Наско Сираков: За мен случаят Джоузеф Диксън е приключен

По думите му Левски е далеч от фалит
2 юли 2021 18:23, Нели Христова
22
Наско Сираков: За мен случаят  Джоузеф Диксън е приключен
Снимка: БГНЕС

Главният акционер на Левски Наско Сираков говори пред "Дарик" за последните събития на "Герена" и за бъдещето на клуба.

Ето какво каза Сираков, цитиран от Gol.bg

"Мърдам още, добре съм. Имал съм и по-добри периоди. Огромно благодаря на Palms Bet, никой не трябва да забравя, че те първи подадоха ръка на Левски в най-първия момент. И те са изключително доволни от съвместната ни работа.

Сега пристъпваме към разширяване на отношенията ни. Само ще кача, че на базата на разговорите ни, още в понеделник ще извикам братя Цоневи и Краев, за да продължим техните договори и да бъдат футболисти на Левски.

Използвам момента да благодаря на всички момчета. Даже и на тези, които си тръгнаха. Те изкараха най-тежкия период в клуба. На всички треньори в школата, на цялата администрация. Шапки долу за тях! Надявам се, че този период ще бъде зад гърба ни.

Сътрудничеството ни ще бъде на доста нива. Не само финансово. Ще бъде изгодно за футболния клуб. Да се говорят цифри е несериозно. Миналата година ситуацията беше по-тежка финансово, отколкото е сега. Старите задължения са значително по-малко към персонал и играчи. Мога да гарантирам, че Левски ще започне това първенство, но и ще го завърши.

Може значително по-спокойно да гледаме в бъдещето. Означава, че по-разумно ще се харчат парите. Тук е моментът да призова привържениците ни, цяла година повтарям и бях много нападан, че сме спрели дарителската кампания. По никакъв начин не съм прекратил ентусиазма им.

За клуб от ранга на Левски е невъзможно, и второ в ситуацията, в която е целият свят, клубът не може да се издържа от дарения. И не е това пътят. Бих ги призовал, който обича Левски, да възобнови кампанията за членските карти. Сега е моментът да поставим рекорд и по абонаментни карти. От това зависи и какъв отбор ще имаме за следващия сезон.

Бих призовал привържениците да даряват, примерно, за козирката на "Герена". Левски беше попаднал в една ситуация, каквито и пари да влезнат миналата година - да изплащаме обезщетения на всички тръгнали си футболисти с големите заплати. Да погасяваме споразуменията си с тях. Принуждавахме се да държим хората, които работят в този тежък момент, да работят без заплащане. Сега сумата е далеч по-малка. Може по-спокойно да гледаме в бъдещето.

Не съм съгласен, че зимната селекция е била провал. Ако не бяхме направили тази селекция, ние щяхме да имаме проблем с оцеляването. На базата на многото контузии и то на водещи футболисти. Не са похарчени милиони за тези футболисти. Допуснахме грешка единствено с Рерас.

Наско Сираков не е безгрешен. Много неща можех да направя по-добре. Времето не може да се върне назад. Не приемам и отношението на Хубчев към клуба. По-скоро е лично към мен. Нека не забравят, че повечето от тях дължат почти всичко от това, че са играли в Левски. Засега Живко Миланов остава треньор на Левски!

С Мъри сме говорили няколко пъти през тези два месеца. Нищо не го спира, бяхме се разбрали за условия и селекция, ако се беше случило това с Диксън. Нещото, което го вълнува и е правилно, е някаква сигурна финансова рамка и да не се получава това, което се случи тази година. Футболистите да играят без пари цяла есен и пролет.

Ако Левски може да си позволи да вземе Мъри, аз ще съм първият, който ще го покани. Живко е млад треньор, който има още доста да учи. Трябват ни защитници, имаме нужда от 3-4 футболисти. Ще намерим! Мен ми е неприятно да говоря на темата "Ники Михайлов". Родил се е и ми е израснал в ръцете. Много бързо се забравят някои неща.

