Целувка с подчинена може да коства поста на британския здравен министър

Мат Ханкок е нарушил правилата за физическа дистанция
26 юни 2021 10:38, Елка Василева
40
Целувка с подчинена може да коства поста на британския здравен министър
Снимка: архив, БГНЕС

Британският министър на здравеопазването Мат Ханкок призна, че е нарушил правилата за физическо дистанциране. Таблоидът „Сън“ публикува снимки, на които той целува своя съветничка в министерството. Премиерът Борис Джонсън заяви, че приема извинението на Ханкок и смята случая за приключен, но призивите за оставка или отстраняване на министъра продължават, предаде БНР.

Ханкок заяви, че „съжалява, че е разочаровал хората“, след като бяха показани снимките му с Джина Коладанджело, която лично той е назначил.

От „Сън“ поясниха, че снимките на Ханкок и Коладанджело - и двамата женени с по три деца, са направени на 6 май в министерството на здравеопазването.

Опозиционната Лейбъристката партия призова премиера Борис Джонсън да уволни Мат Ханкок.

Председателката на партията Анелизе Додс заяви: „Ханкок определя правилата, той призна, че ги е нарушил. Сега трябва да напусне. Ако не подаде оставка, премиерът трябва да го уволни“.

Либералдемократите  също призоваха за оставка на Ханкок, обвинявайки го в лицемерие. Джонсън обаче заяви, че има пълно доверие в министъра. Той посочи, че е приел извинението на Ханкок и смята случаят за приключен.

Политически наблюдатели отбелязаха, че сега обаче в правителството се притесняват, че доверието в Ханкок е сериозно разклатено и в неговата мантра, че съществуващите ограничения трябва да се спазват. Със запазването засега на Ханкок в кабинета Джонсън позволява на опозицията да го атакува по въпрос, който ще има голям резонанс сред гласоподавателите, а именно, че за министрите правилата са едни, а за останалите – други, заяви анализаторът на Би Би Си Иън Уотсън.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако беще целунал мъж щеше да има аплодисменти.
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зависи от целувката