Путин: Флотата има всичко, за да гарантира защитата на Русия

"Способна е да нанесе смъртоносни удари по всеки противник"
154
Путин: Флотата има всичко, за да гарантира защитата на Русия
Снимка: БГНЕС

Руската флота е способна да нанесе смъртоносни удари по всеки противник, заяви президентът на Русия Владимир Путин.

На тържествен парад  в Санкт Петербург по случай 325-годишнината от създаването на руския военноморски флот Путин изтъкна, че най-новите хиперзвукови оръжейни системи на Русия са без аналог в света:

"Днес руската флота има всичко необходимо, за да гарантира защитата на родната страна, нашите национални интереси. Способни сме да открием който и да е противник под и над водата, и във въздуха, и да му нанесем, ако се наложи, неотразим удар. Военоморското присъствие на Русия се разпростира във всички световни океани", посочи той.

Тези думи на Путин идват месец след инцидента в Черно море, при който руски самолети пуснаха бомби пред британския ескадрен миноносец "Дифендър", защото навлезе във водите на анексирания Крим.

Днес министерството на външните работи на Русия предупреди, че обстановката в Черно море се "нагнетява изкуствено" от "страни извън региона" и че Москва ще следи внимателно за изпълнението на конвенцията от Монтрьо. Тази конвенция ограничава тонажа и времето на престоя в чреноморската акватория на бойни кораби от държави, които не опират Черно море. (БНР)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари