В Корея полудяха по кисело мляко с BG произход, било лекувало коронавирус

Полицията започна разследване, шеф на компания за произвоство подаде оставка
123
В Корея полудяха по кисело мляко с BG произход, било лекувало коронавирус

Млечната напитка "Булгарис", съдържаща Lactobacillus bulgaricus - бактерията от българското кисело мляко - бе обявена в Корея за силно средство срещу новия коронавирус. На много места продуктът бил изкупен за часове, съобщи Дойче веле.

Председателят на голяма южнокорейска компания за производство на млечни продукти подаде оставка във вторник, след като полицията започна разследване на твърдението, че тяхна млечна напитка е ефективно средство в борбата срещу новия коронавирус.

Хонг Уон-сик, председател на компанията Namyang Dairy Product, поднесе и публично извинение, но това изобщо не успокои гневните потребители, пише агенция Ройтерс. Преди това на форум, организиран в средата на април от Корейският институт за биомедицински изследвания, бяха представени резултатите от проучване на напитката „Булгарис“.

Дълго време български учени работят над "Антибиотикум булгарикум", в чиято основа е щам, извлечен от киселото мляко. Предпоставките за успех са големи, но препаратът така и не оправдава надеждите. Защо?

"Ние сме първата фирма в страната, която установи, че ферментиралите млечни продукти ефективно предотвратяват не само инфлуенца, но и Ковид-19", обяви Парк Йон-су, ръководител на изследователския отдел на южнокорейската компания пред репортери.

По думите му, експериментите показали, че млякото "Bulgaris" обезврежда до 99,999% вируса H1N1 и до 77,8% от коронавируса. Тестовете обаче били проведени с клетъчни проби, взети от белодробна тъкан на маймуни, гласеше уточнението.

Съобщението доведе до ръст на продажбите на "Bulgaris". По информация на вестник "Korea Herald", на много места този продукт е свършил, а новината доведе до рязък скок на акциите на акциите на компанията-производител.

Междувременно южнокорейското Министерство на храните и лекарствата публикува изявление, в което се казва, че Namyang няма доказателства в подкрепа на твърдението си и обвини компанията за незаконно разпространение на подвеждаща информация.

Продуктът „Bulgaris“ съдържа бактериите лактобацилус булгарикус и лактобацилус ацидофилус в много по-голяма степен, отколкото някои други млечни продукти. Доказано пробиотичната млечнокисела бактерия (лактобацилус) се отразява благоприятно при вирусна инфекция и е много полезна за човешкото здраве.

Namyang Dairy пусна на пазара продукта "Bulgaris" през 1991 г. след успешна рекламна кампания за предимствата на киселото мляко, съдържащото Лактобацилус Булгарикус, чиято родина е България. Маркетинговата стратегия на южнокорейската компания тогава наложи представата за България като страна на дълголетници. Обяснението беше, че това се дължи именно на масовата консумация на кисело мляко.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Тъnume" корейци си пият истинско кисело мляко , а ние , щот сме много умни и най вече ни мързи да си направим такова в къщи , нагъвами всякакви бokлyцu дело на знайни и незнайни бг-алхимици ! Това , че им пълним гушките е едно ,но по-гадното е , чи си съсипваме здравето ,а те да печелят !
94
2
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 2 години
Баце знае тайната на киселото мляко и затова изплюсква всеки ден по една кофичка и затова е здрав като пън.Допълнитено към него добавя и няколко лъжици свинска мас, което оформя сегашният му закръглен вид. Така,че ако искате да сте здрави и без Ковид правете като него и не забравяйте свинската мас!
93
0
 
8
 
! Отговори
Рамбооо преди 2 години
Eдин човечец беше предсказал!Помнете, че един ден чистото мляко ще го купувате от аптеките с рецепта.....
92
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПорЦеланИ аз съм израснал с козе мляко и сирене. Щом мирише млякото значи не зная как да ги гледат животните. Козата обича чистотата, не всеки знае как а се грижи правилно за тях.
91
0
 
