Ким Чен Ун в битка за защита на социализма в КНДР

Той се опитва да укрепи властта си на фона на икономически санкции
27 май 2021 16:38, Елка Василева
40
Ким Чен Ун в битка за защита на социализма в КНДР
Снимка: архив, БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун се зарече да води "безкомпромисна борба" срещу антисоциалистическите елементи в своята страна, съобщиха днес държавни медии.

Той направи изказването в момент, когато се опитва да укрепи властта си на фона на свързани с пандемията трудности и предвождани от САЩ икономически санкции, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Според Корейската централна телеграфна агенция (КЦТА) Ким е заявил в писмо до участниците в среща на трудови организации тази седмица, че "борбата срещу антисоциалистическите и несоциалистическите практики е битка на живот и смърт" за защита на социализма в Северна Корея.

По думите му е важно да се "води безкомпромисна борба (срещу антисоциалистическите и несоциалистическите практики) и те решително да бъдат смазани".

Той също така заповядал на участниците "твърдо да поддържат принципа на производство на всичко необходимо за икономическото изграждане и препитанието на хората с наши собствени суровини и други материали".

Ким направи изказването в момент, когато се засилват съмненията по отношенията на севернокорейската икономика и готовността на Пхенян да участва в сериозни преговори за разоръжаване с Вашингтон. Има също така тревоги, че КНДР продължава да изгражда значителен ядрен арсенал, който пряко заплашва САЩ.

Правителството на американския президент Джо Байдън казва, че прави "калибриран и практичен" преглед на политиката към Северна Корея след усилията на предишния президент на САЩ за пряка дипломация с Ким, които в крайна сметка не доведоха до успех.

Някои експерти обаче смятат, че Вашингтон няма да смекчи санкциите, преди Пхенян първо да предприеме стъпки за денуклеаризация.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
5
 
! Отговори
ха преди 2 години
Другаря Ким е единствения дебел северно кореец!
22
0
 
4
 
! Отговори
izh преди 2 години
Браво на коментаторчетата. За пореден път показахте, че половин век ви е малко да сложите и четвърт гънка в мозъка си. То награбеното ще свърши.
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Северна Корея няма гей-паради. За това е целият евроатлантически вой срещу другаря Ким.
20
4
 
4
 
! Отговори
факт преди 2 години
и у нас фигуранто води същата борба :)
19
5
 
5
 
! Отговори
Джи Ха от Карлово преди 2 години
Ех, Кимчозащо не се роди в тази наша ***, за да можем сега да живеем достойно !?
18
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да живее социализма.!на България най голямата грешка е че не защитихме социализма и за това сме на този хал ето искахте демокрация ето ви демокрация!Демокрацията = на мизерия
17
4
 
1
 
! Отговори
мангела меркел преди 2 години
До Въпрос:кой е по тежък !!Меркел бая голям ...ъз има даже имаше скеч със Калеко Алеко усмиваха я че мяза на тава за лютеница.
16
3
 
7
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 2 години
ЕЛАТЕ,ПИЛЕНЦА КОРУМПИРАНИ ОТ БЪЛГАРИЯ-В МОЯ ТРУДОВ ЛАГЕР...ДА ВИДИТЕ КОЛКО Е СЛАДКО!
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 16Не знам дали никой от Северна Корея няма да дойде и но и да дойде, няма да разбере, че това е друга държава. Вместо те да станат свободни като останалия свят, светът се превръща в Северна Корея.
14
16
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 2 години
Всички истински патриоти по целия свят трябва да се изправят в защита на Северна Корея, единственото място извън родната Русия, където все още патриотизмът е на почит! Но за съжаление повечето хора са меркантилни и са готови да продадат Родината си за няколко стотинки. Но когато Русия за трети път ни освободи от фашистко робство, нещата ще се променят!
13
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слушкайте, боцкайте се, маската на муцунката, локдаунчето и вечерния час според предписанията, ваксинационното паспортче да ви осигури свободата и развлеченията, и след 5-6 години ще може без ограничения да отвориш границите на КНДР и никой от там няма да иска да дойде в античовешкия фашистко-медико-технократски строй, който ще цари в Европа и Северна Америка.
12
6
 
9
 
! Отговори
... преди 2 години
Борбата наистина е на живот и смърт, щото ако се разбере, че северна корея не е кацнала на слънцето както твърдеше уна и че северна корея не е спечелиа световното по футбол, абе въобще като се разбере, че севронокорейците са нещо като 25.5 милиона роби на фамилията Ун и приближените и и наистина ще е на живот и смърт! Инак ако падне режима тоз наистина си е един труп!!!
11
2
 
11
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Браво на династията Ким - построиха средновековна абсолютна феодална монархия с теократични елементи, достоен последовател на Чингиз Хан, Тамерлан, Сукатай и т.н. владетели.
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ким Чен Румба или още известен като Ким Чен Рум или Ким Чен Фигурант също е в битка за защита на социализма
9
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не забравяйте, че много преди Израел КНДР се справи напълно с КОВИД.
8
8
 
5
 
! Отговори
Че Гевара преди 2 години
Браво Кимчун!Венсеремос
7
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И нашия Рундю е в защита на социализъма, окопава се здраво
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха, нещо други опорки ли са зададени? Как ще сравнявате великия Ким страшилището за краварите с лошия Бойко?
5
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом руснаците избягаха от там с дрезината и затвориха посолството щото няма ядене и лекарства значи социализма е построен успешно.
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мечтата на Боколан! Добре, че го спряха