Великобритания се сбогува с принц Филип с минута мълчание

Погребението е ограничено за присъстващи заради пандемията
Обновена: 17 апр 2021 20:41 | 17 апр 2021 18:00, Веселина Йорданова
84

Снимка: БГНЕС

Кралица Елизабет II се сбогува с покойния си съпруг принц Филип на погребение, ограничено от правилата за коронавирус, но отразяващо дългия му живот на военна и обществена служба, предаде "Франс прес".

Церемонията със само 30 опечалени зад величествените стени на замъка "Уиндзор", западно от Лондон, е гледана от очакваната телевизионна аудитория от милиони, като обществеността е призована да се държи настрана заради пандемията. Но все пак се очакваше тълпата да се появи в Уиндзор, което накара бариери да бъдат издигнати до портите на замъка, патрулирани от униформената полиция.

Още по темата
Херцогът на Единбург - описван като "дядото на нацията" - почина на 9 април на 99 години, само седмици след едномесечен престой в болница за лечение на сърдечно заболяване и инфекция.

Смъртта му, след 73-годишен брак, е оставила "огромна празнота" в живота на кралицата, заяви миналия уикенд вторият син на двойката принц Андрю.

Минута мълчание беше спазена в цялата страна в 15:00 часа преди началото на погребението.

Присъстват членовете на кралското семейство, включително четирите деца на двойката: престолонаследникът принц Чарлз, 72 г., принцеса Ан, 70 г., принц Андрю, 61 г., и принц Едуард, 57 г.

На церемонията е поставен акцент върху връзката на принц Филип с кралския флот и обичта му към морето. Никой от опечалените обаче не е във военна униформа, по желание на кралицата.

В церемонията участват повече от 730 служители на въоръжените сили, но на самото погребение в църквата са допуснати само 30 души, в съответствие с ограниченията на локдауна, посочва БНР.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR!


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** отново се изхожда под тази статия.За *** няма срам. Няма възпитание, няма култура.*** дори гледа 500г назад в историята за да си оправдае злобата и простащината.*** няма ценности., *** няма спирачки в омразата и неуважението си.*** искрено мрази останалите...защото не може да е като тях.Но искрено опитва да убеди другите, в точно обратното. Че не иска да е като мразените от него.Светъл път на принц Филип.
33
9
 
11
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
До 39Англичанките и мъжете им са най- грозната нация в Галактиката.
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
9 снимка разстроена млада британска надарена дама.
31
1
 
1
 
! Отговори
До До Ебииииии преди 3 години
май и твойта баба са я оплодили турците или арабите, нали, я си признай????-----------Хайде, не завиждай, а!
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изабела Кастилска през 1435 г. решава да покръсти евреите в Испания. Една част приемат вярата, но в семейството и у дома евреите продължават да живеят според еврейските традиции по старому. Една част отиват в Португалия, но и там ги погват, защото виждат, че те избягват свинското. И така измислят хлебната наденица, която окачват на простора.
29
3
 
10
 
! Отговори
Да го жалим? преди 3 години
Чии самолети хвърляха химикалки с микровзривове над София 1944 г. Децата ги натискали и те експлодирали и ги осакатявали. АНГЛИЙСКИТЕ САМОЛЕТИ по заповед на мракобесника Чърчил. И вие искате да го жалим тоз принц?
28
1
 
5
 
! Отговори
До Ебииииии преди 3 години
Ти откъде знаеш.............май и твойта баба са я оплодили турците или арабите, нали, я си признай????
27
5
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 30 преди 3 години
И защо трябва да го обичам или уважавам принца Филип............защото е грък.............Гърция е вечен враг на България.................но световният елит им опрощава милиарди заеми............а за България................един среден пръст, нали???Заради такива като принца..............гърците имат голямо лоби по света.........Филип е само един пример за това!!
26
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Млад чиляк беше, бе!Нямаше навършени и 100г.Тц,тц,тц....И булчето му младо...А, Дечицата му на по 60 - 70 годинки...Мъка, мъкааа.....
25
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 19Защо тогава леля й на Алис е погребана в Йерусалим? Защо през 1988 г. препогребват Алис също в Йерусалим? Според вас защото са християни така ли? Погребват ги в Йерусалим защото са евреи. Както знаем всички евреите приемат Йерусалим/Израел като цяло за тяхна свещена земя.
24
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Шотландия или на Ирландия им е все едно дали Филип е жив или умрял...........само в Англия го отразиха............факт!!!
23
5
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 11 преди 3 години
Англия винаги е била против България.............както и Франция......ролята дори на САЩ за България е много по-положителна от ролята на Англия и Франция!!!
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грък или евреин..............няма голяма разлика.............хитра хиена беше принца Филип, поживя си добре в сянката на кралицата!!
21
3
 
12
 
! Отговори
До Анонимен 13 преди 3 години
Кое им е великото на Англия и Франция???Това, че векове са крали нефт, злато , диаманти и други ресурси от 1/2 свят???
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 19Приемането на определена вероизповедание не променя произхода и ДНК-то на човека. Много евреи под натиск са приемали християнската вяра, за да могат да живеят в обществото в което са били, но като всяко нещо насила, води до омраза и негодувание.
19
5
 
5
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Пак до 15Гласувах за Възраждане...не мога да нося отговорност за 13 000 за БСП и 9 000 за ИТК(Има такъв КОМПОТ)...Питай ги тях!
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Принц Филип е грък...........поживя си добре и дълго..............почти 100 години!!! Не го жалете...........дай боже всеки да има неговия живот!!!
17
3
 
4
 
! Отговори
Меган Маркъл преди 3 години
Е секс бомба!
16
4
 
2
 
! Отговори
Тошко африкански преди 3 години
жалко че не поканиха меган маркл да направи някакъв цирк
15
4
 
7
 
! Отговори
До N:8 преди 3 години
Как твърдите, че едновременно принц Филип е евреин, а не е бил погребан според еврейската традиция до 24 часа от ***? Юдаизмът се унаследява по майчина линия. Майката на принц Филип, принцеса Алис, се омъжва за Андрей Гръцки и приема Православието. Баба му, кралицата на Гърция Олга, също е православна. По майчина линия кралица Олга е 27-о поколение потомка на византийската императрицаЕфросина Дукина Каматерина, която е била съпруга на византийския императорАлексий III Ангел. Православни.