Сестрата на Ким Чен Ун попари надеждите за преговори със САЩ

Тя заяви, че Вашингтон е изправен пред "разочарование"
22 юни 2021 20:00, Нели Христова
48
Сестрата на Ким Чен Ун попари надеждите за преговори със САЩ
Снимка: БГНЕС

Ким Йо Чен, сестра на Ким Чен Ун, попари всякакви надежди за пробив в ядрените преговори със САЩ, предупреждавайки Вашингтон, че е изправен пред "разочарование", ако смята, че е възможна ангажираност със Северна Корея.

Чен, която е висша фигура в управляващата партия и се смята за един от най-близките доверени лица на севернокорейския лидер, заяви, че всякакви очаквания на САЩ за възобновяване на преговорите са "погрешни", според държавната агенция KCNA.

"Има една севернокорейска поговорка, която гласи: "В съня онова, което е по-важно е не, че го сънуваш, а как го интерпретираш. Изглежда, че САЩ може би интерпретират ситуацията по такъв начин, че да се почувстват спокойни", заяви Ким Йо Чен. "Но очакванията, които те избраха да имат, може да предизвикат у тях по-голямо разочарование."

Тя направи забележката ден след като специалният пратеник на Северна Корея на САЩ Сун Ким заяви, че Вашингтон е предложил преговори със Севера "навсякъде, по всяко време и без предварителни условия".

Сун Ким, който е на петдневно посещение в Сеул, заяви в понеделник, че се надява скоро да види положителна реакция от Пхенян, но добави, че санкциите на САЩ срещу Северна Корея ще останат в сила.

След неотдавнашен преглед на подхода си към Севера, САЩ заявиха, че ще търсят "калибрирани и практични" начини да убедят режима да се откаже от ядрените си оръжия.

Позицията на Джо Байдън е описана като комбинация от пряката ангажираност на Доналд Тръмп с Ким Чен Ун и политиката на Барак Обама за "стратегическо търпение". Но някои експерти не вярват, че Байдън ще облекчи санкциите, докато Северът не предприеме очевидни стъпки към разрушаване на ядрения си арсенал.

Други американски служители изразиха предпазлив оптимизъм за пробив в преговорите.

Американският съветник по националната сигурност Джейк Съливан каза, че Ким Чен Ун е изпратил "интересен сигнал" миналата седмица, когато е разпоредил на служителите на управляващата партия да се подготвят за "диалог и конфронтация" с администрацията на Байдън, въпреки че е поставил акцент върху конфронтацията.

Съливан каза пред ABC News, че САЩ ще изчакат и ще видят дали отговорът на севернокорейския лидер е "последван с някакъв по-пряк контакт с нас относно потенциален път напред".

Изглежда, че намесата на Ким Йо Чен осуети всякакви перспективи за ранно възобновяване на ядрените преговори, които са в безизходица, след като Ким Чен Ун се срещна с Тръмп в Ханой през февруари 2019 г.

Срещата им на върха завърши с несъгласие, след като САЩ отхвърлиха исканията на Северна Корея за голямо облекчение на санкциите в замяна на частични действия към разоръжаване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До СССРако в БГ се живее в мизерия, то какво ще кажеш за блатная при положение, че заплатите ни са с 50% по високи? Раша = Африка със сняг.
29
1
 
1
 
! Отговори
Това е Гъба за нас! преди 2 години
Тази от Корейското ГЕРБ ми прилича на филм на ужасите.
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тия твореца се е изгаврил ама безпощадно.
27
2
 
