Тодор Батков: Много е зле ситуацията в "Левски". Тревожно е положението!

Той говори и за сделката с Джо Диксън
4 юли 2021 19:46, Нели Христова
40
Тодор Батков:  Много е зле ситуацията в "Левски". Тревожно е положението!
Снимка: БГНЕС

Бившият собственик на "Левски" Тодор Батков коментира тежкото положение, в което се намира футболният клуб. Адвокатът говори и за провалената сделка с англичанина Джо Диксън.

"Бях чул че има някакви разговори, но не знаех подробности. Изненадах се от това, което Наско съобщи на могилката на 24 май. Още тогава изразих съмнение, все пак 30 години ръководя голяма адвокатска къща. Някакси не ми се връзваше. България е рискова страна с ниска покупателна способност, "Левски" има милиони задължения, които трябва да бъдат покрити. Трябва да генерира отнякъде минимум 10-12 милиона лева приходи, за да се издържа. И едва след това идва инвестицията, която сама по себе си също е рискова", разясни Батков.

"На този етап в България все още е нужен благодетел. Домусчиеви са благодетели на "Лудогорец". Те всяка година наливат и то много. В ЦСКА също. В другото ЦСКА също. Стадионът сам по себе си може да бъде построен, но клубът трябва да бъде отделен. Държавата няма отношение. Нашите стадиони са частна собственост, дадени са за ползване на клуба", добави бившият бос на "сините". Той хвърли някои нападки към сегашното ръководство.

"Не искам да злобея, но адвокатите, които Наско е наел, трябваше да предупредят. Човек, който идва да инвестира собствени пари или носи чужди пари, той се усеща. Диксън май не приличаше на такъв. Не искам да го обвинявам момчето. Може би желанието той си го е представял за действителност. Много е зле ситуацията в "Левски". Тревожно е положението! Мълчанието не помага на никого. Да излезат от клуба и да кажат: "скъпи левскари, ситуацията е тази и тази, моля ви помогнете, кой с каквото може. И още един съвет: да обявят отделни сметки - желаещи да дарят на школата, да дарят на първи отбор. Но ние дори нямаме и първи отбор в момента, останали са 12 футболисти, не знам как издържат, как хранят семейства. Да не губят вяра феновете. "Левски" ще го има. От държавата да не чакаме, свърши тази работа. Задължително да отидат да гласуват феновете, по съвест!", завърши Батков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
Перниканец преди 2 години
"12 футболисти, не знам как издържат, как хранят семейства"...Ами трудно е. Мартин Петров каза, че с големи лишения бил спестил 4 милиона евро...
31
0
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 2 години
АЗ СЪМ АТЕИСТ --- ЕДИНСТВЕННИЯ ДЕН СВЪРЗАН С РЕЛИГИЯ -КОЙТО ПОЧИТАМ И МУ СЕ РАДВАМ Е - 15.06... -"ВИДОВ ДЕН " !!! ТА, КОГАТО БЯХА НА ВЛАСТ /ПОЛИТИЧЕСКА И ДЪРЖАВНА / ЛЕВСКАРИТЕ СЪСИПАХА МОИТЕ ПЕРНИШКИ ФУТБОЛНИ ОТБОРИ : "МИНЬОР" И "МЕТАЛУРГ" -ПОДЛО !!!!!! СЛЕД "В" ГРУПА - ФК "ЛЕВСКИ " ЩЕ БЪДЕ В "Б" И ЩЕ СЕ СРЕЩАМЕ !?!?!?
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
милиционерите
29
0
 
5
 
! Отговори
3 преди 2 години
Сираков вкара допълнително хора които да са посредници между него и Диксън (Благой Георгиев) определя обща пресконференция с Диксън, после един час преди нея му казва, че не може да дойде и бяга от нея, а след това казва на феновете, че оставали Диксън "да го ръфат питбулите".Накратко - Сираков иска да получава пари, да има власт, но сам да не отговаря пред никого....
28
0
 
