Трета поредна седмица безработните са повече от наетите

Най-много те са във Врачанско, София, Стара Загора
Обновена: 25 юли 2021 16:10 | 25 юли 2021 16:10, Веселина Йорданова
69
Трета поредна седмица безработните са повече от наетите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

Трета поредна седмица новорегистрираните безработни са повече от започналите работа, показват данните от наблюдението на пазара на труда, извършвано от Националния статистически институт и Агенцията по заетостта.

За първи път от периода 5-11 април насам тенденцията за превес на започналите работа над новорегистрираните безработни се обръща, и то в разгара на летния сезон, предаде БНР.

Данните показват, че най много  в последния наблюдаван период - 12-18 юли, са новите безработни в областите Враца, София град, Стара Загора, Благоевград, Хасково, Пловдив.

В 14 от областите на страната записаните в бюрата по труда са повече от намерилите препитание.

От 28 декември миналата година досега новорегистрираните в Бюрата по труда са малко под  160 хиляди души, а устроените на работа - близо 142 хиляди.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: безработни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гарантирано от чалгаря и фигуранта!!! На чалгарите не им се работи ,щрака им се с пръсти като на водача им
27
4
 
11
 
! Отговори
Днес преизпълнени и преди 2 години
презапълнени са гробищните паркове, от добрия живот за който така скачахте.
26
4
 
9
 
! Отговори
SarsCov2 преди 2 години
Това е нормално, следствие е на ковид, малкия бизнес страда, с 2,3 месеца работа и предстоящо затваряне той няма как да се възстанови. Много нови напечатани пари, несигурност, инфлация която уж е малко, а всичко е поскъпнало много. Световната икономическа криза *** на вратата. И не не са виновни герб и другите некадърници. Извънземните са виновни! Всичко обръщате на политика зависимите от партийните ракови образувания впили се в тялото на България. Вие сте вредни, защото сте некадърни крадци.
25
11
 
6
 
! Отговори
При едно голямо преди 2 години
земетресение (не дай Боже) строеното от соца ще остане, новото некачествено строителство ще падне.
24
0
 
14
 
! Отговори
До 36 преди 2 години
Не са му разказвали, а така беше. Никой не си даваше зор да работи, но взимаше заплата, и най - важното, преизпълняваха се петилетки. Как ставаше това все още не ми е ясно.
23
3
 
4
 
! Отговори
до 35 преди 2 години
Така ли са ти го разказвали? Ахахахахах
22
2
 
3
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 2 години
До До 6 Казваш половината истина.Не е навсякъде наистина пълно, а резервирано не значи реализирани нощувки в действителност.
21
0
 
13
 
! Отговори
Момо преди 2 години
Преди няколко дни ходих до Несебър.Направи ми впечатление, че има много партерни помещения, които се отдават под наем, а някои се и продават. Също така имаше и такива помещения на първа линия.Очевидно има проблем щом дори и там нещата буксуват.Какво стана със сертификатите за ваксинация? Пътуваме ли вече свободно или не съвсем? Май отново се искат тестове по границите...
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са числа хвърлени във въздуха. В кои сектори е тая безработица, кого съкращават и изобщо - просто пушилка. Ако са кофражисти и арматуристи - окей, понеже вече бетонираха три четвърти от България и е време да спрат.
19
0
 
13
 
! Отговори
калпави и по-калпави преди 2 години
Търсих помощник/ци близо ДВЕ години и така и не намерих човек, който да иска ремонт на чужд апартамент да стане като хората, да е педантичен към изпълнението и да мисли(това е най-трудното явно!). Още първият месец се почва, това може да се пропусне, тук няма да се вижда....и така..айде следващия. Сега има три семейства-новодомци и няма кого да им пратя, защото не стават. Разни фирми им предлагат комплексен ремонт 5-8хил лв за елементарни довършителни неща и едни плочки. Става дума за Варна
18
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винаги е било така лятото. Млдите които са започнали някаква временна работа напускат,за да си направят едно моренце. Затова и винаги лятото се намира лесно работа. Септември-октомври нещата ще се обърнат.
17
4
 
11
 
! Отговори
До 6 преди 2 години
Какъв туризъм е съсипан, на морето няма място на плажа от народ. В къщите за гости в почти цяла България, всичко е резервирано до октомври,/ от опит го казвам/, та не е толкова зле туризма.
16
1
 
4
 
! Отговори
3 поредни седмици преди 2 години
скок, след 3 години с Евро пък рекорд!
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И по зле ще става! Сега гонят кокала и разпределят баницата, а народа, кучета го яли!
14
3
 
13
 
! Отговори
Коко Горилата преди 2 години
Къде е сега Радев и неговия юмрук?
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В тия жеги трудно се бачка а да си мъж е трудна задача,много вече се отказаха!!
12
0
 
27
 
! Отговори
Конзолата на Слави преди 2 години
Това са незначителни неща за горд народ като нашия. Нас ни интересуват големите неща. Ще изпращаме хора у Вселената. От добро сърце ще си вземем и маке за компания. Какво значи тук някаква си безработица.
11
4
 
30
 
! Отговори
бедния българин преди 2 години
Всички искат МВР, Даскаля, работата да е държавна щото частника няма 4 часови работни дни за по 1200 лв, няма бонуси, няма допълнителни пари при криза, няма 70 дни отпуски на година, няма 13 та заплата, частника лъже и *** с договорите и накрая никви пари и никва пенсия. Батака наречен частен сектор е обречен май
10
14
 
20
 
! Отговори
Какво се чудите? преди 2 години
Когато комунистите са на власт така става? Цените стремглаво нагоре, безработицата стремглаво нагоре, доходите стремглаво надолу!
9
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакаме харвардските практиканти да корумпират държавата до нивото на Словения, за да ни направят "богати" !