Жена от Унгария излезе от кома и разбра, че е родила дъщеря

Жената е била заразена с COVID-19
22 май 2021 08:21, Ния Христова
36
Жена от Унгария излезе от кома и разбра, че е родила дъщеря
Снимка: Pixabay
Жена от Унгария, заразена с коронавирус, роди дъщеря и разбра за това, когато излезе от изкуствена кома, съобщи New York Post. 
 
В края на 2020 г. на Силвия Бедо-Наги е поставена диагноза COVID-19. В този момент жената закъснявала в бременността си. Лекарите я изпратили да се лекува вкъщи заради карантината. Скоро състоянието на Бедо-Наги се влошило: тя получила пневмония, за нея станало трудно да диша. Унгарката била прехвърлена в една от болниците в Будапеща. Лекарите направили цезарово сечение на пациентката и се родила дъщеря й. Майката била настанена в реанимация, поставена на изкуствено дишате, а впоследствие въведена в изкуствена кома.
 
Докато Бедо-Наги била в болницата, съпругът й Йожеф Бедо се е грижел за новородената й дъщеря. Той се страхувал, че жена му няма да оцелее. Но в навечерието на Коледа лекарят му се обадил и казал, че жена му е изведена от кома. 
 
"Лекарят каза, че жена ми се опитва да се свърже с мен. На следващия ден отидох в нейната болница. Тя беше в съзнание. Попитах я нещо, а тя ми отговори с очи", каза мъжът.
 
По-късно Бедо-Наги каза, че единственото, което си спомня е как се е събудила в навечерието на Нова година. "Не знаех какво става. Посочих корема си и се опитах да попитам кога съм родила. Тогава лекарят каза, че бебето се е родило преди време", каза тя.
 
Жената продължава да се възстановява от болестта си у дома си. По-рано беше съобщено за жителка на американския щат Уисконсин, която родила дъщеря, когато е била в състояние на изкуствена кома заради коронавирус. За първи път тя видяла детето си след три месеца. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Gregory House, MD преди 2 години
До: номер 4Правилно са го написали - напреднала бременност.Когато бременността трае по-дълго и раждането закъснява се нарича преносена бременност (postterm pregnancy).
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, това е нищо!Много по-яко щеше да бъде, ако жена се е събудила след 9 месеца в кома и е разбрала, че била забременяла и родила!
5
0
 
2
 
! Отговори
made in дънез бг преди 2 години
Пак добре че "новината" е от тази, а не от коледата на 2019-та.
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"В този момент жената закъснявала в бременността си." ?!?На нормален български език се казва "била в напреднала бременност"
3
1
 
9
 
! Отговори
Оффффф! преди 2 години
Голяма "новина"!Събитието се е случило през декември м.г.
2
3
 
13
 
! Отговори
Дайте малко по- ... преди 2 години
Дайте малко интрига, например: "Жена от Унгария излезе от кома и разбра, че е родила дъщеря. Преди да изпадне в кома, не е била бременна".
1
1
 
8
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Е ние какво трябва да направим от тая новина бе?!