Вучич: Чрез Косово искат да разрушат цяла Сърбия

Било му смешно като чуе, че малка България блокира Македония
2 юни 2021 12:43, Нели Христова
122
Вучич: Чрез Косово искат да разрушат цяла Сърбия
Снимка: БГНЕС

Президентът на Сърбия Александър Вучич казва, че Западът му оказва натиск да признае Косово и знае, че ако го направи, ще го обявят за визионер, но накрая ще свърши като премиера на Република Северна Македония Зоран Заев, който смени името на страната си с Преспанския договор, но не получи нищо от ЕС, пише македонският сайт "Нетпрес", като цитира телевизионно интервю на президента.

"Чрез Косово искат да разрушат цяла Сърбия и това не е далеч от истината. Ще ви говорят, че най-модерните политици са онези, които приемат независимостта на Косово, а Сърбия не получава нищо. Или да ме представят добре по вестниците и да свърша като Зоран Заев с историята с Преспанския договор. Човекът не знае какво да прави със себе си, тъй като не искат да започнат присъединителни преговори с него. И аз не знам защо", е цитиран да казва Вучич.

Сръбският президент добавя, че винаги му е смешно когато чуе, че малка страна като България блокира Македония за ЕС, съобщи БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
8
 
! Отговори
и се чудя и се мая преди 2 години
Ше кажеш, че има справедливост. Сегашната им карта без унгарската провинция и долу Санджака добива подобен вид на едни отпреди 100г. Липсва само една област да ги дооформи в кръгчето, което е реално тяхно. Поморавието?
47
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сръбската доктрина, е границата с България да минава по река Искър. До река Искър всичко е сръбско, така пише в сръбските учебници.
46
10
 
2
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен40Прочети книгата за Петко Войвода! Аз си я купих в Русия на български език - като се върнах я потърсих у нас, но никой не беше чувал за нея...МОже би в някоя библиотека ще я откриеш...Там Петко Войвода описва живота си, описва как заминава за Русия с българска делегация май /вече не си спомням точно!/ да увещават руския цар да помогне на българските християни да се избавят от мюсулманското иго. После описва как се връща в България с руските войски и ходи с тях до края на войната...
45
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кралска Югославия се казва Кралство на сърби, хървати и словенци. Макетата ги няма в Кралска Югославия от 1919 до 1944 година. Сърбия не ги е признала за макета до 1944 година.
44
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Путин каже "малка България" ще го разбера, защото говори от по-висока камбанария. Ама Саша Вучич...
43
0
 
17
 
! Отговори
картографа преди 2 години
Войводина - площ: 21 614 km².Много си *** Саше, отивате към 60хил. квадрата.Което пак е двойно по-малко, от двойно по-малката реална територия на България.Ей така за протокола.
42
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На север от Дунава беше Австро-Унгария. Сърбия и Румъния получиха земи от Австро-Унгария.
41
5
 
34
 
! Отговори
аз преди 2 години
Вучич, прочети една книжка, в България и викаме "История". И по-специално - "Междусъюзническа война". Спомни си една малка дъжава какво ви направи и как коленичихте пред Австро-Унгария за да спрем да ви бием като шкембе в довар след като ни забихте нож в гърба. После говори за малки държави и за блокиране
40
5
 
13
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен31Китайците са лукави, но сърбите са мръсни в мозъка на костите си! Не знаеш как ще завърши една такава битка...Но...аз наистина не знаех това, а виж Янев сега води преговори с Китай! Този негодник ще ни вкара в нова драма! БСП ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
39
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Санджак трябва да се отцепи от Сърбия. И там не искат сърбите да се подиграват с тях и да ги унижават.
38
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аххахахах, кой ти каза, че Русия била победила Турция с цел освобождение на България? Освобождението е остатъчен продукт от просто поредната руско-турска война. Руснаците са искали земи и влияние, това е.
37
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не че нещо, ама макар и малка, България пак е по-голяма от Сърбия и Македония, взети заедно. Ако турят и Косово към сметката, ставаме г/д равни. Това по територия. Колкото и мижава и корумпирана да ни е икономиката, пак е по-напред от техните сумарно.Иначе да си се смее колкото иска. Таман да тренира за след време, когато дори по-малката Албания тръгне да блокира голяма Сърбия до следващото хилядолетие.
36
3
 
18
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Сърбия се опитва да оказва влияе чрез Северна Македония, ама го дyxaт..
35
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако върнат Войводина на унгарците, ще останат наполовина.
34
12
 
6
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен19Косово сърбите го загубиха в редовна война и няма какво да плачкат за това - били са ви, отивате си! Нашите земи са ОТКРАДНАТИ от нас! Русия е победила Турция с цел освобождение на България и следователно всички български земи трябваше да са в рамките на България! Западът ни разпарчетосва от страх Русия да не дойде в Европа, мислейки че тя ни окупирва - те не са имали никакво отношение към нас извън негативизмите, които е наговорила за нас Гърция и които са пълни лъжи! Минало!
33
3
 
16
 
! Отговори
аз преди 2 години
Айде и този изтрещя.
32
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то Косово не е сръбско. В историята много малко време е било сръбско. Сега дори си е отделна държава. А сърбите го изгубиха защото потъпкваха човешките права.
31
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами, то и на нас ни е смешно Сърбия колко е голяма с нейните 78 хил кв км. А и колко бързо се разпадна всичко заграбено с помощта на Великобритания и Франция след Първата световна война.
30
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Диана Със Събия няма какво да се занимаваме. Сега Вучето активно я продава на китайците, а те са бетер евреите, когато се касае за връщане на дългове. Черна гора вече изврещяха и се разскимтяха на ЕС за спасение. Но Черна гора са пред еврочленство и в НАТО, а Сърбия - не. Пред Китай няма да им помогнат нито руските танкове, нито самолетите. Требат денги, а Путин не дава. Не знам дали знаеш, китайските кредити се обезпечават с ипотека и НЕ могат да се преструктурират. По договор.
29
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбите до 1944 година наричаха Северна Македония - Южна Сърбия. И ние знаем защо. Северна Македония беше част от Сърбия до създаването на социалистическа Югославия.