В Корея полудяха по кисело мляко с BG произход, било лекувало коронавирус

Полицията започна разследване, шеф на компания за произвоство подаде оставка
123
В Корея полудяха по кисело мляко с BG произход, било лекувало коронавирус

Млечната напитка "Булгарис", съдържаща Lactobacillus bulgaricus - бактерията от българското кисело мляко - бе обявена в Корея за силно средство срещу новия коронавирус. На много места продуктът бил изкупен за часове, съобщи Дойче веле.

Председателят на голяма южнокорейска компания за производство на млечни продукти подаде оставка във вторник, след като полицията започна разследване на твърдението, че тяхна млечна напитка е ефективно средство в борбата срещу новия коронавирус.

Хонг Уон-сик, председател на компанията Namyang Dairy Product, поднесе и публично извинение, но това изобщо не успокои гневните потребители, пише агенция Ройтерс. Преди това на форум, организиран в средата на април от Корейският институт за биомедицински изследвания, бяха представени резултатите от проучване на напитката „Булгарис“.

Дълго време български учени работят над "Антибиотикум булгарикум", в чиято основа е щам, извлечен от киселото мляко. Предпоставките за успех са големи, но препаратът така и не оправдава надеждите. Защо?

"Ние сме първата фирма в страната, която установи, че ферментиралите млечни продукти ефективно предотвратяват не само инфлуенца, но и Ковид-19", обяви Парк Йон-су, ръководител на изследователския отдел на южнокорейската компания пред репортери.

По думите му, експериментите показали, че млякото "Bulgaris" обезврежда до 99,999% вируса H1N1 и до 77,8% от коронавируса. Тестовете обаче били проведени с клетъчни проби, взети от белодробна тъкан на маймуни, гласеше уточнението.

Съобщението доведе до ръст на продажбите на "Bulgaris". По информация на вестник "Korea Herald", на много места този продукт е свършил, а новината доведе до рязък скок на акциите на акциите на компанията-производител.

Междувременно южнокорейското Министерство на храните и лекарствата публикува изявление, в което се казва, че Namyang няма доказателства в подкрепа на твърдението си и обвини компанията за незаконно разпространение на подвеждаща информация.

Продуктът „Bulgaris“ съдържа бактериите лактобацилус булгарикус и лактобацилус ацидофилус в много по-голяма степен, отколкото някои други млечни продукти. Доказано пробиотичната млечнокисела бактерия (лактобацилус) се отразява благоприятно при вирусна инфекция и е много полезна за човешкото здраве.

Namyang Dairy пусна на пазара продукта "Bulgaris" през 1991 г. след успешна рекламна кампания за предимствата на киселото мляко, съдържащото Лактобацилус Булгарикус, чиято родина е България. Маркетинговата стратегия на южнокорейската компания тогава наложи представата за България като страна на дълголетници. Обяснението беше, че това се дължи именно на масовата консумация на кисело мляко.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
6
 
! Отговори
Вуте преди 2 години
А добро утро то в България не сме чували за корона.Само млеко ручам от забрана.
14
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо не може да лекува The коронавирусЪТ, защото не съществува.
13
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурно в Северна Корея е свършило там има недостиг на кисело мляко откакто БСП не е на власт и няма на кой да разчитат.В ЮЖНА КОРЕЯ СЪМ СИГУРЕН ЧЕ НЯМА КАК ДА СВЪРШИ, ТЕ СЕ ХРАНЯТ С ПОВЕЧЕ ПРОДУКТИ ОСВЕН МЛЯКО СИГУРНО ЯДАТ И МЕСО БЕЗ ДА СЕ РЕДЯТ НА ОПАШКИ.
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 18Половин час рови в гугъл и пак нищо, а?
11
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 18Половин час рови в гугъл и пак нищо, а?
10
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 15Кой я произвежда, бе? Мармота?
9
2
 
3
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До 14Не, не си като мен и никой не е като всички останали. Това, че сме едни и същи е трансхуманистичен бълвоч.
8
4
 
9
 
! Отговори
До Мършa преди 2 години
Абе чу как на млякото от нишесте,палмово масло и други боколуци вътре българско мляко ли му казваш бе?Хаха
7
2
 
5
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До 6Много дълбокомислено. Веднага спирам, зарамен, щом ти си го определил като фантастика. Та, кой си ти? Бай никой от кикъдево?
6
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 3Всичкото кисело мляко на света е българско, ретард ли си? Без Lactobacillus bulgaricus, няма кисело мляко.
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами колкото китайския Самсунг е корейски ,толкова корейското мляко е българско!
4
5
 
11
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До 2Отглеждай си животни и си прави. Дотегнало ми е от бездарни, некреативни плювачи по българското.
3
1
 
30
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
По бай Тошово време какво кисело мляко имахме по хранително-вкусовите магазини - в стъклени бурканчета, с капачка от станиол. И как резливо вкисваше. Айрянът бе фантазия...
2
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха!То в България няма кисело мляко с български произход..те чак на другия край на света!Хаха
1
8
 
17
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Къде има кисело мляко без Lactobacillus bulgaricus? Това, че се подтиска информацията, че го носим в гените си, не значи, че някой може да си направи кисело мляко без ние да съществуваме. И в Тракия е ставало киселото мляко, но след като сме се изселили от там и филма е свършил.