Пандемията изправи децата пред "катастрофа на поколението"

В проучването са включени 182 държави
3 юни 2021 13:35, Ния Христова
44
Пандемията изправи децата пред "катастрофа на поколението"
Снимка: Pixabay
Пандемията от коронавирус засегна правата на децата в световен мащаб и постави младите хора пред "катастрофа на поколенията", ако правителствата не предприемат действия, пише БГНЕС.
 
Доклад на холандската неправителствена организация "Kids Rights" показва, че милиони деца са пропуснали образованието си заради ограниченията. Това от своя старана ще има дългосрочно въздействие върху тяхното физическо и психическо здраве.
 
Проучването класира Исландия, Швейцария и Финландия като най-добри държави по отношение правата на децата, а Чад, Афганистан и Сиера Леоне са на последните места от общо 182 държави.
 
В годишната класация на организацията България е поставена на 32-ро място по спазване правата на децата.
 
Марк Дюлеарт, основател и председател на "Kids Rights", заяви, че въздействието на пандемията върху децата "за съжаление надмина нашите прогнози от началото на миналата година".
 
Децата са най-силно засегнати не директно от самия вирус, а от отложените действия на правителствата по света, каза още той.
 
"Възстановяването на образованието е ключът към избягването на катастрофа на поколението", добави Дюлеарт.
 
Според доклада, училищата за над 168 милиона деца са затворени за почти цяла година, като всяко трето дете по света няма достъп до дистанционно обучение.
 
Допълнително 142 милиона деца изпаднаха в материална бедност, тъй като световната икономика беше засегната от пандемията, а 370 милиона деца пропуснаха храненето в училище.
 
"Kids Rights" отдаде дължимата почит на футболиста на Манчестър Юнайтед Маркус Рашфорд заради кампанията му за разширяване на безплатното хранене в училище.
 
Организацията приветства Бангладеш за организирането на национален телевизионен канал за домашно обучение и похвали Белгия и Швеция за стремежа им да държат училищата отворени.
 
Междувременно 80 милиона деца под една година рискуват да пропуснат рутинната ваксинация за други заболявания заради нарушаване на здравните системи, се казва в изявлението.
 
Според доклада, има и "изумително увеличение" на домашното насилие по време на заключване, като децата често са жертви.
 
Както и в предишни години, организацията даде ниски резултати на Великобритания, Австралия и Нова Зеландия заради липсата на правна защита на децата спрямо тяхното благосъстояние. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво щяха да научат - трети пол, чалга
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пландемията не е направила нищо! Политическите ***, слуги на световноя елит, затвориха училища и бизнеси, ЯСНО?!
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъкмо ще има повече ушеви. Колкото по гламави са дечицата, толкова повече полицаи ще има,че и по-качествени.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Допълнително 142 милиона деца изпаднаха в материална бедност, тъй като световната икономика беше засегната от пандемията, а 370 милиона деца пропуснаха храненето в училище." А някои разправят, че Ковид бил по-страшен от глада.
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То пък и едно образование са пропуснали. Сега децата не изучават научни дисциплини или обща култура. Те изучават нео-либерални "ценности" или какъвто нов прочит на светът измъдрят пропагандните NGO/NPO-та.Частно образование в къщи за тези, които ценят децата си.
14
0
 
3
 
! Отговори
Deep Zone преди 2 години
Огромен Рашфорд! Талант, израснал в бедност и мизерия, който футболът, парите и славата по никакъв начин не промениха. Освен кампанията му за безплатното хранене в училище, имаше и друга негова кампания за четене на книги за деца от социално-слаби семейства! А можеше да си купува най-новите модели коли и да блъска плеймейтки с тези пари като всеки "футболист"..
13
3
 
14
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Изолацията на децата е престъпление срещу човечеството. Сринаха им естествения имунитет, психиката и здравето като цяло. Ще ги докарат до състояние да боледуват от иначе напълно безвреден за тях вирус. Всичко това е с единствената цел да ги ваксинират. А защо е тази ваксинална истерия оставям на въображението ви. Пазете се, пазете децата си и бъдете здрави.
12
2
 
11
 
! Отговори
-10 преди 2 години
Пандемията не може да изправи нищо, това го прави паникьосания мат'рял, за който е по-важно да му оцелее дирника, вместо бъдещето на децата му.
11
2
 
7
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
"Банкстерските елити" го направиха. Лондонското сити се постара. Толкова ли не усещате, че е дошло "време разделно"..., оФФце...P. S. Ноемери очаквам mandatory vaccination за упениците..., "за тяхно добро".
10
1
 
9
 
! Отговори
Ужас бг преди 2 години
Инфантилизмът е реалната катастрофа на XXI век.
9
2
 
14
 
! Отговори
8, преди 2 години
България все още е част от Света. Независимо дали и колко ков и диотите го отричат. И образованието, и социалната интеграция на децата у нас пострадаха неимоверно. България бе една от държавите с най-дълго затворени училища. Безсмислено. Изцяло безсмислено.
8
4
 
5
 
! Отговори
до Сат Н преди 2 години
ти явно работиш във ФейкНюз, да не би да не прочете и видя, че става дума за 100-тици милиони деца, значи в цял свят, а не само в България
7
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Четох доклад на УНИЦЕФ от май, т.г. - не бива никога повече да се допуска затваряне на училища и то за толкова дълго време. Те трябва да затварят последни и да отварят първи, ако изобщо се наложи да се затварят. Това, което се допусна вдържави, в които училищата затвориха за година и половина, като нашата, бе престъплениепротив децата, държавата и обществото. И последиците са всеобхватни и ще ги усетим тепърва за години напред.
6
5
 
18
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Правителството на Боко Тиквения гъс, чрез садистите от ОПГ НОЩ, откраднаха една година от детството на българските деца. Една година от образованието им, една година от социалното им развитие, една година от физическото израстване. Поради което съм ги проклел да страдат - те и поколението им. Тези, които внушаваха на децата, че ще убият бабите и дядовците си, не заслужават да живеят.
5
5
 
13
 
! Отговори
Нека Ще преди 2 години
Поредното демонично нпо ,сигурен съм ,че ръководителите му присъстват на сатанинските ритуали в бохемската гора където се събира политическият елит на щатите !
4
4
 
14
 
! Отговори
Ситалк преди 2 години
Родителите на милиони деца ще умират от "ваксините". От Barnevern тръпнат в очакване за да ги раздават за "осиновяване" на педофилски "семейства"
3
17
 
4
 
! Отговори
За сегнат преди 2 години
ДА засегнати са. Вместо да пият биричка в двора на училището и да се боричкат и пощипват им се е наложило да учат. ГОЛЯМ проблем дааа. Това със сигурност ще има дългосрочни последствия.
2
6
 
10
 
! Отговори
ХРАНЕНЕ В У-ЩЕ преди 2 години
това е върхът 370 милиона деца не могли да се хранят в училище, а вкъщи какво им е попречило, повечето от учениците обичат да купят някакъв джънк бургер, пица, макдоналдс и ... ГЛУПОСТИ, проблемът е другаде, дори и да са учили старателно, че и да влязат в Университет, после... ако нямат кой да ги препоръча/пробута не могат свястна работа да хванат
1
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уау, пропуснали са квадратните уравнения, които и без това не ти трябват у живота..