5
 
! Отговори
Бати Пичето преди 2 години
Тая е много готина. Малко ми прилича на момичето от Гръдж филма (Grudge)
26
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия са промити мозъци и не знаят колко са зле,затова си мислят,че са добре.Ядат корени,гладуват.Който има ориз е цар!Ако не е Китай и Русия досега да са измрели от глад.Нито се чува да се борят за свобода,нито нищо.Нека си съществуват там не ми пречат,стига да не мятат ракети пак.Да си ги чуват щом искат и да гладуват!
25
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Не че нещоа ти къде изобщо си виждал севернокореец?
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От десетилетия светът е оцелял без северна корея, в крайна сметка който има интерес от преговори, той да поиска. Щом СК толкова се дърпа, да си живеят изолирано още 50 години.
23
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дреме им на САЩ. Като и засвириии г1заа от глад ... сами ще дойдат. Жълтата раса до тях е виновна за този кошмар там. Ако не беше се меселадо сега отдава да бяха свалили тоа мракобесен режим и да живеят заедно корейците. На тяхната съвест,ще лежи .Рано или късно ще си платят цената ...няма как ... винаги плащаш
22
5
 
12
 
! Отговори
Не че нещо преди 2 години
Ама някой от вас виждал ли е с очите си северно-кореец да гладува? Аз не съм. И нещо не ми се връзва. В топ 10 на световния износ на плодове са. Реколтата им се изкупува на зелено. Глад, глад, ама от 10 милиона през 1990, сега са 25 милиона. Официални данни на СЗО, не на някакви партийно-държавни медии. Средна продължителност на живота със 7 години над България. Бил съм в Сеул и съм виждал бездомни. За северна Корея се твърди че няма такива.
21
4
 
3
 
! Отговори
US Immigrant преди 2 години
До Анонимен 19 ---- Да, има и наши *** по витрините на Red Light District в Амстердам, недалеч от Дам Скуеър, дето гръмнаха у глъвъта Картофа. В интерес на истината и четирите са едни от най-хубавите. Работят също и като ескорт. За една нощ М. и Н. са правели по 8 000 евро. Нещо против проституцията?! Май критикарите с висящи апаратури започват да си мечтаят защо не са се родили жени. Looool
20
10
 
6
 
! Отговори
жалко , но факт преди 2 години
Има един филм дето от глад достигат до канибализъм, и все си мислех че е холивудски измислици, но няма да се учудя ако са на този етап.
19
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичките ми познати и познатки на запад, и познатите и познатките на моите познати и познатки на запат работят все мениджъри и консултанти, никой познат или познатка не мие улици и не пpocтитуира на запад, 2 милиона българи само консултанти и мениджъри и престижни професии на запад.
18
2
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До Анонимен 15/ ВЗЕМИ СИ Я ТОЧНО ТАЯ АЗИАТКА, АМА Е КАТО БОГОМОЛКИТЕ СЛЕД СЪВКУПЛЕНИЕ ЩЕ ТЕ ОДЕРЕ И ИЗЯДЕ ЖИВ!
17
0
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
До Анонимен 18: Не бе,само си направих...майтап,че са много...страшни севернокорейците,но явно това е...истина и за това ***...изтриха.
16
6
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ВЪВ БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-ЗЛЕ ОТ ЦЕЛИЯ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ И ТОВА Е БЕЗСПОРНО! РУМЪНИЯ ВЛЕЗНА В ЕС И СТАНДАРТА ИМ НА ЖИВОТ СЕ УВЕЛИЧИ МНОГОКРАТНО И ТО БЕЗ ДА ВЗИМАТ НОВИ ВЪНШНИ ЗАЕМИ! А ТУК БОРИСОВ КАЗА, ЧЕ СТАНИШЕВ Е ОКРАЛ ПАРИТЕ ,НЕ БИЛ ТОЙ!
15
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ми харесва тази азиатка.
14
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе интересно ми е в какви кръгове се движите, щом всичките ви познати на запад или мият чинии или проституират. Аз лично поне не познавам такива. Не е ли време да преосмислите средата в която сте избрали да живеете? Нови контакти? Хигиена на общуването?
13
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даже в СК няма такава цензура като в този сайт/
12
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам за масова емиграция в СК, но два милиона българи пpocтитуират и слугуват на запад на богатите за мизерно заплащане, защото в членката на ЕС и НАТО няма работа и ги чака гладна смърт.
11
9
 
12
 
! Отговори
СССР преди 2 години
СССР нали го няма да ви пречи, защо българите живеят в мизерия като африканци при американското патньорство? Кой пречи сега на българите сега при американското партньорство?