Още ограничения за напускането на Беларус по суша

Пътуванията по въздух остават разрешени
2 юни 2021 08:50, Нели Христова
51
Още ограничения за напускането на Беларус по суша
Снимка: БГНЕС

Режимът в Беларус стяга още повече гражданите в хватката си. Минск ограничи напускането на страната по суша. Само хората, имащи разрешително за постоянен престой в чужда държава, ще могат да напускат.

Граничните власти обявиха, че разрешение за временно пребиваване в чужда страна не представлява мотив за пътуване в чужбина. Досега жителите на Беларус имаха право да напускат страната си само веднъж на всеки шест месеца.

Пътуванията по въздух остават разрешени, но Европейският съюз забрани беларуски самолети да ползват въздушното пространство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пътуване до Гърция! Яко... За сведение на много незапознати хора, руснаците пътуват в чужбина сигурно повече отколкото и нас. Не зная какви ви ги говорят, но дори да си толкова заслепен и не четящ и не виждаш по-далече от носа си, поне погледнете от кого са изкупени морските апартаменти. Говорите за диви райони в Сибир. Ами тук, излизате от София и край, живота спира.
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само за някакво пътуване се говори. Къде пътувате толкова? Харесвах да пътувам преди Европа да се напълни.
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-лошо е да са ти отворени границите, но да не можеш да пътуваш, защото както се повишават цените около пандемията и никой не знае как ще продължи всичко с пандемията. Плануваш някъде, но там локдаун....Предстои продължение...
30
0
 
1
 
! Отговори
Джони преди 2 години
Па ходете в Беларус и яжте хляб за 40ст. Имате български паспорти може и да ви пуснат да излезете веднъж на 6 месеца...освен ако великия вожд не реши друго. Аз предпочитам да си седя тук и да си купувам хляб да имам избор между хляб за 2 лв с пластмаса и за 4лв от истински пшеница.
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Един хляб тук ми гони 2 лева, а в Минс е 40 български стотинки."------------------------------- Преди 32 години българският хляб миришеше на хляб, а сега мирише на полиетилен или полиоретан.
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Един хляб тук ми гони 2 лева, а в Минс е 40 български стотинки."-------------------------------- Да не забравяме и качеството. В Белорусия хлябът е произведен от смляна пшеница, вода, сол, мая, а в България даже производителят на хляб не може да каже колко и какви химически елементи съдържа "брашното" и има ли смляна пшеница в него. Мелничарите се хвалят с думите "Моето брашно е една истинска магия".
27
1
 
2
 
! Отговори
мазепа преди 2 години
До Бе де да знамТа да знаеш: Беларус изнасят калиеви торове, защото имат много калий (бивши блата). Демографията им е отрицателна (- 1 млн за управлението на Лукашенко). Не произвеждат самолети и автомобили, произвеждат трактори и камиони, които изнасят в Русия. Та да знаеш
26
2
 
8
 
! Отговори
До 24 преди 2 години
Марш в Беларус като те кефят. Лукашенко ще се погрижи да не може да излезеш повече от този концлагер. А ние ще си отдъхнем тук с един от-падък като теб по-малко
25
7
 
2
 
! Отговори
абоната е на мо~~~ре преди 2 години
До до абоната е на море`Не съм комунист, а съм безпартиен за Военен режим Пиночет.Иначе комунистическите Трудови лагери и ликвидацията на големите корумпета по примера на китайските `лоши` комунисти, рязко ще подобрят положението в бегето.
24
2
 
12
 
! Отговори
до абоната е на море преди 2 години
Доста къса памет имате комунистите. Или по-скоро типичната за вас дезинформация. Първо - хората избяхага веднага, след като отвориха границите, от прекрасния ви спокоен живот. Второ - днешната "псевдодеморация" я изобретиха същите другари, които ни държаха затворени - ДС-агенти, ченгета, БКП-кадри внезапно преминали "отдясно"
23
12
 
