Вучич: Чрез Косово искат да разрушат цяла Сърбия

Било му смешно като чуе, че малка България блокира Македония
2 юни 2021 12:43, Нели Христова
122
Вучич: Чрез Косово искат да разрушат цяла Сърбия
Снимка: БГНЕС

Президентът на Сърбия Александър Вучич казва, че Западът му оказва натиск да признае Косово и знае, че ако го направи, ще го обявят за визионер, но накрая ще свърши като премиера на Република Северна Македония Зоран Заев, който смени името на страната си с Преспанския договор, но не получи нищо от ЕС, пише македонският сайт "Нетпрес", като цитира телевизионно интервю на президента.

"Чрез Косово искат да разрушат цяла Сърбия и това не е далеч от истината. Ще ви говорят, че най-модерните политици са онези, които приемат независимостта на Косово, а Сърбия не получава нищо. Или да ме представят добре по вестниците и да свърша като Зоран Заев с историята с Преспанския договор. Човекът не знае какво да прави със себе си, тъй като не искат да започнат присъединителни преговори с него. И аз не знам защо", е цитиран да казва Вучич.

Сръбският президент добавя, че винаги му е смешно когато чуе, че малка страна като България блокира Македония за ЕС, съобщи БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
4
 
! Отговори
akudд преди 2 години
споко , скоро трафика на газ през България ще ти стане с такси и тога пак ще ти е смешно :)
87
2
 
6
 
! Отговори
Ивелин Димитров преди 2 години
Сърбия е по-малка от България.....С радост ви помогнахме да го постигнете 90те ..Сега за Косово също ще ви окажем помощ:)
86
3
 
4
 
! Отговори
Ретур преди 2 години
Не трябва да им се обръща внимание, а когато им потрябваме ще ги оправим. Лошото е че не може да им се вярва иначе можеше отдавна да сме една държава всички заедно с Македония и Сърбия, но сега ни разделят още повече. Този Европейски съюз уж трябва да ни обединява, а то обратен ефект също като обратните им политици!
85
0
 
0
 
! Отговори
картографа преди 2 години
Бе гледам, някой ми сравнил Ротердам с устието на Камчия. Смехотворно е, само Кюстенджа на 50км северно от Дуранкулак е терминал в Топ10 на Европа заради Рейн-Майн-Дунав. Който не вярва да си отвори първия рандом моряшки тракер. Впрочем и те писаха на кирилица до оня ден. Външната ну куца, но времената се завъртат.
84
1
 
11
 
! Отговори
Сатира преди 2 години
Колко да е малка България ??? Ами колкото Сърбия, Северна Македония и Косово, взети заедно..!
83
3
 
17
 
! Отговори
БГ преди 2 години
Македония я загубихме заради сърби, гърци и руснаци, които винаги са били срещу нас в исторически план. Български земи: В Гърция са Егейска Македония и Западна Тракия; В Румъния е Северна Добруджа; В Турция е Югоизточна Тракия; В Сърбия са Западните покрайнини (до Ниш) и под нейно влияние е Македония. Сърбите носят огромен грях за антибългарските си деяния и рано или късно ще дойде видов ден. Някои наши продажници говорят за коридора, който сме дали срещу тях...малко им е. Още дела ни чакат.
82
4
 
15
 
! Отговори
Зико преди 2 години
Акцентът тук не е както повечето коментари по-долу отбелязват, че България е малка. Вучич, типично по сръбски следва последователната им политика да се правят на защитник на РСМакедония, чрез антибългарски позиции. Заев ходи при него в Белград и се оплака и веднага този заема анти БГ позиция. Разберете драги сънародници - каквото и да ви говорят сърби и руснаци, че са ни приятели, те винаги ще са против нас относно Македония, защото те я създадоха от нашата плът. Сърбите са като данайците.
81
4
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Най-смешно ми е на мен като видя малкият на ръст Вучич как се гъне пред великанът Путин :)))))))))))))))))))))))))))))) Направо не е смешно, ами жалко :))))))))))))))))))
80
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС е изграден предимно от малки държави п рост сърбино само бой ви оправя вас
79
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много е закъсняло разрушаването на Сърбия.
78
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам какво толкова му е смешно. Ако някога изобщо бъдат поканени за членство, след ветото ни ще се убеди че няма нищо забавно. Сърбия е най-големия вредител на Балканите, още от средните векове, и трябва да бъде бита постоянно, до откат. От друга страна, след разпада на измислената им федерация, "малката" България е почти два пъти по-голяма от тях като територия и е член на голям икономически съюз. Колко смешно.
77
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наистина се радвам, че този *** и лъжец мрази България. Такъв не ни трябва за приятел.
76
2
 
9
 
! Отговори
Тц,тц преди 2 години
С този из.глу.пял колега ли се вози нашия Пурко?Какъв празник щеше да настъпи на половин Балкански полуостров, ако Беларус беше приземила техния самолет и ги беше арестувала!
75
3
 
24
 
! Отговори
Хехе преди 2 години
ЦърВУлЧИЧ, може да ни обиждаш на "малка държава ",но след 90-те точно Сърбия стана такава.Боли,но трябва да се търпи, особено след като е резултат от великосръбските ви глу.пости.Радвайте се на безплатните руски танкове и БТР-И, нищо че стрували около 75 млн.евро!Това напомняне за цената им,трябва да ви говори, че безплатен обяд няма,още повече от Путин...
74
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Малка страна като България". Колко да е малка? С 25% е по-голяма от Сърбия.
73
13
 
1
 
! Отговори
Яверт преди 2 години
Белгия и Холандия имат поне 10 пристанища по-големи от Варненското и излаз на Северно море. Хич не ни сравнявай с тях.
72
0
 
31
 
! Отговори
Ангел преди 2 години
Колко да е малка България...по територия е по-голяма от Белгия и Нидерландия взети заедно. За природните дадености да не говорим :)
71
0
 
8
 
! Отговори
нема защо преди 2 години
Круме бате, ко да блокираш, те така са са наиграли от 50г, не моат се отблокира. Проблема е, че големите на насъскват като едно време, дано народа е надрастнал себе си тоя път.
70
1
 
27
 
! Отговори
Де ла Манча преди 2 години
Е, то малка, малка, ама пак е по голяма от Сърбия.
69
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбия има много грехове към България. Но господ си знае работата.