Преди 17 години, при това ръководство, аз и Мъри взехме Ники Михайлов в първия тим. Преди мача с Оксер, ние му гласувахме доверие и игра срещу тях. Миналата година Ники Михайлов беше на футболните гробища. Не беше броен за жив. Тежеше 127 килограма. При това ръководство пази цяла есен. Целта беше да свали под 100 кг.

Той максимално стигна до 107. Декември месец беше предупреден, че ще вземем нов вратар. Ако той беше малко показал...Не може след мача с ЦСКА декември, на другия ден да си 115 кг. Да беше показал малко поне от желанието на Валери Божинов, нямаше да има проблем и щеше да бъде вратар на Левски.

Валери Божинов ми е на сърце. Той е фантастично момче. Безкрайно обича Левски. Аз безкрайно съм му благодарен за нещата, които свърши в съблекалнята. Един път завинаги трябва да си даде сметка, докъде му стигат възможностите като футболист. Той може да бъде много полезен на Левски, но на друга позиция", заяви Сираков.

"Левски финансово е най-кристално изрядният клуб в България. Фалитът вече е далеч", обяви собственикът на Левски Наско Сираков пред dsport, след като днес клубът подписа нов спонсорски договор с букмейкърска компания.

"Левски финансово е най-кристално изрядният клуб в България. Фалитът вече е далеч", обяви Сираков пред dsport, след като днес клубът подписа нов спонсорски договор с букмейкърска компания.

"Шест месеца се водят тези разговори и когато бяхме на финал, не приемам при положение, че сме изпратили договор с цифри, които са обсъждани с него, да започнем да си говорим през медиите. За мен това е несериозно, не се прави така. Единственото, което съм искал, е Левски да бъде максимално защитен като институция. Така че в медиите можеше да се коментира, когато всичко е завършено, той реши да постъпи по друг начин, но аз го приех повече като извиване на ръцете ми, за да подпиша може би друг тип договор и предпочетох да прекъсна. Стремял съм се и на моите адвокати съм им казал, както и на него, че единственото, което искам и държа, е Левски да бъде максимално защитен. Във финансовите параметри не сме имали различия, може би се е притеснил от това, че беше заложено в договора, ако не изпълнява инвестиционния план в първата година, да можем да го съдим като физическо лице, но това в разговори между адвокатите можеше да отпадне. На мен ми беше симпатичен, не мога да го нарека измамник.

За мен случаят е приключен, ако Джоузеф промени мнението си, да заповяда да ми звънне. Да, сигурно избързах, но аз смятам, че наистина това беше бъдещето на клуба, да влезе в съвсем друга орбита и клубът да се изстреля на съвсем друго ниво, така че от тази гледна точка аз не съжалявам. Ние сме направили оценка по международен стандарт, лицензирана фирма, на материалните активи. Това е валидно пред всяка една финансова институция в целия свят. Мисля, като документация и като запознаване с цялостното състояние на клуба, беше му представено на Джоузеф по най-коректния и най-честен начин", обясни Сираков относно случая с Джоузеф Диксън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не съм левскар...............но Наско Сираков е пич.................усети се, че тоя тъ.пак Диксън е само средство за изпиране на пари!!!Успех на Наско Сираков..............той си остава легенда за Левски и за БГ-футбол!!!!
19
0
 
0
 
! Отговори
Настрадин Ходжа преди 2 години
чуда се, наско дали е ял днеска?
18
0
 
2
 
! Отговори
Ай преди 2 години
Влязат, а не влезнат, неграмотници.
17
0
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
И ти си приключен,а и "Левски",докато си му собственик.Бог да прости "Левски".
16
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стоичков е пич. Легенда, има връзки в цял свят, има академии, обичан от всички българи. Да го сравняваш с някакви пааткани от бфс е несериозно. Просто човека дойде да помогне... никой не го подкрепи и си замина. Това,ще направи и Берба... ако не го подкрепите, ще си тъните с перукана и толкова.
15
8
 
