Най-малко 70 са жертвите на наводненията в Западна Европа

Очаква се проливните дъждове да продължат и днес
16 юли 2021 08:01, Елка Василева
6

Продължават унищожителните наводнения в Западна Европа - най-малко 70 са вече жертвите на бедствието в Германия и Белгия.

Още по темата

Много хора се водят в неизвестност. Водната стихия остави под вода германските провинции Северен Рейн-Вестфалия и Райнланд-Пфалц.

Армията разчиства пътища от свлачища и паднали дървета с тежка техника, а хеликоптери евакуират хората, които са намерили убежище по покривите на къщите си. Засегнатите от наводненията ще получат федерална помощ, съобщи германският канцлер Ангела Меркел, която определи последиците от стихията като "катастрофални".

До 11 души нарасна броят на жертвите на наводненията в южната част на Белгия, които се оказаха най-тежките за последните 20 години. В Белгия в голяма част от Валония е обявено извънредно положение. Там рухнаха къщи в Пепинстер, след като придошлата река наводни града, а жители от 1000 домакинства бяха евакуирани. На места водата стига до кръста, предаде Bulgaria ON AIR.

В тежка ситуация са и няколко провинции във Фландрия. Придошлите реки нанесоха поражения и на много къщи в южната нидерландска провинция Лимбург, наложи се евакуация на домове за възрастни.

Няма данни за пострадали български граждани при наводненията в Германия и Белгия, съобщиха от Министерството на външните работи. Мисиите ни продължават да следят ситуацията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
6
 
! Отговори
ХХХ преди 2 години
Германия и Белгия ......едни от най-грешните страни в Европа ! Белгия - приют за терористи. Германия - главен щаб на САЩ !
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бай Пешо. .. А каот на някой кър, де няма живо доша стане същия потоп, тогава какво е? Природата "тренира" за следващия бой ли, какво?
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да продължават да изсичат гори за "Гига-фабрики" , щот видиш ли из цяла германия нямат изоставени минни, въглищни или металургични комплекси където да я бяха изтипосали- ама друго си е да се из се **ш на метеното.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поетът го е казал "Една, че две , .е три - усилни паметни години..." , засега сме във втората
2
1
 
8
 
! Отговори
Бай Пешо преди 2 години
Продължавайте да урбанизиране територии като гламави, ама природата отвръща на удара
1
1
 
15
 
! Отговори
Ванката преди 2 години
Има природа, която пренебрегваме от години и тя ни отвръща с много по - голяма сила!