4
 
! Отговори
Бе де да знам преди 2 години
Правите паралели между Беларус и северна Корея, което ми е странно. Никога не съм бил в нито една от двете държави, но според официални данни и двете държави имат устойчив демогравски прираст. Северна Корея е в топ 10 на световните износители на плодове, Беларус е твърдо 4-ти световен износител на калий. Един хляб тук ми гони 2 лева, а в Минс е 40 български стотинки. Произвеждат от автомобили до камиони и самолети, а ние една дрелка не можем да сглобим. Така де, първо да си погледнем нас.
22
9
 
5
 
! Отговори
абоната е на мо~~~ре преди 2 години
Какво сме изгубили с тази `демокрация`?Изгубихме спокойния живот.Никога нямаше да повярвам, че днешната `държава` ще гони жителите с миграция + вътрешна миграция.А спечелихме гадното положение, ден след ден да става все по-зле.Ама се смее *** Банкяньо на фалиралите гърци.Не е смешно положението колеги...
21
4
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ВСЕКИ УПРАВНИК КОЙТО ПРОВЕЖДА ИЗБОРИ НО НЕОБЯВЯВА ПРОТОКОЛИТЕ , ЧЕ И НЕ ДАВА НИКАКЪВ ДОСТЪП ДО ТЯХ СЕ НАРИЧА ДИКТАТОР! ТАКИВА СА ЛУКАШЕНКО, ФАЛШИВИЯ ПУТИН И БАШАР АСАД КАКТО И ПРЕЗИДЕНТА НА ВЕНЕЦУЕЛА МАДУРО!!! ВЪВ СЕВЕРНА КОРЕЯ И КУБА НЯМА ИЗБОРИ ТАМ ПОСТОВЕТЕ ИЛИ СЕ УНАСЛЕДЯВАТ ИЛИ СТАРИЯ УПРАВНИК НАЗНАЧАВА СВОЙ НАСЛЕДНИК :D
20
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мустачко да не иска да прави нова Северна Корея?
19
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Старата школа------------------------------------------------------------------------------------------ Те, младите хора, наистина нямат представа какво изгубихме с тази "демокрация", не са длъжни да имат представа и не са виновни, че нямат представа какво изгубихме с тази "демокрация". Днес учебниците са преписани и съдържанието им е преобърнато с краката нагоре. В перида 1989-2005 гг, ние изгубихме и ние сме виновни, за това, че изгубихме. Нас ни излъгаха с огледалца, маниста и огнена вода.
18
3
 
11
 
! Отговори
Do Старата школа преди 2 години
И преди и сега сме взели някаква страна, преди бяхме сателит на СССР, сега сме в ЕС. Специално за теб разликата е (освен чесъна де), че сега може да пишеш тъпоотиите си на воля, а преди ако кажеш нещо накриво и хоп, в мазето на милицията за обяснения. А да, и да се възхищаваш на "привилегията" на Беларуснаци да си стоят затворени в държавата, която ние изгубихме.
17
3
 
13
 
! Отговори
Минувач преди 2 години
Потин, Локашенко, Ер дУхан, Ким чен дебел и Флорентино Пересе стремглаво и правобитно вървят към публичната си мерзос. Губещи във всяко отношение. Няма спасение от собствените им болни амбиции.
16
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Червената машина" победи Швеция и в четвъртфинала на световното първенство по хокей ще играе срещу отбора на Канада. Пожелаваме победа на "Червената машина".
15
5
 
12
 
! Отговори
До 14 преди 2 години
Ходи в Беларус, там е запазено това дето ние сме "изгубили".
14
14
 
10
 
! Отговори
Старата школа преди 2 години
Има хора, които преди 10.11.89 г. са били блясък в очите на баща си, но много компетентно пишат какво е било тогава. Яжте чесън от Китай и найлонови домати от Турция.... Изобщо нямате представа какво изгубихме с тази "демокрация", затова по-добре не пишете глупости по форумите.