Светът вече е футбол: Започна Евро 2020

Кулминацията беше изпълнение на Андреа Бочели
11 юни 2021 22:10, Нели Христова
23

Началото на Евро 2020 официално е факт! Шампионатът на Стария континент беше откри с церемония на стадион "Олимпико" в Рим. Именно на него след броени минути започва първият мач, който противопоставя Турция и Италия, пишат от Gol.bg.

Старт на турнира дадоха легендите Франческо Тоти и Алесандро Неста. После излязоха 24 души, които носеха големи надуваеми топки. На тях беше изобразен флагът на всички участници в надпреварата. Това стана под звуците на хора на италианските въздушни сили. Шоуто продължи с интересна хореография, а феновете про трибуните не спираха да снимат. Кулминацията беше изпълнение на легендарния оперен певец Андреа Бочели. Той изпълни арията на Пучини Nessun Dorma. На финала беше изпълнен и химнът на Евро 2020. Песента се казва We Are The People и е записана и изпълнена заедно музикантите от U2 Боно и Ди Едж,
За първи път първенството ще се проведе в повече от един град – цели 12 спечелиха първоначално правото на домакинство, като до последно имаше колебания и промени поради динамичната обстановка, свързана с глобалната здравна криза. В крайна сметка, след като Дъблин отпадна от сметките, а двубоите в Билбао бяха изместени в Севиля – Лондон, Рим, Мюнхен, Баку, Санкт Петербург, Будапеща, Севиля, Букурещ, Амстердам, Глазгоу и Копенхаген ще приемат срещи от груповата фаза и елиминациите на турнира. В добавка, тимовете ще се радват и на подкрепа от трибуните, която ще бъде ограничен капацитет в зависимост от мерките в дадената страна срещу COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
chestita pobeda turkiye!
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
новото нормално е да не знаем коя година сме, като хамериканците, те си мислят че сме 80 те сигурно
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виж ти! Пък аз си мислех, че светът е пандемия.
8
1
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БЛЯ БЛЯ БЛЯ БЛЯ БЛЯ
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето как ФИФА представя тазгодишното футболно европейско първенство по футбол: "The countdown to UEFA EURO 2020 is well and truly on, with 24 teams set....."/// Явно проблемът не е само в българската журналистика, а изкрейзването е в световни размери.
6
3
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Forza Italia !!!
5
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз ще викам за Южна България или както се наричат по погрешка Северна Македония!
4
3
 
11
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Ковидидиотията тотално, ще отврати и хората от футбола...Тия празни трибуни, ще останат празни за дълго.... Айде някой ваксър, доктор да даде логично обяснение, защо 70 000 стадион не може да е пълен на 50 процента поне...А в хипермаркета ври от народ и никви мерки... Дори продавачките се скатават да станат огромни опашки по касите...
3
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евро 2020 започна???Тя годината 2020 свърши, вече е 2021, ама това 2020 щом ся почва.... а бе сбъркана работа.
2
13
 
9
 
! Отговори
Тулупа преди 2 години
Дреме ми на шлифера за ритнитопковците
1
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
все по-малко хора се интересуват от тази безмислена игра.Особено в българия 95% от футболните фенове са клошари,наркомани,алкохолици и застаряващи плешиви мъже.