Пуснаха от ареста Димитър Георгиев, бившия шеф на ДАНС

Той бе заподозрян в бракониерски лов
Обновена: 22 юли 2021 06:40 | 21 юли 2021 20:29, Нели Христова
58
Пуснаха от ареста Димитър Георгиев, бившия шеф на ДАНС
Снимка: БГНЕС

Пуснаха от ареста бившия шеф на ДАНС. Димитър Георгиев беше задържан за бракониерство, научи NOVA. Той бе арестуван край Симитли, заедно със собственика на футболния клуб „Витоша”, известен като „Бистришките тигри". Задържан бе и още един действащ служител на Държавната агенция "Национална сигурност". Всички арестувани вече са освободени.

Малко преди полунощ снощи Димитър Георгиев, заедно с още четирима мъже, сред които действащ служител на ДАНС и горски стражар от Симитли, се спускат с джипове от високопланинското село Сушица към село Полена.

Спира ги полицейски патрул, а при претърсването в единия джип е намерен труп на диво прасе. Извикани са горските служител, които установили, че мъжете не разполагат с никакво разрешително за отстрел.

„Получих обаждане от директора на „Държавно горско стопанство Симитли” в 02.55 ч., че органите на полицията са задържали нарушители, които са бракониерствали”, каза Дамян Дамянов, директор на ЮЗДП.Петимата мъже бяха задържани във Второ районно в Благоевград. Иззети са 4 пушки, 2 заглушителя и 215 патрона. От прокуратурата обаче обясниха, че не могат да повдигнат обвинение на никого, тъй като е нужна балистична експертиза, която да покаже изстрел от коя пушка е убил прасето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
6
 
! Отговори
sherlock преди 2 години
Извикани са горските(???!!!) служител???!!!
29
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При наличието на заглушители за пушките, не знам дали на някой прокурор не му светва лампичката, за какво иде реч...още повече, че са били с нарезни карабини, а не баш ловни пушки и всеки, който поне малко разбира от оръжие би се досетил, че нещата не са много чисти.
28
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев не изненада никак за пореден път. Кога за него е имало доказателства за нещо? За големи престъпления нямаме един ефективно осъден. Има няколко условни присъди и всичко друго са оправдателни заради липса на доказателства. Да направим ДМС очила за Гешев, белким почне да ги вижда тия доказателства?
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Требва да се скарам на Севда :) Крие Бокича, не го показва по медиите, служителите й също са много зле, требва да се стегне :))
26
2
 
15
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
"Оправданието им е било, че видели по пътя си диво прасе, което куца. Решили, че е болно и извършили санитарен обстрел, за да не зарази другите животни в гората"Цитирам от друг сайт каква е историята и смятам, че съдът ще я приеме. Все куци прасета ни управляват и затова сме на това дередже .
25
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, сега едно дело за незаконен арест срещу Рашков.
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сега ще се докаже, че дружинката била за гъби, а прасето ги е нападнало и те са действали в условията на неизбежна самоотбрана
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Едно По скоро тур четчата са тихи напослдак, щото са изпаднали в паника :)) Боко вече не е премиер, може "лошите" българи да направят като сърбетата :))))
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Развъртяли са едни телефони и сега се оказва че прасето се е самоубило. Те като добри граждани го намират и са го транспортирали до града, но дамо след като са се опитали да му направят изкуствено дишане.Някой изненадан има ли че са ги пуснали? Аз не, все пак това бе са Пенчо и Гошо. Това са недосегаемите ДАНС и шеф на фитболен отбор.Бедна държава в която богатите са господари а всички останали са роби.
21
2
 
18
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
"От прокуратурата обаче обясниха, че не могат да повдигнат обвинение на никого, тъй като е нужна балистична експертиза, която да покаже изстрел от коя пушка е убил прасето." ахахахах еми така е в държавата на гешев и мутрите, не можели те, а в другите държави как могат?
20
1
 
12
 
! Отговори
Едно преди 2 години
може със сигурност да се потвърди ГРОБ троловете са много тихи последно време!!
19
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега прокуратурата ще прави експертизи и накрая ще се окаже че прасето е убито от руски шпиони, които са искали да отмъстят на нашенския шеф на ДАНС. Неизвестен извършител и това е. Докато Каскета е на поста, правосъдие няма да има за никой от шайката
18
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До РашкоТи ако си мислиш че не са му чели конско на "бившия" шеф, значи си много заблуден :)) Нема по "полицейска" държава на Балканите от България, мисля че се сещаш защо е така :))))
17
13
 
3
 
! Отговори
тони преди 2 години
РАШКОВ КЪДЕ СИИИИИИИИ, ДАМАДЖАНО ЧАЛГАЛГАРСКА?!??!
16
1
 
10
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
Ченге ли е няма закони за него!А също и ченгенетата законите не ги ловят!Законите са за бедните бачкащи роби
15
0
 
13
 
! Отговори
Рашко преди 2 години
То е ясно, че прасето се е самозастреляло. Недосегаемите в България не са малцина.
14
0
 
15
 
! Отговори
SS преди 2 години
В България кои мислите са браконерите ? Обикновенно както казва народа,, големи хора " ! Малкия човек,няма право на оръжие,има права само на книга,наивно вярва ,че с гласуване или като гласува може да промени нещо,той е евтина работна ръка,скубан е данъци цял живот и накрая получава мизерна пенсия.Когато умре с издаването на акта за смърт държавата се радва ,че спестява една пенсия,а роднините го забравят след 40дни.
13
1
 
17
 
! Отговори
u2 преди 2 години
Е единия е гръмнал, а другите са съучастници ! А и явно не сътрудничат на органите , цял бивш прецедател на ДАНС а си трае кат шумкар хахахахахахахха
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 10. Добре дошъл в истинския свят извън училище.
11
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз чух,че прасета масово се самоубиват или с пушка ,като я вземат от джипа и ако не успеят след това скачат пред джипове.Но не го правят със всички,а само със свързани хора с ГЕРБ и го правили от голямо уважение към Бойко.Това става масово явление понеже те искат по този начин да намалее тъгата от загубата на власт на ГЕРБ.Все пак те свикнали да живеят с много пари.Сега понеже са много тъжни,прасетата искат да им помогнат да преодолеят стреса.