Хиляди на протест във Франция срещу задължителното ваксиниране

Полицията на места използва сълзотворен газ
17 юли 2021 21:05, Красимир Ангелов
319
Хиляди на протест във Франция срещу задължителното ваксиниране
Снимка: БГНЕС

Хиляди протестираха във Франция срещу плановете на президента Еманюел Макрон за задължително ваксиниране на здравните работници и задължителен здравен пропуск за влизане в барове, ресторанти и кина, предаде Франс прес.

В понеделник Макрон обяви мащабни мерки за борба с бързото разрастване на коронавирусната пандемия. Мерките включват задължителна ваксинация срещу ковид за всички здравни работници и за всички други работници, които са в контакт с уязвими хора.

Още по темата
"Тези хора ще имат възможност до 15 септември да се ваксинират и след това ще се прилагат санкции", каза Макрон в обръщение към сънародниците си. Президентът обяви също, че от началото на август ще бъде въведено използването на здравния пропуск за достъп до ресторантите, баровете, до самолетите и до влаковете. Още от 21 юли здравният пропуск ще се изисква за достъп до събития с повече от 50 души на тях.

Мерките предизвикаха масови протести във Франция, като на места полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне демонстрантите, съобщава БТА.

На днешните демонстрации участниците скандираха "Не на здравната диктатура" и "Макрон оставка". Според тях тези мерки накърняват правото на избор на тези, които не желаят да се ваксинират.

Освен в Париж, протести се проведоха и в други големи градове като Марсилия, Лион и Лил, както и в по-малки центрове.

Сред протестиращите имаше "жълти жилетки", опитващи се да подновят антиправителственото движение, спряно от наложените заради коронавируса локдауни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тая страна е напълно свършено, комунистическа администрация, която е подчинена на капиталистически интереси, даже няма понятие за това, ама си е факт, а след още 30-40 години, населението ще бъде основно миризливи дебели черни, които са основните преносители на вируса, и араби-терористи.
211
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И там френската компартия мъти водата.
210
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
много хигиенично и противоепидимично е да се използва газ при тези условия! здравната политика на едно ужасно правителство!
209
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тез байдънясаха
208
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
фарма мафията е силна но далеч не е непобедима
207
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мактон ще си го получи
206
35
 
4
 
! Отговори
Спокойно, народе! преди 2 години
След десетата вълна няма да има кой да протестира!! Няма да има и антиваксъри
205
2
 
20
 
! Отговори
Шок преди 2 години
Никакви ваксини не съм искал като дете, но не съм имал избор, стерилен емигранте. Нито пък съм искал да ме раждат. Всичко това е експеримент и насилие без съгласие. Затова сега са принудени да искат съгласие и подпис както е редно, дори в да влезеш има форма за съгласие че приемаш правилата или си аут. Обаче от тази глупава планета нямаш избор тъпчеш се с отрови забъркани в лабораторията на някой биолог. Защото всички са загрижени да не умреш преди да са те източили през всякакви пътеки.
204
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Спокоен Защо докторите да се забъркват в такива каши, като всеки се откаже как ще те задължат?
203
29
 
6
 
! Отговори
Емигрант преди 2 години
Целта на всяка ваксина е да намали усложненията и евентуалната смъртност при заболяване. Досегашните ваксини са успешни защото микроорганизмите (вируси или бактерии) са стабилни и с поставянето на ваксините( като тази за морбили, заушка, шарка) се постига стерилвн имунитет който в най- желания, но някои от миктоорганизмите ( хепатит, грип)са нестабилни и се налага периодично бустер и при тях се постига ефективен имунитет. Коронавирусните организми са нестабилни.
202
28
 
5
 
! Отговори
Емигрант преди 2 години
Те хубаво пишат тези новини, ама никой не е написал и обяснил защо е така и че няма място за притеснение- всички се извъдиха разбирачи. До сега по света има толкова много ваксини и някои от тях са задължителни, но никой не мрънка против тях. Сега вече седнаха да пишат дисертации по Ковид. Целта на всяка ваксина е да намали усложненията и евентуалната смъртност при заболяване. Досегашните ваксини са успешни защото микроорганизмите (вируси или бактерии) са стабилни и с поставянето на ваксините( като тази за морбили, заушка, шарка) се постига стерилвн имунитет който в най- желания, но някои о
201
1
 
33
 
! Отговори
Българин преди 2 години
В ЕС права може да имаш само ако обърнеш резбата. Иначе - никой не те пита - инжекцията и каквото ти бият, такова.
200
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се откззвайте от протести, ВСЕКИ ден. Тая фармацевтична мафия подхранвана от политическата върхушка трябва да спре да тероризира света. Ана тема на тея изверги, макарони, меркели и подобни престъпници!
199
0
 
5
 
! Отговори
IT-спец преди 2 години
До Алоо it спецаа от HTML си нямам представа, аз съм спец в системно администриране-автоматизация, SQL, Bash, Python, мрежи... други въпроси ?
198
5
 
16
 
! Отговори
IT-спец преди 2 години
подкрепям протестите, неможе 1 демократична страна да налага такива неща, иначе за неваксинирати ако искат да пият биричка навън може да отидат на някоя бензиностанция, сядаш и си поркаш биричката .. нали е забранено в ресторанти и барове .. :) аз така бих направил...
197
3
 
34
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Подкрепа за Народа на Франция...Свобода,Солидарност и Справедливост!!!
196
2
 
39
 
! Отговори
Напомняне преди 2 години
Доброволната ковид-ваксинация започва все повече да прилича на доброволната колективизация в селското стопанство.
195
3
 
8
 
! Отговори
ББ преди 2 години
бедни духом...забравили ценностите с които бе създаден съюза,Историята на Франция,самозабравихте се с вашите офшорни..и преяждането,проблема е,Свободният Избор..налагат в СК и Русия..о в русия ги е страх..г-н Макрон..Кой и защо му позволихте да ни убива през вируса...преврщат Света ни в..дано е лош сън..да създадем нов Хитлер..той е бил по "хуманен"..просто те застрелва..тези ни убиват мъчително и жестоко..какво доживях!!!..поздравления путин..уби ЕС,ко.ина.а която строиш ще обитават и твойте
194
15
 
2
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"Инжекция добре ама нека е с физиологичен разтвор" -- точно пък за тебе някой лекар или мед. сестра ще си сложи главата в торбата. Въпреки че като се замисля... и лекарите в беге са като населението, 80% леш.
193
2
 
7
 
! Отговори
До спокоен преди 2 години
Няма такова нещо. Наночастиците няма да светнат или изпиюкат.