3
 
! Отговори
замислен преди 2 години
До Така такаМи, продаваме им бацила за подкиселяване.Нормално е българската фирма продавач да печели.
90
0
 
4
 
! Отговори
светнат преди 2 години
До Анонимен 100Не, но за сметка на това все още има малки български млекари, които използват българския бацил за подкиселяване LB.Хората масово не знаят и налитат на буклуците на Данон, които нямат нищо общо с българското кисело мляко.
89
3
 
5
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 години
До 100. Преди две седмици закарах майка ми на Кремиковският манастир. Тя изкара Ковид , та малко да се разсее. Та оттам купихме овче мляко и извара. Млякото беше хубаво, но един стъклен буркан струва 5 лева. Имаше и козе. Аз съм израснал с козе мляко, сирене и суроватка, но вече не мога да го пия - мирише ми на пръч.
88
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
a дали това мляко се внася в БГ?че тук само разни чужди буламачи ядем за кисело мляко!
87
0
 
5
 
! Отговори
КВИ СА ТИЯ ВЕ! преди 2 години
Кви са тия курейци ве, така да се подиграват с Бойко Борисов!БОЙКО AKO ЧУЕ, ще ги изнасили на камера всичките. От кое село са тия?
86
1
 
7
 
! Отговори
Аха! преди 2 години
Значи щом са взели белодробна тъкан и са я обезвредили на 77% от Кови, това значи че ако искате да няма Кови Дивитнайси, трябва да вдишате малко кисело мляко по БДС.Не може да го шмъркате. Знам, че веднага си го помислихте, но не може.
85
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименИМА ЕЛ БИ БУЛГАРИКУМ https://lbbulgaricum.bg/
84
0
 
2
 
! Отговори
акъл море преди 2 години
До ФелайниИскаш да кажеш,че кюлчетата и плейметките не са глупости,така ли!?:))
83
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истинското кисело мляко е мехлем за душата, но вече в магазините няма такова. Столетниците ни наистина са израснали с млякото и това не е без значение.
82
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За това ли лятото нямахме ковид? Защото народа жулеше таратор?!?!
81
0
 
15
 
! Отговори
Край преди 2 години
Абе добро е българското мляко - юнашко.Не е като турската клизма.
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Понеже обясняваха как тоз Ковид-19 чрез фермент на протеина се промъквал в клетките нарушавайки функциите им като възпроизвеждал лъжливо фермента исе присламчвал към тях,но явно пред фермента от тез бактерии не му минава номера и при употреба на такъв фермент познаваем произведен от млечнокиселите бактерии наложил се при протеините е сериозна защита срещу проникването на вируса плюс това като компонент е кисел.
79
0
 
10
 
! Отговори
Евро-Атлантик преди 2 години
Това е недопустимо ! Няма такова нещо българи да създават такъв продукт ! Безчинство ! Германия , Франция или Белгия ....те са го създали ! България едни домати вече не може да произведе за това фактите говорят ....внасят от ЕС домати ! Клеветници !
78
1
 
9
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Колкото до киселото мляко, *** пичови, мой си го квасите, бре, за кво ви е отм агазинят? Продава се, домашно пресно мляко, сварявате го, оставяте го да поизстине, във фаза, да е топло, но не горещо, нмаливате го в едни компотени или средно големи буркани, аквате му по 1 чаена/супена лъжица от киселото мляко "Елена".В него има бацил;))) или от купено некое домашно от производител, разбърквате хубаво, тургате капачките и го завивате с одеалата.След 4 до 5 часа, киселото млеко е готово. В хладилника
77
2
 
3
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Пичови, щом Кунчев, не ви е рекъл нищо за киселото мляко, ич съ не фатайте на тая уйдурма. Корейците са доказано луди;)))
76
0
 
2
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 години
Възможно е. Бях болен от 20 март до 5 април. Около седмица бях много зле и пиех само вода и лекарства. Отслабнах 8 килограма. Първо започнах за ям мляко. По една кофичка на ден, после яйца, после баница.