Условна присъда за Румен Овчаров за "Мини Бобов дол"

Той е признат за виновен в умишлена безстопанственост
22 юни 2021 19:07, Петя Славова
39
Условна присъда за Румен Овчаров за "Мини Бобов дол"
Снимка: БГНЕС

Апелативният специализиран наказателен съд призна Румен Овчаров за виновен в умишлена безстопанственост и го осъди условно на две години затвор, съобщиха от съда.

Второинстанционният съд е отменил присъда на Специализирания наказателен съд и вместо нея е постановил нова, с която призна Овчаров за виновен в извършване на умишлена безстопанственост, от която са настъпили значителни щети за "Мини Бобов дол" в размер на 2 659 040,60 лв., като го оправдава обаче за разликата до 24 455 474,80 лв.

Още по темата

Специализираният съд беше осъдил през август 2020 г. Овчаров на две години условно, но бившият министър на икономиката в тройната коалиция трябваше и да заплати 16,5 млн. лв., колкото са изчислени щетите за държавата от действията му.

По същото обвинение за безстопанственост е признат за виновен и Пламен Евтимов - изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на "Мини Бобов дол". Неговото наказание отново е две години условно.

Овчаров е осъден да не заема държавна длъжност в срок от три години, а Евтимов да не заема ръководна длъжност в държавно предприятие.

Със същата присъда подсъдимата Ана Янева е призната от съда за невинна и оправдана по обвинението за извършена умишлена безстопанственост, от която са причинени щети в размер на 28 174 082,08 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Условно! Червените нали искаха правосъдие по високите етажи? Б.клуци! Сигурно го гласят на някой пост, щот едва ли ще живее още 100 год, за да му е условна присъдата!
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мутрите през подчинената на тях съдебна система се застраховаха Овчаров да не бъде министър. Надяват се следващия министър да не разбере за далаверите им.
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За кокошка няма прошка.
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как да осъдят КОМУНИСТИТЕ, съдът е ка техни!Помня думите на САРКОЗИ: НЯМА НА СВЕТА ПРОКУРАТУРА, КОЯТО ДА СЪБЕРЕ ГОДИНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ПРЕД БЪЛГАРСКИЯ СЪД!
29
1
 
8
 
! Отговори
хард преди 2 години
Някой помни ли като сдаваха властта на Борисов, как *** напъхаха 7-8 Висши Съдии в ВСС, как изпратиха в посолствата в чужбина над 20-30 техни доверени лица и как най-накрая най-нагло си ГЛАСУВАХА ЗАКОН ЗА НЕННАКАЗАНОСТ ПО СЛУЖБА! С две думи от страх от ГЕРБ, си бронираха задниците със закон! Защо никой не ги говори тези неща и защо се забравят!Искате осъдени? Е, как да стане бе господа? Така ще е винаги, когато *** идват и си отиват от власт. Хайде Кьовеши, къде си? Лустрация!
28
1
 
6
 
! Отговори
хард дo 27 преди 2 години
Винаги съм се чудел какъв факир трябва да си за да умееш да лавираш между Русия и Запада. Първо в БГ Московската агентура си има корени, а Запада трудно може да ни се довери на 100%! Лесно е със Запда, защото каквото и да направиш няма да платиш с живота си, докато трудно може да се каже същото ако играеш хард С Русия. Просто , ценностна система. Затова и ги имат за диваци, въпреки напъните да се изкарат Европейци. Та, относно Борисов,..ДА,...по-успешен политик от него в новата си История нямаме
27
0
 
3
 
! Отговори
бай ганю преди 2 години
сякаш бивш или настоящ политик няма шанс да бъде осъден у нас на ефективна дългосрочна присъда
26
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мислете хора!!!!! Тия ни превземат отново, ще страдаме скоро ,нагли комунисти
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иначе не управлява БСП с другаря нееееее те са за България милите за милиони левове,условна ъъъъъъъъ ??????
24
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 17 " Хард" Този да! И Борисов също! Съгласен ли си мен?
23
2
 
6
 
! Отговори
Сготвени избори преди 2 години
Гласувайте хора не с машини с гълъби утре ще ви кажат и как да дишате а руменчо с УСЛОВНА!!!
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отчува си децата с шашмата от Москва. И накрая условна присъда.!!! И за какво бе това следствие 15 години за една условна присъда ??????
21
1
 
8
 
! Отговори
Помнещ преди 2 години
Ами ето поредното доказателство,че власт на власт око не" вади"! Толкова " министри съдиха" И всички се отказваха " невинни" през годините! И днес,31 г,нямаме осъден министър,депутат.и управляващи в ешелоните на властта!Цветелин Кънчев не го броя! Неговото беше кокошкарско изпълнение! Ами точно това трябва да се промени! За това ни побутват и ЕС и САЩ! Гешев се оказа поредната пионка на силните на деня! Скалъпи процес срещу Иванчева,който днес се оказа балон! И? Трябва да се изчистим вече!
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахахахаха ха-ха-ха хахахахахахахаха
19
1
 
15
 
! Отговори
sorry преди 2 години
Р.Овч. невинен,Овчаров крал,крал,че се ооосрал-невинен.В България този дето краде,не плаща сметката,сметката се плаща от работещата рая!До нови срещи и до нови избори,работеща рая!
18
4
 
8
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 2 години
Фигуранта трябваше да го вземе за съветник на Янев...
17
0
 
21
 
! Отговори
бг правосъдие преди 2 години
куче влачи диря няма .... и накрая крадеца невинен
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бълха го ухапала, но поне има известно морално удовлетворение.
15
0
 
31
 
! Отговори
хард преди 2 години
Този е за няколко доживотни присъди. Някой пита ли го какво договори в Москва за цената на газа, която ушанките ни вдигнаха двойно при положение,че имахме договор за още 2 години на цени от 120 Евра. Тоз отиде в Москва, при закрити врати и подписа за 250 евра. Продажници! Това са *** и продажници от близкото пост социалистичско време. И сега с новото попълнение от ИТН със дългун, се надяват пак да вкарат държавата в лапите на диваците със сърпа и *** от Азия.
14
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мухаааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа.....Дългият Инкасатор-за откраднати 25 милиона/а неговите Врътки са за стотици милиони/ на 2 години условно. Къде моа се уреда да открадна 1 милион. Съдът ще ме вероятно похвали. Закриване на българския най-хуманен съд. Искаме Румънски...