9
 
! Отговори
2 преди 2 години
Сираков иска 200 милиона гаранции за едно дружество на ръба на фалита. Също така иска ако *** не бъде изправен до една година на крака да има право да съди Диксън - нереално, за оздравяването на *** ще трябват най-малко 3-4 години.Сираков иска и нов стадион. Същевременно иска да остане на хранилка и то - с висока заплата и да има административен пост и да командва.Сираков иска да решава кой да е треньор - Мъри или Живко Миланов - Диксън може да има друг предвид.
27
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 2 години
Аз пък не обвинявам Диксън. Нека видим фактите - над 25 милиона задължения на отбора.Диксън използва сериозна международна одиторска фирма - CBRE и те ме кязват, че цифрите съобщени от Сираков дори не се доближават до реалноста, че има повече от 60 процента разминаване. Че стадиона ще даде много по-малък приход. Естетествено иска предоговаряне.Същевременно Сираков не иска да предаде всичките 51 процента на собственика, а само миноритарен дял.
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
500 лв. заплати и кото иска иска, който не...дома. Смукачи на чужди пари без видим напредък...стига толкова!
25
1
 
14
 
! Отговори
ВИЛИ преди 2 години
ЗАКРИВАЙЙЙЙЙЙЙ СТИГА ТАЯ МЪКА!
24
1
 
8
 
! Отговори
лескар преди 2 години
КАКВО СТАВА С МОЯ ОТБОР ЛЕВСКИ В КАНАЛА ЛИ ОТИВА КАЖЕТЕЕЕ МИИИ УМИРААААМ
23
1
 
9
 
! Отговори
Нели преди 2 години
парите на Буци и Пеевски ги няма и сега какво правимеЗАКРИВАЙЙЙЙЙЙ СТИГА ТАЯ МЪКА бАТКОВ
22
1
 
4
 
! Отговори
батков преди 2 години
да празнувамеее
21
3
 
18
 
! Отговори
стоян преди 2 години
Боко тиквата и свинята Пеевски вече са в немилост.Съответно подуянските *** го закъсАха.Логично за отбора на всяка власт.
20
8
 
11
 
! Отговори
Metallica преди 2 години
Този *** загроби отбора ни, като реши да прави нов А сектор, от там започна всичко. Къде се е чуло и видяло да правиш ремонт на парчета ????????? И ни загроби със сумати пари заради тоя сектор, който още не е построен , няма козирка и дължиме един тон пари за това "чудо на чудесата", все едно построихме "висящите градини на семирамида". Пълен профан, и домъкна оня Иво Тонев, който съвсем ни загроби. Боли ме фара, вече не се интересувам от футбол, новите фенове да му мислят .....
19
4
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТАКА Е, МНОГО Е ТРЕВОЖНО ПОЛОЖЕНИЕТО ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ! ЕДНА РЕВИЗИЯ Е НУЖНА ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 10 ГОДИНИ ДА СЕ ВИДИ КОЙ Е СВИЛ ПАРИТЕ!
18
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия да вземат да фалират като чорбарите и да си купят едно лицензче като Ловешкия Цска. Явно това е схемата за крадене на държавни пари. Милионери като Ганчев без проблем могат да платят 15 -20 милиона,но са ги изкарали с толкова крадлив труд,че не им се дават така. Друго си е да фалират отборите нарочно и да купят после емблемата на безценица,за да кажат,че те са истинският клуб.
17
4
 
19
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
От ФК Леевски да се обаждат на баба Дора - синдичката. Да ги пращат в Щ група :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
16
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Батков: "И все пак ние сме Левски"!
15
1
 
18
 
! Отговори
шегаджия преди 2 години
е как бе , нали собственика милионер наско ше го оправи тоя левски .
14
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само на НОИ дължат 50 милиона за пенсии, защото чужденците прибират огромни заплати.
13
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Eй, всичките всичките тия герои съсипаха Левски, та опряха до Диксъна...