от бг съм безалкохолни три пъти заради Турция.
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧочоПоздравления.
17
5
 
10
 
! Отговори
Глу.пав Моторист преди 3 години
Не купувайте, балон е.
16
5
 
10
 
! Отговори
Bili преди 3 години
Печатаните пари са сравними с лалетата...Биткойн и крипто е свобода. Фед е пирамида като ПЧБ.
15
11
 
15
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Като стана 100 долара биткойн *** каза, че е пирамида.*** е умен, начетен, рекох си. Не се включих.Цената стигна 1000 долара. *** каза, че е балон.Пак го послушах.На 10К реших да взема, но *** ме разубеди, използвайки изключително оригиналния термин "бит кон".Сега ли е момента да ти благодаря от името на всички, които ощасливяваш с космическия си разум, Гaне?
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чочоот търговията с лалета са спечеленеи адски много пари, но и много са загубени, в общи линии спечелените пари са равни на загубените, просто преразпределение
13
1
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ТЪРГОВИЯ С ЧИСТ ВЪЗДУХ!ТЪРГОВИЯТА МУ ВИНАГИ Е НА ПЕРИОДИ И НАЙ-ГОЛЯМАТА ГЛУПОСТ Е ДА КУПИШ НА НИВА НА 50 ХИЛЯДИКАТО ПАДНЕ НА 10 ХИЛЯДИ ТОГА СЕ КУПУВА ОТ ЧИСТИЯ ВЪЗДУХ!
12
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всяка една инвестиция, която се прави само и единственно с идеята, че ще сепчелиш от нарастване на цената, води рано или късно до загуба.
11
6
 
18
 
! Отговори
Чочо преди 3 години
Абе прави сте, това биткойна е пълен балон. Само здраво бачкане и пълна вяра в правителството ще ви помогне да станете богати. Успех!!!