Мангъров: Не храня добри чувства към проф. Тодор Кантарджиев

Според него НОЩ е бил излишна структура
11 юни 2021 22:20, Нели Христова
105
Мангъров: Не храня добри чувства към проф. Тодор Кантарджиев
Снимка: БГНЕС

Здравеопазването под лупа: Текат проверки - какво е състоянието на сектора? Ревизия на Ковид-19 кризата? Как се управляваше пандемията?

"Мисля, че служебният кабинет действа много експедитивно и за краткото време, в което съществува, успя да свърши доста полезни неща, които трябваше да бъдат свършени доста по-рано", заяви доц. Атанас Мангъров пред "Денят ON AIR".

Относно разкритията в болниците, той сподели, че това са неща, които са били известни на съсловието отдавна и са "публична тайна".

"Те не бяха афиширани, поради това, че съответните шефове на болници имаха много мощен политически гръб и никой не смееше да ги докосне. Сега, гърбът изчезна и те увиснаха", добави медикът.

За това как болниците трупат дългове, той подчерта, че проблемът е в самата здравна система.

"Болниците трупат дългове, защото нашата система има един генетичен порок - в нея няма разделение на заплащането на медицинския труд и стойността на лечението. За да може да се увеличи заплащането на медицинския труд, трябва да се заплаща за дейност", уточни още доц. Мангъров.

Относно пенсионирането на проф. Тодор Кантарджиев, той добави, че е трябвало това да се случи.

"Не беше лошо, че го пенсионираха. Аз не храня добри чувства към него. По време на пандемията, той забрави това, което винаги е знаел и се държа като човек, който изпълнява нареждания и заповеди вместо да бъде човекът, който да ръководи и да дава адекватни съвети. Хубаво беше и някои други да ги пенсионират", каза още доц. Мангъров пред Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че Националният оперативен щаб е бил излишна структура.

"Това не е първата криза, с която се сблъскваме. В нашата здравна система има достатъчно звена, които да се справят с нея, така както са се справяли в миналото", отбеляза още медикът.

Доц. Мангъров остава на мнение, че краят на пандемията ще дойде тогава, когато вирусът премине през поне 70 % от населението на страната. Според него около половината от населението в момента се е срещнало вече с него.

"Човек, който е карал китайския вариант, не се разболява от британския и от индийския. Ако това се случва, се случва в изключително редки случаи или по лек начин. Няма как човек, който се е срещнал с някой от тези варианти, и се срещне с другия, да се разболее по начин, по който би се разболял някой, който не се е срещал с тях", категоричен е той.

Относно предстоящите избори, той е на мнение, че няма да видим нещо много по-различно от това на предходните.

"Мисля, че след 11 юли ще се повтори това, което се случи след 4 април с дребни разлики. Ако пазарлъците са по-успешни, ще се сформира правителство, но не вярвам да просъществува дълго, защото нашите политически сили са разделени и няма идея, която да ги обедини", категоричен е доц. Мангъров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В политиката и на работното място, не сме, за да се обичаме.
23
5
 
20
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Мангъров само за някои неща е частично прав. Но по отношение на маските - не е прав. От личен опит казвам - докато носих маска старателно и винаги, когато трябва - 1 год. НЕ се заразих. После пренебрегнах това и се заразих. Впрочем и Испанският грип е овладян в крайна сметка само благодарение на маските. ФАКТ.
22
3
 
23
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Мангъров що не вземеш да се скриеш някъде!Колкото и да се напъваш повече от това няма да станеш!
21
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай Шиле го ритна краставо магаре.
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такива като Фидел Кастро цяла държава управляват сами, та Мангъров едно здравеопазване за 10 милиарда да не може.
19
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз не храня добри чувства към теб,Мангъров!И още чакам да си скъсаш димломата,както обеща миналата година
18
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кантарджиев си замина пенсиониран, но този великомъченик от снимката започна да става досаден и вече очакваме кога ще ни отърве от себе си.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ли някой тук от Шумен?
16
3
 
9
 
! Отговори
EMIGRANT преди 2 години
Много прости БКП ***?!Направо се завалят от простотия и неосведоменост!!Налапали опорни точки и пучи масали от По за срано и лаят ли лаят месечината!!И на х,й да се въртите,независимо колко време ще мине,Борисов 4 ще дойде както идва смъртта,в този случай обаче ще е шансът за живот на България!!А вие си лайте,те господарите ви ще свършат паричките!!Да видим какви ще ги вършите,долни крадци на ДДС!Кака ви Лара Кьовеши ви поздравява с песента,чекам ви а вие не довагяте джанъм!!
15
6
 
15
 
! Отговори
Хехе преди 2 години
Е,как да храниш? Кантарджиев каза, че никога не е вземал пари за консултации и само ти се оказа ГУЗНИЯ, който се закачи на тази въдица!
14
5
 
16
 
! Отговори
хаха преди 2 години
До мангъркъде към 2032 може да започне да свършва пандемията у насако слушате мангърахахахаххахах
13
5
 
18
 
! Отговори
EMIGRANT преди 2 години
Този лу дньо още ли не са го прибрали където му е мястото?!Правилно констатира новият министър на здравеопазването,че психиатричната помощ не е на ниво,но се вижда,че не взема спешни мерки!
12
7
 
23
 
! Отговори
 мангър преди 2 години
толкова се компрометира че едва ли някой вече ти обръща вниманиенали щяхме да се справим с вируса или да изчезне за 10-12 месеца, сега пък 70% да минат и как да минат бе мангът колко ще измрат от тях, изчислили ли си колко случаи на ден трябва да има нови и смъртни за да минат 70% от всички българи ако до сега са минали я има я няма милионтрябва да му бъде отнет лиценза на този некадърник и да не практикува никога повече тази професия, като опасен за жиовота на хората човек
11
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А какво ни интересуват чувствата между два професора.Тезите им са различни, а дори и тези разлики пак не трябва да занимават публиката. Да си воюват по форуми и симпозиуми. И когато вътре в научната общност се разберат, тогава и по медии могат да се появяват. Останалото е миш маш и игра с публиката. Това няма да доведе до нищо добро. Има разлика между наука и религия, макар и да се опитват да я размиват.
10
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
днес носите маски, утре бурки
9
17
 
7
 
! Отговори
до 14 преди 2 години
А твоите идоли червен комунист от като Кантарджиев от гроб които направиха България да бъде на челно място по смъртност от covid Те не са ли за затвора бе червен
8
15
 
8
 
! Отговори
Най преди 2 години
Големият смях е привържениците на гроб да се мислят за демокрации като те са най-големите комунисти начело с вожда много сте прости устата вътре ви го тургам вътре
7
16
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъров е за затвора. Много глупости изприказва и сътвори при тая пандемия. Язък за титлата му
6
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП отвръща на удара.
5
8
 
25
 
! Отговори
аз преди 2 години
Пълна откачалка.Като те гледам и ти си за пенсия вече.И да, и към теб не храним добри чувства.