Ferrari в България: Луксозните спортни коли не се вписват в пътищата ни

Страната ни е пазар на употребявани автомобили, каза Асен Асенов
22 апр 2021 21:30, Анисия Иванова
98
Ferrari в България: Луксозните спортни коли не се вписват в пътищата ни
Снимка: Pixabay

Луксозните спортни коли не се вписват в пътната ни инфраструктура. Спортният автомобил обаче не е единственият, който ползват клиентите на Ferrari в повечето случаи. Това заяви Асен Асенов, изпълнителен директор на "Авто Юнион", в предаването “Бизнес старт” с водещ Христо Николов. "Профилът на купувачите на луксозни автомобили у нас е идентичен - това са хора с дебели банкови сметки. Има и колекционери", допълни той.

По думите на Асенов купувачите на луксозни автомобили у нас са обикновено собственици на среден или голям бизнес със стабилни доходи; хора на мениджърски позиции; хора, развили и продали свой бизнес; напоследък все по-често и представители на ИТ сектора.

Гостът коментира отражението на пандемията върху автомобилния пазар у нас.

"България е предимно пазар на употребявани автомобили. Преди пандемията съотношението между нови и употребявани автомобили беше 1:5, сега то е 1:7", обясни той пред Bloomberg TV Bulgaria.

“Нагласите на потребителите се промениха и те са към по-употребявани автомобили, които са и по-евтини”, изтъкна Асенов. Той отбеляза, че сред причините за това са липсата на стимули за покупката на нов автомобил у нас, както и липсата на технически прегледи, които да спират от движение някои автомобили.

Според Асенов положителна тенденция е, че все повече хора вече се обръщат към компаниите за продажба на нови автомобили, които имат сегменти за сертифицирани употребявани коли с “малък пробег, доказана история и проверени”.

“Българският пазар на нови автомобили падна с 37% през мината година в сравнение с 24-процентен спад за Европейския съюз. Пазарът на нови автомобили у нас не е толкова стабилен, колкото в Западна Европа”, допълни той.

Асенов отбеляза, че през миналата година намаляват и корпоративните продажби, които иначе държат около 70-процентен дял от пазара на нови автомобили, отчасти заради дистанционната работа.

Той добави, че слабите очаквания за туристическия сезон у нас се отразяват значително на автомобилния сектор заради пониженото търсене на коли за отдаване под наем и заради по-слабите приходи на заетите в туризма в края на сезона.

По дсумите му пазарът у нас изостава значително и е далеч от пълно възстановяване. Гостът разказа и за работата на компанията с Ferrari за създаването на представителство на автопроизводителя у нас.

Повече по темата вижте във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бе да питам, колко струва турбо, менте, от евро 07? Че на горублянката изви на умрело.
38
6
 
5
 
! Отговори
Асен преди 2 години
Какви глупости говориш ве ***, Пагани не произвежда серийни коли на практика, правят просто 25 бройки за да може да ги пишат серийни и това е. Отделно едно Ферари е произведение на изкуството, Пагани е еднодневка, като Кьонигсег, нито правят шасито нито разработват двигателите си. Ферари е философия, Ферари става по-скъпо с годините. Отделно какви глупости говориш, че Зонда отстъпва място на Хуайара, едното е кола от 2009 другото от 2012, и двете не се произвеждат, ти май си с 15 г. назад.
37
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никаква работа не върши това ферари, нито багажник има, нито елементарна проходимост, а и не е икономично. При един срив в системата и зомби апокалипсис няма да струва и 5 стотинки, общо взето играчка за сноби и комплексирани богаташи.
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идват жегите! Горублянките почват да греят зверски! В купето става преизподня. Парното на шест, а вън е 30 градуса! Ще има задушен мозък по хайдушки.
35
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно ферари, две ферарите, просто е жалко, когато един европейски народ започне да избира диктатори и телевизионни шутове да го управляват. Толкова много векове история на вятъра, язък за просвещението и възраждането.
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 34Пагани използват двигатели на Мерцедес. Ферари обаче не е само газария. Престиж, влизаш в друго общестов. Там ако ще и от талончето БВП-то да си ударил , няма ти продадат НОВА кола и не е като да кажеш: Аз с парите си идвам. Втора употреба може да си купиш. И проследи цените на употребявани (Порше, Пагани, Ламборгини, Ферари) и виж кой автомобил какви цени държи. Да не говорим за емблематични модели на три от четирите.
33
1
 
3
 
! Отговори
Ни думай.. преди 2 години
Това е само за Монако ли бре не мож го вкара на село в гаража по наклона ши опре.
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 32Ти се майтапиш, ама аз дажти разкажа истински случай!На изпита пред КАТ (беше по времето на комунизма и бай Тошо), милиционерът беше голям зевзек!Минавам по едно локално платно на булевард, пред мен едва крета баба вдясно. И полковникът ми вика: "Завий вдясно!"Бе викам.къде вдясно бе, там е бордюрът на тротоара, има една баба..."А той ми хвана волана и го дърпа... аз го дърпам обратно. Преборихме се! Взех си книжката!!!
31
0
 
1
 
! Отговори
Не преди 2 години
Не искам
30
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Не сьм предмет да ме избирашАко някое безмозьчно или малко дете непьлнолетноСи могьл да манипулираш мен не!!!!
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 33Всяка кола може да се докара от Канада за 2-3000Е отгоре.Стига да искаш.
28
0
 
0
 
! Отговори
Точно така преди 2 години
Даниелке вие сте по няколко от всяко имеТа в повече дойдохте вече
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 30Що?Твоята чисто нова дачия за скъп кар ли я имаш?
26
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 21Разбира се, че има значение цената!!!Как да няма???Например, във сравнение с друга италианска марка спортни коли, Пагани, Ферари изглежда като руски Запорожец!!!Още повече - Луксозният Пагани Зонда вече отстъпва място на Хуайра. Единични бройки са произведени от него. И да, цената се знае колко милиона е.Един от собствениците с нескрито съжаление каза, че дори той не може да избере цвета и други екстри, а каквото му предложат!!!ПОНЯТНО, ТОВАРИЩ???!!!
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Канада, и не само, може да се намери и Ферари, и Ламборгини втора употреба на доста сносни цени. Но поддръжката и ремонтите на това чудо, които могат да се правят само в лицензирани сервизи, ще ти разкажат играта. Една смяна на гуми е от порядъка на 10 Хил. Долара, по-сериозна рутинна поддръжка стига до 50, а за ремонтите не говоря...
24
1
 
34
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 2 години
Малката внучка бе, скоро взе книжка и днес викам.Чакай да я препитам аз малко...Викам-Слушай сега, ти си караш ама пред тебе излизат баба и внуче-кое ще удариш? Тя ся ухили и вика-Бабата! Спирачките мааа! Кой им дава тия книжки бе...
23
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Карайте си горублянките и не се оглеждайте у скъпи карове.
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 21"Кеш в банковата сметка"Ей това прозвуча много смешно.
21
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винаги Порше е за предпочитане!!!Но в Бг има поне 20 *** ,които са пи кат на кинтите и карат Ферари на уникално скапаните ни пътища
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ясно, че хората ще предпочитат коли втора употреба. Преди два месеца си взех кола на 70 хиляди километри три пъти по-евтино от нова.