Русия гони украинския консул, който беше задържан

Дипломатът трябва да напусне до 22 април
Обновена: 17 апр 2021 16:45 | 17 апр 2021 16:45, Веселина Йорданова
83
Русия гони украинския консул, който беше задържан
Снимка: БГНЕС

Украинският шарже дафер в Москва Васил Покотило беше извикан днес в министерството на външните работи на Русия "във връзка с противоправната дейност" на украинския консул в Санкт Петербург, задържан за получаване на секретна информация, и беше уведомен за решението на руската страна да експулсира Олександър Сосонюк.

Още по темата
Дипломатът трябва да напусне Русия до 22 април, предаде ТАСС.

Според съобщението на министерството руската страна е посочила "недопустимостта на подобен род дейност, несъвместима със статута на консулски сътрудник и причиняваща вреда на интересите на сигурността на Руската федерация", обявило е присъствието на дипломата на територията на Русия за нежелателно и е препоръчало той да напусне пределите й в срок от 72 часа, започвайки от 19 април.

На 16 април Федералната служба за сигурност задържа консула в Санкт Петербург за получаване на поверителна информация от базата данни на правоохранвителните органи и ФСБ, припомня ТАСС./МИГ/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: консулРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 41 преди 3 години
Може да е 21 век............може и 23 век да стане............великите сили ще се бият помежду си за сфери на влияние.................в това отношение Русия не е по-различна от САЩ, Англия или Франция!!!
41
1
 
2
 
! Отговори
До Туба преди 3 години
Никой не ми плаща, аз пиша по убеждение.............ако знаеш къде плащат...............я кажи, да изкарам някой лев!!!Всеки има право на мнение.................нали така е при демокрацията???
40
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 36Украйна от 1991год.е НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА ,явно това не сте го още разбрале другарее!!!Алоооо ,орбити,сфери на влияния,и тям подобни в 21 век са по избор на народите ,а не силово налагани от Кремле! Над 90% от украинците искаха членство в ЕС.Само ,че злобарното джудже в Кремъл от завист недаваше!Ето от тук дойдоха всичките проблеми между Москва и Киев.
39
3
 
2
 
! Отговори
България над всичко преди 3 години
Украйна и Македония..................аз такива държави не признавам.............който се откъсне от корените си, не заслужава да съществува...............затова само бой и шамари за македонци и украинци!!!Има само България и Русия..................Македония и Украйна дори да бъдат сринати със земята...........няма да е голяма загуба!!!!
38
3
 
1
 
! Отговори
Туба преди 3 години
До za UkrainaЕвалата, че Украйна е провалена държава, то щото Русия е много успяла...Ей къде да напиша оплакване или отклик за тия коментари? Тия дето ти плащат да пишеш тряба да разберат що за некадърник си и да спрат да си губят парите с такива лузъри като тебе.
37
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно трябва да е пределно ясно на кремълските окупатори - украинците много добре умеят да водят партизанска война и имат големи традиции и опит!Няма да оставят земята си на кремълските ***!
36
1
 
4
 
! Отговори
do 33/34 преди 3 години
Ами какво ще кажете за мобилизираните българи, които насила бяха накарани да воюват с руснаците в Източна Украйна!!Или за искането във върховната Рада да се забранят всички други езици, освен украинския............не само руския език, но и българския език??И това ли е лъжа???
35
1
 
3
 
! Отговори
za Ukraina преди 3 години
Украйна вече е провалена държава..............гарантирано от САЩ, полските католици и западните служби.............целта е отслабване на Русия и откъсване на изконни руски територии от орбитата на Русия!!!!Е..........постигнаха си целта..............поне частично и поне засега............но войната продължава!!!
34
1
 
5
 
! Отговори
до 34/33 преди 3 години
Ами я кажете как стана преврата в Киев.............за да дойде Порошенко на власт............тогава същите *** от "Десен сектор" бяха по покривите и разстрелваха мирни хора, после казаха, че жертвите са от режима на Янукович!!Ами фашистите, които вилнеят из цяла Украйна...........и те ли са лъжа???Ами газопровода..............и той ли не е собственост на сина-наркоман на Джо Байдън??
33
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кажете още и за разпънатото бебе на кръст в Одесса, и каквото още там пропагандата ви промива мозъците. До 28 - последно бях в Киев януари, имам приятели рускоговорящи и никой не ги закача. Една от тях, донска казачка е от Луганск, изгонена от милите "зелени човечета", че не искала да става лугандонка. И докато *** тръбеше че "ихтамнет" тя през прозореца при окупацията виждаше колоните руски танкове да минават през градчето и Свердловск . Така че хайде по-леко с фашистите
32
4
 
2
 
! Отговори
Туба преди 3 години
До ???кои бременни руски жени? кои деца? Това е от същия филм за разпънатото момче...Времената се променят, но руските простотии ци остават същите.
31
3
 
6
 
! Отговори
??? преди 3 години
Едни украински убийци запалиха профсъюзния дом в Одеса преди време............там изгоряха много деца и бременни руски жени...............това според вас много демократично ли е???Я кажете, демократи-зомбита???
30
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-хубавите жени, но и най-вървежните *** са украинките...............а едни от най-големите убийци и терористи.........са украинците!!!
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре руснаците да сринат тая държава със земята, вместо да я оставят на украинските фашисти и на полските католици!!!!
28
5
 
3
 
! Отговори
Абе преди 3 години
На руснаците освен оръжия, шпионажи, военни тактики и стратегии, и тем подобни, нещо друго има ли в главите им ?
27
3
 
7
 
! Отговори
До Тенгрианин 27 преди 3 години
Никой няма право да гони руснаците, родени в Украйна от домовете им.............всичко останало е фашизъм и етническо прочистване.............но като гледам по коментарите, украинските фашисти имат доста привърженици в България...............ужас!!!
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фашизмът има големи традиции и корени в Украйна и Полша!!!!!!!!!!!!!!
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин трябва да бъде по-твърд.....................да вкара армията и да анексира 1/3 от Украйна.............където над 60 % от населението са руснаци................така е справедливо и така трябва да стане......................за да бъде поправена една историческа несправедливост!!
24
2
 
10
 
! Отговори
za Ukraina преди 3 години
Сега заради сина на стария Джо Байдън.............едно младо амбицирано келешче-наркоманче............собственик на газопреносната мрежа на Украйна.............САЩ ще унищожат до край още една държава.............Украйна!!!
23
2
 
8
 
! Отговори
za Ukraina преди 3 години
Марионетното правителство в Украйна провежда политика на етническо прочистване..................убиват руски деца и жени..............."демократичният запад" мълчи.........................западните служби заедно с гадните полски католици превърнаха Украйна в "провалена държава"................така казват и "братята -американци".........failed state!!