7
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Наско Сираков става за премиер.
14
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ксто бях младеж около 18г 20г спрях да гледам БГ футбол. Видях,че там няма спасение с такива хора в държавата. След 15г... мога да кажа,че съм взел правилно решение. Гледам друго първенство, фен съм на друг отбор и супер добре се забавляваме. Даже се чудя, какви хора още се вълнуват от такива селски драми...в Бг.Се едно гледам 90те .... едно и също.
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз загубен ли е да св занимава с тоя отбор. Едвам е жив. Аве глефай си живота ... ходи на почивки. Кво ще оправяш бе... цялото ръководство на БФС е издънка ... феновете седят и търпят. Дори и сега , когато нов човек иска пак да вземе властта и да сложи край на тея безделници... ОТНОВО ФЕНОВЕТЕ СПЯТ ? КЪДЕ СТЕ БЕ ултраси ? Може да се биете по стадионите, а неможе да махнете 5ма *** в БФС... срам и позор сте. Вие не сте фенове , а обикновенни глупава бекове
12
17
 
4
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
От златното поколение САЩ 94 най-сериозен е Наско Сираков. Останалите като Стоичков и Лечков въртят далавери. Наско си остана най-сериозен. Нито се бори да е треньор, нито бизнес, нито мисли да влиза в политиката като Лечков.
11
1
 
14
 
! Отговори
1 рубла = 1 стотинка преди 2 години
Наско, от самото начало ми беше ясно, че тозиКелеш няма пари. Целта му беше да сключи договора срещу някакви голи обещания и после да обикаля по банките за кредит. Или да препродаде договора на истински инвеститор.
10
5
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЧАКАМЕ СЛЕДВАЩОТО ПОДСТАВЕНО ЛИЦЕ НА БОЖКОВ!!!! ЦЕЛТА С ДИКСЪН БЕШЕ ДА СЕ ИЗНУДИ ДЪРЖАВАТА ДА МУ ДАДЕ ДА ПРАВИ МОЛ В БОРИСОВАТА ГРАДИНА НО ДЪРЖАВАТА ИЗОБЩО НЕ РЕАГИРА ЩОТО СЕГА НА ВЛАСТ СА БСП А ТЕ СА ФЕН НА ЦСКА !
9
1
 
7
 
! Отговори
Сем Сиракови преди 2 години
Да станат спонсор.
8
0
 
13
 
! Отговори
Bungar преди 2 години
Когато трябва да се направи нещо законно във футбола в България,просто не става. В този спорт се перат пари и нищо друго. С чисти пари не става.
7
2
 
3
 
! Отговори
тоя па преди 2 години
не бе наско , за него случая наско черепов е приключен , не ви се е вързал на номерата .
6
1
 
17
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Чуждите инвеститори лъжат. Този щял да строи нов стадион за Левски. Нищо такова. Звучи като обещанията на царя. Ще ви оправи за 800 дни ама друг път.
5
2
 
4
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 години
На гол тумбак чуфте пищови
4
0
 
15
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Наско не си глупав човек, а Джоузеф че бе манекен за изпиране на нечии пари се разбира за 5 секунди след като си отвори устата. Също така всички знаем че всичко се купува с пари, освен любовта на истинските фенове към отбора, които не биха те пощадили ако беше вкарал отбора в няква схема. Важно е клуба да го има и да съществува достойно, дори и по-долна група, дори и без козирка, дори и без големи спонсори.
3
0
 
6
 
! Отговори
САЩ 94 преди 2 години
Наско Сираков, и гоооооооооооллллллллллллллллллл.
2
0
 
15
 
! Отговори
EVRT преди 2 години
Какво и на кого най-вече да рекламират спонсорите? Как да има спонсори, като Герена стана магнит за *** и наркомани. Не останаха читави хора, които да ходят там, всички нормални се отдръпнаха отдавна, затова преди години имаше по 24-25 хиляди на мачовете с Бдин Видин и Янтра Габрово, а сега винаги се виждат празни седалки на всеки мач.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чертава се пак да си покаже рунтавия дирник на бобитъците.