Георги Попов: Върнах се да изчистя името си

Дясната ръка на Божков искал да се върне още през март
23 май 2021 15:06, Нели Христова
66
Георги Попов: Върнах се да изчистя името си
Снимка: БГНЕС

Дошъл съм сам, за да изчистя името си. Аз вярвам в българското правосъдие и още през март 2020 година поисках да се върна в България, но не можах заради коронавируса. Това разказа пред спецсъда Георги Попов, сочен за дясна ръка на укриващия се в Дубай и обвинен в 18 престъпления Васил Божков, съобщават от "24 часа".

Попов обясни, че иска да се грижи за свои близки, но не поясни кои, тъй като това са лични данни и тази част остана закрита за медиите.

Преди това обаче прокуратурата поиска постоянен арест за него и от държавното обвинение посочиха, че той е бил в управителните и надзорните съвети на фирмите, собственост на Васил Божков, организирали хазартни игри.

Още от 2014 г. Божков, Попов и други давали подкупи на служители в контролните органи. "Така са създали възможност да внасят държавна такса по закона за хазарта, различна от законово установената", казаха от прокуратурата.

  Общата щета за бюджета е 500 млн. лева. На компютъра на Попов пък имало имейли, които доказвали прякото му участие в управлението на две от четирите дружества, организирали хазартните игри.                                             

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
5
 
4
 
! Отговори
Мирослав преди 2 години
При фигуранта всички започват да се връщат спокойно и всички ще си изчистят имената,очакваме-Божков,Цв.Василев,братя Галеви (все пак сестра им е депутат и бори корупцията) Баневи също,ще излезназнат честни,отрудени и репресирани хорица,Арабаджиеви и т.н. Давай Радеф в теб ни е надеждата както върна ДС на власт така да върнеш и техните олигарси с куфарчетата и да продължават да си ни крадат-велик велик велик Фигурант!
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
докараха го зорлен има си обвенителен акт
32
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Лаврентий БерияВкарват след 10-та присъда наркодилъри за 2 години, кво искаш от нашето правосъдие ? :)) Гешев е сложен да защитава интересите на ДС, какво го интересува, че имало некаква престъпност :)) Той най добре ги знае тези нещица :)
31
0
 
12
 
! Отговори
Хахахахах преди 2 години
Искал да се върне , но заради вируса не можал . Кой е този дето би му повярвал.
30
0
 
10
 
! Отговори
Бай Тошо преди 2 години
Тоя искаше още през март да се върне ама Гешев "не му позволи".
29
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При комунистите нещата се случват за мафиотите!Всички мутри при управлението на Метежника ще изчистят името си!
28
0
 
11
 
! Отговори
izh преди 2 години
Чистенето на името - в брой. Гешев не искаше. Тези изглеждат по разбрани. Ще създадем прецедент и боса като реши да не си губи времето с адвокати. Пък и по евтино ще ни струва
27
1
 
15
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 2 години
Когато някой ви казва, че вярва в Българското правосъдие - да същото правосъдие, което не е осъдило нито един за нието едно заково убийство от прехода и което не е вкарало нито един политик в затвора за престъплени срещу държавата - знайте, че този човек вече си е плати предварително на съдйте и прокурорите - агенти на държавна сигурност за да излезе и да ви каже - "Че вярва в българското правосъдие!" - ПО СКОРО СИ Е ПЛАТИЛ ТОВА иска да ви каже преведено на елементарен език.
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щял да чисти името си хайдука му с хайдук......?!Имам белина с която да му помогна....Малко смърди но пък избелва всичко.
25
2
 
16
 
! Отговори
Трифон преди 2 години
"Дошъл съм сам да изчистя името си." Като предадеш и продадеш някой си чист като света вода.Егати логиката.
24
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трудно се живее в Дубай с тия торбички под очите - там алкохолът е забранен.
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
21 Прокуратурата има доказателства и те не са, само, твърденията на друг човек.
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пример : Аз съм на власт и моя министър забравя за 700 милки, мейби съм пиян, мейби съм на некакви медикаменти !? :))
21
20
 
9
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Доколкото знам Божков не се укрива, а просто живее в Дубай и адредът му е известен на всички. Прокуратурата не може да арестува някого само въз основа на твърдения на друг човек. Няма правно основание и няма смисъл к логика в това. Прокуратурата извършва колективно престъпление, тя е ОПГ.
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Име се "чити"понякога, с благотворителност, но с много пари, с покаяние, но този няма толкова, черепа е прибрал всичко. Пък и пратиха преврата...
19
2
 
24
 
! Отговори
hitko преди 2 години
По-скоро се е върнал да провери средата за връщането на Божков или да уговори нещо с новите мафиоти на върха на Държавата. Те и без това са достатъчно изгладнели за свежи парици...Никога не отказват. Ще се окаже ,че няма достаъчно доказателства както обикновенно.
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може би, е по-добре, да отиде на църква, да се помоли Богу, да се изповяда и Той, ще му прости.
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички ортаци, накрая се скарват. Особено, ако не могат, да поделят крадени пари.
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Черепа нещо се е помислил за всевишен, нали храни много хора покрай хазарта :)) На мен ми е любопитно, как аджеба са пропуснали некакви мижави 700 милки да влезнат в хазната, сигурно са били в транс :))) Нема изчистване в БГ, веднъж окалят ли те, остава за цял живот :)) Мейби политичарите ще се поучат :)
15
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали, уж беше по причина, болест в семейството, или и двете. Нодява се, червената хунта, да му изпере името, както само тя си знае. Лоши новини, идат избори, на които ГЕРБ, с Борисов или не, отново ще спечели.